1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. עוטפים כל בטטה בנייר כסף ומכניסים לתנור עד שהן רכות לגמרי (הזמן תלוי בגודל הבטטה, אפשר לבדוק עם מזלג).
2. כשהבטטות התקררו מעט, מקלפים אותן ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
3. מעבירים את המסה לשקית זילוף (אם אין, אפשר להשתמש בשקית סנדוויץ' ואז לחתוך פינה אחת).
4. מחממים מחבת עם מעט חמאה. מזלפים עיגולים מהמסה לתוך המחבת בקוטר של 5 ס"מ. מטגנים את הלביבות בטטה בצד אחד כ 4 דקות, הופכים ומטגנים עוד 4 דקות. הלביבות צריכות לקבל גוון חום. ממשיכים בטיגון עד שנגמרת המסה.
5. מעבירים את הלביבות בטטה המוכנות לתבנית אפייה, כחצי שעה לפני ההגשה מחממים תנור לחום של 160 מעלות ואופים למשך 10 דקות.
6. מגישים חם עם יוגורט.
הערות ותחליפים
– הדבר החשוב ביותר בהכנת לביבות בטטה הוא להכין אותן מראש, לקרר ואז לחמם שוב בתנור- רק ככה הן מגיעות לשיא טעמן!
– לגרסה טבעונית: מחליפים את החמאה בשמן.
– לגרסה ללא גלוטן: מקפידים להשתמש בקוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן.
שלום, האם אפשר לאפות את הבטטות בתנור במקום לטגן ?
תודה
כן בוודאי, זה לא אמור לפגוע בטעם של המתכון.
כן בוודאי, זה לא אמור לפגוע בטעם של המתכון.