מתכונים

חזרה לכל המתכונים

קטגוריות

לביבות בטטה קארי

כולם מכירים את לביבות הבטטה הקלאסיות. הן מושלמות כמו שהן אבל יחד עם זאת אין סיבה לא לעשות להן כמה שינויים שיזרקו אותן לכיוון חדש. בטטה וקארי הן שילוב מנצח, תוספת של כוסברה טרייה משלימה את החוויה והופכת את הלביבות האלה למפתיעות וטעימות במיוחד.

לביבות בטטה קארי

כולם מכירים את לביבות הבטטה הקלאסיות. הן מושלמות כמו שהן אבל יחד עם זאת אין סיבה לא לעשות להן כמה שינויים שיזרקו אותן לכיוון חדש. בטטה וקארי הן שילוב מנצח, תוספת של כוסברה טרייה משלימה את החוויה והופכת את הלביבות האלה למפתיעות וטעימות במיוחד.

מצרכים

מצרכים

חומרים ל 30 לביבות

500 גר' בטטות

1 כפית אבקת קארי

½ כפית ג'ינג'ר מגורד דק

¼ כפית צ'ילי גרוס (לא חובה)

5 כפות קוואקר

מלח ים (לפי הטעם)

20 גר' חמאה לטיגון

תהליך הכנה

תהליך הכנה

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. עוטפים כל בטטה בנייר כסף ומכניסים לתנור עד שהן רכות לגמרי (הזמן תלוי בגודל הבטטה, אפשר לבדוק עם מזלג).
2. כשהבטטות התקררו מעט, מקלפים אותן ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
3. מעבירים את המסה לשקית זילוף (אם אין, אפשר להשתמש בשקית סנדוויץ' ואז לחתוך פינה אחת).
4. מחממים מחבת עם מעט חמאה. מזלפים עיגולים מהמסה לתוך המחבת בקוטר של 5 ס"מ. מטגנים את הלביבות בטטה בצד אחד כ 4 דקות, הופכים ומטגנים עוד 4 דקות. הלביבות צריכות לקבל גוון חום. ממשיכים בטיגון עד שנגמרת המסה.
5. מעבירים את הלביבות בטטה המוכנות לתבנית אפייה, כחצי שעה לפני ההגשה מחממים תנור לחום של 160 מעלות ואופים למשך 10 דקות.
6. מגישים חם עם יוגורט.

*הדבר החשוב ביותר בהכנת לביבות בטטה הוא להכין אותן מראש, לקרר ואז לחמם שוב בתנור- רק ככה הן מגיעות לשיא טעמן!

שלב ראשון

שלב ראשון

שלב שני

שלב שני

שלב שלישי

שלב שלישי

שלב רביעי

שלב רביעי

תגובות

הוסף תגובה

השאירו תגובה

* שם
* דוא"ל
* תגובה
הוסף תגובה

התגובה נשלחה בהצלחה ותעלה לאתר בכפוף לאישור מנהלי אתר קואקר