מאפינס קוואקר בשילוב תירס וזיתים של קרוטית
מאפינס מושלמים מכל הגבינות שיש במקרר בתוספת קוואקר לתחושת שובע, טעם וטקסטורה מעל המאפינס, רק חמש דקות ובתיאבון! נעשה בשיתוף פעולה עם רחלי קרוט מהבלוג קרוטית.

25
מאפינס מושלמים מכל הגבינות שיש במקרר בתוספת קוואקר לתחושת שובע, טעם וטקסטורה מעל המאפינס, רק חמש דקות ובתיאבון! נעשה בשיתוף פעולה עם רחלי קרוט מהבלוג קרוטית.
25
1. מערבבים בקערה בינונית ביצים, שמן, קוטג', גבינה צהובה ומלח
2. מוסיפים קוואקר, קמח, אבקת אפייה ומערבבים
3. מוסיפים גרגירי תירס וזיתים ומערבבים קלות, רק עד שהם נטמעים בבלילה
4. משמנים תבנית שקעים או מניחים מנז'טים בתבנית וממלאים עד שלושת רבעי גובה
5. מפזרים מעל מעט קוואקר (אפשר גם שומשום) ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30 דקות או עד שהמאפינס הופכים לזהובים ויציבים
*מומלץ להגיש עם ירקות בצד, בתיאבון!
הערות ותחליפים
– לגרסה טבעונית: מחליפים את הביצים ב-9 כפות טחינה גולמית, את הקוטג' בגבינה לבנה טבעונית ואת הגבינה הצהובה בשבבי גבינה צהובה טבעונית (אפשר גם לוותר על הגבינה הצהובה).
25
הי
אפשר להחליף את הקוטג׳ בשמנת חמוצה?
היי שימרית,
כן, אפשר.
ווואוווו יצא מדהים!!! תודה רבה על המתכון המשובח
היי רוני,
איזה כיף לשמוע!
מה ניתן לשים במקום היוגורט?
היי ג'ולי,
במתכון הזה אין יוגורט במצרכים.
היי, כדי להכין בתבנית מלבנית כפשטידה במקום בתבניות שקעים האם ניתן להכין עם הכמות הרשומה במתכון או שיש להגדיל כמויות ולכמה?
תודה,שירה
היי שירה,
עבור תבנית אינגליש קייק בינונית, אין צורך להגדיל את הכמויות וזה יתאים, אך לתבנית מלבנית בגודל 20 על 30 צריך להוסיף עוד 50% לכל המצרכים, מחכים לשמוע איך יצא
היי
האם התירס הוא חובה? מה ניתן לשים במקומו?
היי שרית
לא חייבים לשים תירס, אפשר במקום להשתמש בקוביות חצילים, קישואים, פלפלים…
לכמה מאפינס מתאים המתכון?
היי טל, המתכון מתאים ל12 יחידות
אפשר להכין את המתכון ללא קמח בכלל?
היי ענבל, לצערנו לא ניתן להוציא את הקמח לחלוטין מהמתכון, אבל בהחלט ניתן להמיר אותו בקמחים אחרים כמו קמח כוסמין מלא, קמח מלא או קמח ללא גלוטן. בתיאבון!
אני משתמשת דרך קבע בקמח כוסמין . האם זה יוצר בעיה מבחינת המתכונים שבהם מבקשים קמח מלא למשל ? מה ההבדל ?למה בחלק מהמתכונים אתם מחלקים לקמח מלא ולקמח כוסמין ,האם אי אפשר להשתמש רק בסוג אחד ?
תודה על המתכונים שנראים נפלא
היי ורדה, אין בעיה להמיר כל קמח לקמח כוסמין, גם לבן וגם מלא. אין צורך לשנות כמויות או לערבב שני סוגי קמחים אפשר להשתמש רק באחד. קמח כוסמין מתנהג נהדר גם עם עוגות בחושות וגם אפילו בבצקי שמרים