מתכונים

חזרה לכל המתכונים

קטגוריות

מתכון לעוגת תפוזים הפוכה

עוגה זו משלבת בין טעמי קרמל מתוק למרירות קליפות התפוז. היא מרשימה, טעימה ומתאימה במיוחד בחורף כשהתפוזים בשיאם. חשוב מאוד לשטוף את התפוזים היטב ולפרוס אותם דק מאוד.
עוגה זו משלבת בין טעמי קרמל מתוק למרירות קליפות התפוז. היא מרשימה, טעימה ומתאימה במיוחד בחורף כשהתפוזים בשיאם. חשוב מאוד לשטוף את התפוזים היטב ולפרוס אותם דק מאוד.

מצרכים

מצרכים

 חומרים לתבנית מלבנית  20*30

לקרמל:

¾ כוס סוכר

¼ כוס מים

20 גר' חמאה

קורט מלח

2 תפוזים שטופים היטב

לבלילה:

150 גר' חמאה רכה

½ 1 כוסות סוכר

3 ביצים

1 כוס מיץ תפוזים

1 כף גרידת תפוז

2 כוסות קמח

½ כוס קוואקר

2 כפיות אבקת אפייה

תהליך הכנה

תהליך הכנה

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ובמקביל מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. פורסים את התפוזים לפרוסות דקות מאוד.
3. במחבת בינונית ממיסים יחד סוכר ומים, כשהסוכר מגיע לגוון זהוב מוסיפים חמאה וקורט מלח ומערבבים תוך כדי נענוע המחבת.
4. מעבירים את הקרמל לתבנית ומפזרים בצורה אחידה. מסדרים את התפוזים כך שהם מעט חופפים ומכסים את כל תחתית התבנית.
5. מכינים את הבלילה: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים היטב חמאה וסוכר כ 2 דקות. מוסיפים ביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובת.
6.בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים: קמח, קוואקר ואבקת אפייה. מוסיפים לסירוגין את הקמח והמיץ רק עד שהם מתאחדים לבלילה (חשוב לא לערבב יותר מידי). לבסוף מוסיפים את גרידת התפוז ומערבבים בעזרת כף.
7. יוצקים את הבלילה על התפוזים בשכבה אחידה. מעבירים לתנור למשך 35 דקות או עד שסכין יוצאת עם מעט פירורים לחים.

שלב ראשון

שלב ראשון

שלב שני

שלב שני

שלב שלישי

שלב שלישי

שלב רביעי

שלב רביעי

שלב חמישי

שלב חמישי

תגובות

הוסף תגובה

השאירו תגובה

* שם
* דוא"ל
* תגובה
הוסף תגובה

התגובה נשלחה בהצלחה ותעלה לאתר בכפוף לאישור מנהלי אתר קואקר

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות