מתכונים

חזרה לכל המתכונים

קטגוריות

מאפה דייסת קוואקר עם פירות

יש אנשים שמאוד אוהבים את הטעם של דייסה אך נרתעים מהמרקם העיסתי. המתכון הזה הוא הפתרון עבורם. טעמי דייסה קלאסיים אבל המרקם יציב ודומה לעוגה. עכשיו אין לכם תירוץ לא לאכול דייסה בבוקר!
יש אנשים שמאוד אוהבים את הטעם של דייסה אך נרתעים מהמרקם העיסתי. המתכון הזה הוא הפתרון עבורם. טעמי דייסה קלאסיים אבל המרקם יציב ודומה לעוגה. עכשיו אין לכם תירוץ לא לאכול דייסה בבוקר!

מצרכים

מצרכים

חומרים לתבנית 20*30

½ 1 כוסות קוואקר

½ כוס שיבולת שועל שלמה

1 כוס אגוזים לבחירתכם (שקדים, מלך, לוז)

½  כוס סוכר דמררה

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית קינמון

½ כפית מלח ים דק

¾ 1 כוסות חלב

1 ביצה

2 כפיות תמצית וניל

25  גר' חמאה

2 בננות בשלות חתוכות לפרוסות

1 כוס פירות יער (טריים או קפואים)

½ כוס שקדים פרוסים

¼ כוס סוכר חום

 ניתן לשנות ולגוון את התוספות של אגוזים ופירות ע"פ טעמכם.

תהליך הכנה

תהליך הכנה

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים מעט את התבנית ומפזרים שכבה דקה מאוד של סוכר.
בקערה בינונית מערבבים את החומרים היבשים- קוואקר, שיבולת שועל, אגוזים, סוכר, אבקת אפייה, קינמון ומלח.
בקערה נפרדת טורפים את החומרים הרטובים- חלב, ביצה, וניל וחמאה.
מסדרים את הבננות בתחתית התבנית, מעליהן מפזרים ⅔ מפירות היער. מפזרים את התערובת היבשה באופן אחיד ומעליה שופכים את תערובת החלב. מנענעים מעט את התבנית כך שהחלב יפזר באופן אחיד.
מפזרים את פירות היער ואת השקדים הפרוסים. מעליהם זורים מעט סוכר חום.
אופים למשך 35-40 דקות עד שהמאפה זהוב ויציב. מוצאים מהתנור.
 

בתאבון

תגובות

הוסף תגובה
2 תגובות
שרי:
07/01/2019 at 05:35

אני רוצה להכין את המתכון - האם אפשר להכין עם קואקר ללא גלוטן? האם אתם מייבאים שבולת שועל שלמה ללא גלוטן? ישנה חברה אמריקאית שהמוצרים שלה מיובאים - בינהם קמח קואקר ללא גלוטן , קואקר שלם ( לא להכנה מהירה ) האם אתם מספקים מוצרים מסוג זה? ללא גלוטן ? או רק קואקר להכנה מהירה? תודה על תשובתכם

אורה חוגג:
21/12/2017 at 20:13

האם אפשר לשמור במקרר או להקפיא? אם כן לכמה זמן??

השאירו תגובה

* שם
* דוא"ל
* תגובה
הוסף תגובה

התגובה נשלחה בהצלחה ותעלה לאתר בכפוף לאישור מנהלי אתר קואקר

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות