קוואקר בצ'יק

סלט ירקות עם גרנולה מלוחה מושלמת של קרוטית

סלט ירקות זו מנה שקיימת כמעט בכל ארוחה. לכן, הכנו לכם מתכון לסלט צבעוני בתוספת של גרנולה פריכה, טעימה, עשירה בסיבים תזונתיים וכל טוב... בינינו, גם כיף פשוט לנשנש את הגרנולה ישר מהצנצנת בין הארוחות. נעשה בשיתוף פעולה עם רחלי קרוט מהבלוג קרוטית.

סלט ירקות עם גרנולה מלוחה מושלמת של קרוטית

מצרכים

מצרכים לסלט:

  • 8 מיני מלפפונים או 2 מלפפונים רגילים
  • 10 עגבניות שרי, עדיף מסוג תמר
  • 1/3 כרוב לבן או סגול (או שניהם)
  • 1/2 בצל סגול, קלוף – לא חובה
  • 1/2 צרור עלי פטרוזיליה או כוסברה
  • 1 גזר קלוף
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון

מצרכים לגרנולה:

  • 1 כוס קוואקר (שיבולת שועל להכנה מהירה)
  • 1/3 כוס גרעיני חמנייה
  • 1/3 כוס שומשום
  • 1/3 כוס גרעיני דלעת
  • 1/3 כוס פרוסות שקדים
  • 1/3 כוס פקאנים או קשיו, טבעיים וקצוצים גס
  • 1 כפית מלח
  • 4 כפות רוטב צ'ילי
  • 1/2 כפית אבקת שום

תהליך הכנה

1. חותכים את הירקות לקוביות קטנות וזהות בגודלן (כך תיצרו ביס שיש בו הכל ולא רק חתיכה גדולה של אחד הירקות). חשוב מאוד לחתוך קטן את הבצל כדי שלא ישתלט על כל הסלט.
2. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח ומערבבים היטב.
3. להכנת הגרנולה: קולים את כל המצרכים, פרט לשומשום ולרוטב צילי, בסיר רחב ושטוח עד שהם מתחילים להזהיב מעט. חשוב לחכות שהם יזהיבו ויקבלו צריבה כדי שהם יהיו קראנצ'יים.
4. מוסיפים רוטב צ'ילי ומערבבים היטב תוך כדי קלייה במחבת במשך 3-5 דקות.
5. מעבירים את התערובת לנייר אפייה שפורשים על השיש ומניחים לגרנולה להתקרר.


הערות ותחליפים
לגרסה ללא גלוטן: מקפידים להשתמש בקוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן.
– מתכון טבעוני 

שלב ראשון

שלב ראשון - סלט ירקות עם גרנולה מלוחה מושלמת של קרוטית

שלב שני

שלב שני - סלט ירקות עם גרנולה מלוחה מושלמת של קרוטית

שלב שלישי

שלב שלישי - סלט ירקות עם גרנולה מלוחה מושלמת של קרוטית

שלב רביעי

שלב רביעי - סלט ירקות עם גרנולה מלוחה מושלמת של קרוטית

שלב חמישי

שלב חמישי - סלט ירקות עם גרנולה מלוחה מושלמת של קרוטית


תגובות

3 תגובות
  1. ענבל says:

    האם אפשר לאפות בתנור במקום על הגז?

    • Quaker Oats says:

      היי ענבל, בטח 🙂
      אפשר לקלות בתנור בחום של 170 מעלות למשך 20 -25 דקות,
      בתיאבון!

  2. הלית says:

    איך מאחסנים את הגרנולה וכמה זמן אפשר לשמור?

    • Quaker Oats says:

      היי הלית 🙂
      ניתן לאחסן בצנצנת אטומה במזווה או במקפיא במידה ומכינים כמות גדולה ולא רוצים שהיא תצבור לחות.

  3. אסתר עטיה says:

    יצא לי מדהים אי אפשר להפסיק לנשנש

כתיבת תגובה

שדות מסומנים בכוכבית (*)הנם שדות חובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש בעוגיות (שיבולת שועל כמובן) בהתאם למדיניות הפרטיות