מתכונים

חזרה לכל המתכונים

קטגוריות

חיתוכיות קוואקר לימון

זהו קינוח שמגיע לשיאו כשהלימונים מגיעים לשיאם! תחתית פריכה ומתוקה שמעליה קרם לימונים חמצמץ הם שילוב נהדר של מרקמים וטעמים. לכל אוהבי הפאי לימון למיניהם אלו החיתוכיות בשבילכם.
זהו קינוח שמגיע לשיאו כשהלימונים מגיעים לשיאם! תחתית פריכה ומתוקה שמעליה קרם לימונים חמצמץ הם שילוב נהדר של מרקמים וטעמים. לכל אוהבי הפאי לימון למיניהם אלו החיתוכיות בשבילכם.

מצרכים

מצרכים

מצרכים לתבנית בגודל 20*30

לתחתית:

200 גר. חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 כוס סוכר

½ 1 כוסות קמח

2 כוסות קוואקר

¼ כפית מלח

1 כף מים

למלית:

3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר

3 חלמונים

2 כוסות סוכר לבן

2 כפיות גרידת לימון (בערך 4 לימונים)

1 כוס מיץ לימון סחוט טרי

½   כוס קמח

 לקישוט:

2 כפות אבקת סוכר

תהליך הכנה

תהליך הכנה

1. מחממים תנור ל 180° ומרפדים תבנית 20*30 עם נייר אפייה.
2. בעזרת הידיים, מערבבים יחד את כל חומרי התחתית היבשים- קמח, קוואקר, סוכר ומלח.
3. מוסיפים את קוביות החמאה ובעזרת הידיים לשים אותה פנימה עד שמתקבל מרקם פירורי. מוסיפים כף מים ויוצרים כדור בצק.
4. מעבירים את הכדור לתבנית ובעזרת הידיים משטחים את התערבות עד לקבלת שכבה אחידה בעובי ס"מ.
5. אופים למשך 15 עד 20 דקות, עד שהתחתית מתחילה לקבל גוון זהוב. מוצאים ומניחים להתקרר כ 10 דקות. בינתיים מכינים את המלית.
6. בקערה גדולה מכניסים את כל מרכיבי המלית ומקציפים עד שהתערובת אחידה. יוצקים את המלית על התחתית ואופים למשך 30 דקות.
7. מניחים להתקררות עד לטמפרטורת החדר ואז חותכים לריבועים של 5 ס״מ. (לא להיבהל - התערובת מאוד נוזלית, היא תתמצק במהלך האפייה)
8. מקשטים עם אבקת סוכר לפני ההגשה.

שלב ראשון

שלב ראשון

שלב שני

שלב שני

שלב שלישי

שלב שלישי

שלב רביעי

שלב רביעי

תגובות

הוסף תגובה
7 תגובות
רנה:
19/02/2018 at 08:23

חלופה לקוואקר ? אפשר קמח? וכמה?

דנה:
16/02/2018 at 07:59

נכתב ברשימת המצרכים להכנת המילית
3 ביצים בטמפרטורת החדר
וכן 3 חלמונים,
האם הכוונה להשתמש רק בשלושת החלמונים?

ס.:
14/02/2018 at 12:20

ניטרלתם את הרעננות הנהדרת של הלימון...
זה הפך לעוגת 3 כוסות סוכר !
עודף מתיקות=מתכון לא מאוזן

ש. ג:
17/01/2018 at 21:59

להכנה בלי חמאה? מצליח גם עם שמן?

אלי:
16/01/2018 at 13:44

חייבים כל כך הרבה סוכר?

שלומית:
12/01/2018 at 11:04

אולי אפשר להסתפק רק ב-2 כפות סוכר לבצק?
ולגבי המלית, אולי מספיק רק כוס אחת של סוכר ולהוסיף חמאה במקום?
ובנוסף - אולי אפשר לוותר על אבקת הסוכר?

לאה:
01/10/2017 at 13:58

איך שומרים וכמה זמן?

השאירו תגובה

* שם
* דוא"ל
* תגובה
הוסף תגובה

התגובה נשלחה בהצלחה ותעלה לאתר בכפוף לאישור מנהלי אתר קואקר

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות