מתכונים לילדים

פלאפל ירוק עם קוואקר או: פאוור בול ישראלי

פלאפל עם טוויסט! קציצות פלאפל משודרגות עם קוואקר ועשבי תיבול שמגישים מעל סלט ירקות קצוץ דק דק. קצת טחינה מעל ויש ארוחה מושלמת (אפשר לאפות או לטגן)

פלאפל ירוק עם קוואקר או: פאוור בול ישראלי

מצרכים

  • 1 כוס גרגירי חומוס יבשים – מושרים 12 שעות בקערה עם הרבה מים
  • 1/2 כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה
  • 4 שיני שום, קלופות
  • 1/2 בצל, קלוף
  • 1/4 צרור עלי פטרוזיליה
  • 1/4 צרור עלי כוסברה
  • 3/4 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפיות קמח חומוס – במידת הצורך
  • 1/2 פלפל ירוק חריף – לא חובה

תהליך הכנה

– במעבד מזון שמים את גרגירי החומוס שהושרו במים (ללא הנוזלים) וטוחנים עד למרקם גרגירי קטן. חשוב לא להגיע למרקם של משחה אלא של גרגירים קטנים. מעבירים לקערה.
– באותה קערה של מעבד המזן טוחנים שום, פטרוזיליה, כוסברה ופלפל ירוק עד שכל המצרכים קצוצים דק. מוסיפים לקערה עם החומוס.
– מוסיפים את שאר המצרכים, פרט לקמח, ומערבבים היטב. מאפשרים לתערובת לנוח על השיש, או במקרר, במשך 30 דקות.
– אם אחרי הקירור התערובת רכה מדי אפשר להוסיף את הקמח.
– יוצרים קציצות עגולות מהתערובת ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה יפה.
– רוצים לאפות? מניחים את קציצות הפלאפל על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן ומשמנים אותן גם מעל. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה יפה.
– מגישים מעל ירקות קצוצים דק עם טחינה גולמית, פטרוזיליה ולימון כבוש.

 

לגרסה ללא גלוטן: משתמשים בקוואקר – שיבולת שועל ללא גלוטן.

 

הכנתם? שתפו אותנו בתמונות בעמוד האינסטגרם.

 

פאוור בול פלאפל. צילום: טל סיון צפורין

פאוור בול פלאפל. צילום: טל סיון צפורין



תגובות

1 תגובות
  1. טליה אביב says:

    תודה רבה על המכון אשמח להכיח ולצלם למענכם❤

    • Quaker Oats says:

      הי טליה, גם אנחנו נשמח. תייגי אותנו @quakeril

כתיבת תגובה

שדות מסומנים בכוכבית (*)הנם שדות חובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש בעוגיות (שיבולת שועל כמובן) בהתאם למדיניות הפרטיות