קוואקר מארח

עיג'ה – קציצות ירק עם קוואקר

מזין, עשיר בירקות וטעים להפליא. הכירו את קציצות העיג'ה של יונית צוקרמן – מלכת המטבח, הפינוק המושלם לכל שבת בבוקר ואנחנו נגלה לכם סוד, אפשר ליהנות מהקציצות גם בשישי בצהריים כשהילדים חוזרים מבית הספר או בכל יום אחר 😉 נעשה בשיתוף פעולה עם יונית צוקרמן מהבלוג "יונית צוקרמן – מלכת המטבח"

עיג'ה – קציצות ירק עם קוואקר

מצרכים

  • 2 בצלים גדולים
  • 2 גזרים
  • 2 קישואים
  • 5 שיני שום
  • 2 תפוחי אדמה
  • חצי צרור פטרוזליה
  • 4 פרוסות לחם
  • מלח ,פפריקה ,פלפל, כורכום, בהרט
  • חצי כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה
  • 4 ביצים בגודל L
  • כף שמן

תהליך הכנה

  1. מגרדים את כל הירקות וסוחטים היטב ומניחים במסננת מעל קערה למשך רבע שעה.
  2. מרטיבים את הלחם במים וסוחטים היטב.
  3. סוחטים שוב את הירקות ומעבירים לקערה.
  4. מוסיפים לקערה את הביצים, הלחם הסחוט, שמן, קוואקר, תבלינים ומערבבים היטב.
  5. יוצרים קציצות פחוסות ומניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה.
  6. מכניסים לתנור במצב טורבו על 170 מעלות למשך 20 דקות.

הערות ותחליפים
לגרסה טבעונית: מחליפים את הביצים ב-12 כפות טחינה גולמית.
לגרסה ללא גלוטן: מחליפים את הלחם בפרוסות לחם נטול גלוטן ומקפידים להשתמש בקוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן.

 

שלב ראשון

שלב ראשון - עיג'ה – קציצות ירק עם קוואקר

שלב שני

שלב שני - עיג'ה – קציצות ירק עם קוואקר

שלב שלישי

שלב שלישי - עיג'ה – קציצות ירק עם קוואקר

שלב רביעי

שלב רביעי - עיג'ה – קציצות ירק עם קוואקר

שלב חמישי

שלב חמישי - עיג'ה – קציצות ירק עם קוואקר


המוצר בו השתמשו במתכון

קוואקר שיבולת שועל בפחית להכנה מהירה

500 גרם של בריאות וסיבים תזונתיים
קראו עוד

תגובות

1 תגובות
  1. יעל ציו says:

    מעדן וטעים יברכו ידיך

כתיבת תגובה

שדות מסומנים בכוכבית (*)הנם שדות חובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש בעוגיות (שיבולת שועל כמובן) בהתאם למדיניות הפרטיות