מתכונים

חזרה לכל המתכונים

קטגוריות

קוואקר פאי ממכר

העוגה הזו הפכה ללהיט היסטרי בארה"ב. מי שהגתה את הפאי הזה היא כריסטינה טוסי ממאפיית ממופוקו. להכנת הפאי דורש זמן ויש כמה וכמה שלבים, אבל ישנו שכר בעמל הרב שמושקע ולא סתם - כל מי שמנסה פעם אחת מתמכר
העוגה הזו הפכה ללהיט היסטרי בארה"ב. מי שהגתה את הפאי הזה היא כריסטינה טוסי ממאפיית ממופוקו. להכנת הפאי דורש זמן ויש כמה וכמה שלבים, אבל ישנו שכר בעמל הרב שמושקע ולא סתם - כל מי שמנסה פעם אחת מתמכר

מצרכים

מצרכים

מצרכים לפאי בקוטר 22 ס״מ:

לתחתית:

80+40 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

4 כפות סוכר חום

2 כפות סוכר לבן

1 ביצה

1 כוס קוואקר

½ כוס קמח רגיל

⅛ כפית אבקת אפייה

⅛ כפית סודה לשתייה

½ כפית מלח

מלית:

¾  כוס סוכר לבן

½  כוס סוכר דמררה בהיר

½ 1 כפות אבקת חלב (לא חובה)

½  כפית מלח

150 גר. חמאה, מומסת ומצוננת מעט

⅔   כוס שמנת מתוקה יטבתה 38%

6 חלמונים

½ 1 כפיות תמצית וניל

תהליך הכנה

תהליך הכנה

1. מחממים תנור ל 180°. מרפדים תבנית פאי בנייר אפייה או משמנים היטב.
2. בקערת מיקסר שמים 80 גר' חמאה, סוכר חום וסוכר לבן ומקציפים כ2 דקות על מהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב עוד דקה. מוסיפים קוואקר, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח וממשיכים לערבב עוד כדקה, עוד שהתערבות אחידה.
3. מעבירים את התערובת לתבנית עם הנייר אפייה ומשטחים לעובי של חצי ס"מ.
4. אופים למשך 15 דקות עד הזהבה. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר עד לטמפרטורת החדר.
5. בעזרת הידיים, מפוררים את המאפה לקערה גדולה. מוסיפים את ה-40 גר' הנותרים של החמאה ומערבבים עם האצבעות עד שהתערובת מעט דביקה. מכניסים את התערובות לתבנית פאי בקוטר 22 ס״מ. בעזרת האצבעות משטחים על תחתית ושולי תבנית הפאי.
6. מכינים את המלית: מחממים תנור ל180°. בקערה גדולה מקציפים (אפשר גם בעזרת מטרפה ידנית) יחד את הסוכר לבן, סוכר חום, אבקת חלב ומלח. מוסיפים את החמאה המומסת ומקציפים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים שמנת, חלמונים, ווניל ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
7. יוצקים את המלית אל התחתית ואופים למשך 30 דקות. מורדים את חום התנור ל160° וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות עד שהמלית מתחילה קצת להשחים אבל החלק האמצעי עדיין לא לגמרי יציב. מוציאים מהתנור מניחים עד שהפאי מגיע לטמפרטורת החדר. מכניסים למקרר ללילה. מגישים קר.

*חשוב מאוד לקרר את הפאי למשך הלילה כדי להגיע למרקם ולטעמים הנכונים!!!

שלב ראשון

שלב ראשון

שלב שני

שלב שני

שלב שלישי

שלב שלישי

שלב רביעי

שלב רביעי

שלב חמישי

שלב חמישי

שלב שישי

שלב שישי

שלב שביעי ואחרון

שלב שביעי ואחרון

תגובות

הוסף תגובה

השאירו תגובה

* שם
* דוא"ל
* תגובה
הוסף תגובה

התגובה נשלחה בהצלחה ותעלה לאתר בכפוף לאישור מנהלי אתר קואקר

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות