קוואקר מארח

מאפינס קוואקר בשילוב תירס וזיתים של קרוטית

מאפינס מושלמים מכל הגבינות שיש במקרר בתוספת קוואקר לתחושת שובע, טעם וטקסטורה מעל המאפינס, רק חמש דקות ובתיאבון! נעשה בשיתוף פעולה עם רחלי קרוט מהבלוג קרוטית.

מצרכים

  • 4 ביצים L
  • 3-4 כפות שמן זית
  • 1 קופסת קוטג'
  • חצי כוס גבינה צהובה, מגורדת דק
  • חצי כפית מלח
  • חצי כוס קוואקר (שיבולת שועל להכנה מהירה) + אקסטרה לקישוט מעל
  • חצי כוס קמח לבן או כוסמין בהיר
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1 כוס גרגירי תירס
  • 10-15 זיתים, מגולענים – לא חובה
  • 3-4 כפות שומשום – לעיטור מעל
  • 2-3 עלי טימין – לעיטור מעל

תהליך הכנה

1. מערבבים בקערה בינונית ביצים, שמן, קוטג', גבינה צהובה ומלח
2. מוסיפים קוואקר, קמח, אבקת אפייה ומערבבים
3. מוסיפים גרגירי תירס וזיתים ומערבבים קלות, רק עד שהם נטמעים בבלילה
4. משמנים תבנית שקעים או מניחים מנז'טים בתבנית וממלאים עד שלושת רבעי גובה
5. מפזרים מעל מעט קוואקר (אפשר גם שומשום) ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30 דקות או עד שהמאפינס הופכים לזהובים ויציבים
*מומלץ להגיש עם ירקות בצד, בתיאבון!


הערות ותחליפים
לגרסה טבעונית: מחליפים את הביצים ב-9 כפות טחינה גולמית, את הקוטג' בגבינה לבנה טבעונית ואת הגבינה הצהובה בשבבי גבינה צהובה טבעונית (אפשר גם לוותר על הגבינה הצהובה).

שלב ראשון

שלב ראשון - מאפינס קוואקר בשילוב תירס וזיתים של קרוטית

שלב שני

שלב שני - מאפינס קוואקר בשילוב תירס וזיתים של קרוטית

שלב שלישי

שלב שלישי - מאפינס קוואקר בשילוב תירס וזיתים של קרוטית

שלב רביעי

שלב רביעי - מאפינס קוואקר בשילוב תירס וזיתים של קרוטית


נסו גם

תגובות

8 תגובות
  1. shimrit says:

    הי
    אפשר להחליף את הקוטג׳ בשמנת חמוצה?

    • Quaker Oats says:

      היי שימרית,

      כן, אפשר.

  2. רוני says:

    ווואוווו יצא מדהים!!! תודה רבה על המתכון המשובח

    • Quaker Oats says:

      היי רוני,
      איזה כיף לשמוע!

  3. ג'ולי says:

    מה ניתן לשים במקום היוגורט?

    • Quaker Oats says:

      היי ג'ולי,

      במתכון הזה אין יוגורט במצרכים.

  4. שירה says:

    היי, כדי להכין בתבנית מלבנית כפשטידה במקום בתבניות שקעים האם ניתן להכין עם הכמות הרשומה במתכון או שיש להגדיל כמויות ולכמה?
    תודה,שירה

    • Quaker Oats says:

      היי שירה,
      עבור תבנית אינגליש קייק בינונית, אין צורך להגדיל את הכמויות וזה יתאים, אך לתבנית מלבנית בגודל 20 על 30 צריך להוסיף עוד 50% לכל המצרכים, מחכים לשמוע איך יצא 😉

  5. שרית says:

    היי
    האם התירס הוא חובה? מה ניתן לשים במקומו?

    • Quaker Oats says:

      היי שרית 🙂
      לא חייבים לשים תירס, אפשר במקום להשתמש בקוביות חצילים, קישואים, פלפלים…

  6. טל says:

    לכמה מאפינס מתאים המתכון?

    • Quaker Oats says:

      היי טל, המתכון מתאים ל12 יחידות 🙂

  7. ענבל שלמה says:

    אפשר להכין את המתכון ללא קמח בכלל?

    • Quaker Oats says:

      היי ענבל, לצערנו לא ניתן להוציא את הקמח לחלוטין מהמתכון, אבל בהחלט ניתן להמיר אותו בקמחים אחרים כמו קמח כוסמין מלא, קמח מלא או קמח ללא גלוטן. בתיאבון!

  8. ורדה says:

    אני משתמשת דרך קבע בקמח כוסמין . האם זה יוצר בעיה מבחינת המתכונים שבהם מבקשים קמח מלא למשל ? מה ההבדל ?למה בחלק מהמתכונים אתם מחלקים לקמח מלא ולקמח כוסמין ,האם אי אפשר להשתמש רק בסוג אחד ?
    תודה על המתכונים שנראים נפלא

    • Quaker Oats says:

      היי ורדה, אין בעיה להמיר כל קמח לקמח כוסמין, גם לבן וגם מלא. אין צורך לשנות כמויות או לערבב שני סוגי קמחים אפשר להשתמש רק באחד. קמח כוסמין מתנהג נהדר גם עם עוגות בחושות וגם אפילו בבצקי שמרים 🙂

כתיבת תגובה

אתר זה עושה שימוש בעוגיות (שיבולת שועל כמובן) בהתאם למדיניות הפרטיות
♂︎♀︎⚥︎