בוקר מתוק

עוגיות שוקולד צ'יפס וקוואקר בצנצנת

עוגיות שוקולד צ'יפס וקוואקר של אפרת ליכטנשטט, מוגשות כשכבות של חומרי גלם מעולים בתוך צנצנת יפה. מתנה חוויתית שכיף להכין ולקבל

עוגיות שוקולד צ'יפס וקוואקר בצנצנת

מצרכים

  • 1 ביצה
  • 100 גרם חמאה רכה

תכולת הצנצנת

  • 1 כוס קמח (אפשר לעשות חצי חצי עם קמח לבן וקמח כוסמין מלא)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ⅓ כפית מלח
  • 1 כוס (150 גרם) שוקולד צ׳יפס
  • 1 כוס (100 גרם) קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה, דחוסה
  • ⅓ כוס סוכר דמררה
  • ⅓ כוס סוכר חום כהה

תהליך הכנה

– מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה, מקציפים את הביצה עד שהיא תפוחה היטב. (אפשר גם בקערה גדולה עם מטרפה).
– מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים את כל תכולת הצנצנת ואת החמאה הרכה.
– מערבבים עד שהבלילה אחידה ולא יותר.
– עם ידיים רטובות יוצרים כדורים ומניחים על נייר אפייה במרווחים של 3-4 ס״מ.
– נועצים בכל כדור בצק כמה שוקולד צ׳יפס לקישוט אם רוצים.
– אופים 11 דקות עד שהעוגיות זהובות בצדדים ויציבות. חשוב לשמור על התנור כדי לקבל עוגיות רכות במרכז.
– לא בוטחים בתנור שלכם? אפו רק שתי עוגיות בהתחלה, תנו להן להתקרר ותראו כמה דקות אפייה הן באמת צריכות.
– אפשר לצנן אותן על רשת צינון. שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע.

 

הכנתם? שתפו אותנו בתמונות בעמוד האינסטגרם.

 



תגובות

כתיבת תגובה

שדות מסומנים בכוכבית (*)הנם שדות חובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש בעוגיות (שיבולת שועל כמובן) בהתאם למדיניות הפרטיות