בראנצ' מפנק

פריטטה עם ירקות, גבינות וקוואקר

פריטטה עם בטטה, קישואים, גבינות ווקוואקר - גיוון מעולה לארוחת בוקר או ערב במקום להכין שוב חביתה קלאסית. והכיף הגדול? לוקח כמה דקות להכין ובלי טיפת קמח

פריטטה עם ירקות, גבינות וקוואקר

מצרכים

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן, קלוף
  • 2 זוקיני או קישוא
  • 1 בטטה גדולה, קלופה
  • 1 בצל סגול, קלוף
  • 1/4 צרור עירית, קצוצה דק דק
  • 4 ביצים L
  • 1/4 כוס שמנת לבישול
  • 1/2 כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה
  • 1/2 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור
  • 100 גרם גבינת פטה או בולגרית או ריקוטה

תהליך הכנה

–  קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ואת הבטטה והזוקיני חותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ.
– במחבת רחבה מטגנים את הבצל וקוביות הבטטה עד שהבטטה מתחילה להזהיב. מוסיפים את הקישואים ומטגנים ביחד עוד 5 דקות.
– מעבירים את הירקות לתבנית עגולה בקוטר 22 או למחבת שיכולה להכנס לתנור או לסיר נמוך. מומלץ לשמן את התבנית לחילוץ נוח יותר.
– בקערה בינונית טורפים ביצים, עירית, שמנת, קוואקר מלח ופלפל.
– פורסים את הבצל לפרוסות דקות מאוד.
– מעבירים את הביצים הטרופות לתבנית עם הירקות ומניחים מעל פרוסות של בצל סגול.
– מפזרים צ'אנקים של גבינה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהפריטטה יציבה ומעט זהובה מעל.

 

לגרסה ללא גלוטן: ממירים את הקוואקר בקוואקר ללא גלוטן.

 

הכנתם? שתפו אותנו בתמונות בעמוד האינסטגרם.

פריטטת ירקות. צילום: טל סיון צפורין

פריטטת ירקות. צילום: טל סיון צפורין

 



תגובות

כתיבת תגובה

שדות מסומנים בכוכבית (*)הנם שדות חובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש בעוגיות (שיבולת שועל כמובן) בהתאם למדיניות הפרטיות