בוקר מתוק

חיתוכיות ריבה וקוואקר

היופי במתכון הזה טמון באפשרות שלכם לקבוע את הטעם בכל פעם מחדש. הכל תלוי בריבה שתבחרו והיא זו שתיתן את הטון. תחתיה נמצא בצק פריך ואגוזי ומעליה פירורים פריכים. כל כך פשוט וקל שאם לא תיזהרו תמצאו את עצמכם מנשנשים חתוכיות כל היום.

חיתוכיות ריבה וקוואקר

מצרכים

  • ½1 כוסות קמח רגיל
  • 1 כוס סוכר חום כהה
  • ¼1 כוסות קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה
  • ¾ כפית מלח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 150 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 צנצנת (250 גר') מעדן פירות יד מרדכי

תהליך הכנה

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בגדול 30*20 בנייר אפייה כך שדפנות הנייר יצוצו בצידי התבנית.
2. במעבד מזון, מערבבים את כל החומרים היבשים. מוסיפים את החמאה ומעבדים לקבלת מרקם פירורי.
3. שומרים בצד ½ 1 כוסות של התערובת ואת היתרה מסדרים בתבנית ומהדקים היטב לתחתית.
4. אופים למשך 12-15 דקות עד שהתחתית זהובה. מעבירים לרשת צינון ומצננים כ10 דקות.
5. כשהבסיס הגיע לטמפרטורת החדר מורחים מעליו את הריבה בשכבה אחידה. מפזרים את הפירורים ששמרנו בצד. (הפירורים לא חייבים לכסות את הריבה לחלוטין רק להיות מפוזרים באופן אחיד)
6. אופים למשך 18-20 דקות עד שהפירורים זהובים.
7. מעבירים לרשת צינון ומקררים לחלוטין לפני החיתוך.
8. ניתן לשמור בכלי אטום למשך יומיים.

 

הערות ותחליפים
לגרסה טבעונית: מחליפים את החמאה בשמן קוקוס באותה הכמות.

שלב ראשון

שלב ראשון - חיתוכיות ריבה וקוואקר

שלב שני

שלב שני - חיתוכיות ריבה וקוואקר

שלב שלישי

שלב שלישי - חיתוכיות ריבה וקוואקר

שלב רביעי

שלב רביעי - חיתוכיות ריבה וקוואקר


תגובות

1 תגובות
  1. סמדר says:

    נראה טעים תודה רבה!

כתיבת תגובה

שדות מסומנים בכוכבית (*)הנם שדות חובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש בעוגיות (שיבולת שועל כמובן) בהתאם למדיניות הפרטיות