מתכונים

חזרה לכל המתכונים

קטגוריות

חיתוכיות ריבה וקוואקר

היופי במתכון הזה טמון באפשרות שלכם לקבוע את הטעם בכל פעם מחדש. הכל תלוי בריבה שתבחרו והיא זו שתיתן את הטון. תחתיה נמצא בצק פריך ואגוזי ומעליה פירורים פריכים. כל כך פשוט וקל שאם לא תיזהרו תמצאו את עצמכם מנשנשים חתוכיות כל היום.
היופי במתכון הזה טמון באפשרות שלכם לקבוע את הטעם בכל פעם מחדש. הכל תלוי בריבה שתבחרו והיא זו שתיתן את הטון. תחתיה נמצא בצק פריך ואגוזי ומעליה פירורים פריכים. כל כך פשוט וקל שאם לא תיזהרו תמצאו את עצמכם מנשנשים חתוכיות כל היום.

מצרכים

מצרכים

½ 1 כוסות קמח רגיל

1 כוס סוכר חום כהה

¼1 כוסות קוואקר

¾ כפית מלח

½ כפית אבקת אפייה

1 כוס אגוזי מלך קצוצים

150 גר' חמאה קרה,  חתוכה לקוביות

1 צנצנת (250 גר') מעדן פירות יד מרדכי

תהליך הכנה

תהליך הכנה

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בגדול 30*20 בנייר אפייה כך שדפנות הנייר יצוצו בצידי התבנית.
2. במעבד מזון, מערבבים את כל החומרים היבשים. מוסיפים את החמאה ומעבדים לקבלת מרקם פירורי.
3. שומרים בצד ½ 1 כוסות של התערובת ואת היתרה מסדרים בתבנית ומהדקים היטב לתחתית.
4. אופים למשך 12-15 דקות עד שהתחתית זהובה. מעבירים לרשת צינון ומצננים כ10 דקות.
5. כשהבסיס הגיע לטמפרטורת החדר מורחים מעליו את הריבה בשכבה אחידה. מפזרים את הפירורים ששמרנו בצד. (הפירורים לא חייבים לכסות את הריבה לחלוטין רק להיות מפוזרים באופן אחיד)
6. אופים למשך 18-20 דקות עד שהפירורים זהובים.
7. מעבירים לרשת צינון ומקררים לחלוטין לפני החיתוך.
8. ניתן לשמור בכלי אטום למשך יומיים.

שלב ראשון

שלב ראשון

שלב שני

שלב שני

שלב שלישי

שלב שלישי

שלב רביעי

שלב רביעי

תגובות

הוסף תגובה
1 תגובות
סמדר:
25/03/2018 at 13:38

נראה טעים תודה רבה!

השאירו תגובה

* שם
* דוא"ל
* תגובה
הוסף תגובה

התגובה נשלחה בהצלחה ותעלה לאתר בכפוף לאישור מנהלי אתר קואקר

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות