1. חותכים את הירקות לקוביות קטנות וזהות בגודלן (כך תיצרו ביס שיש בו הכל ולא רק חתיכה גדולה של אחד הירקות). חשוב מאוד לחתוך קטן את הבצל כדי שלא ישתלט על כל הסלט.
2. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח ומערבבים היטב.
3. להכנת הגרנולה: קולים את כל המצרכים, פרט לשומשום ולרוטב צילי, בסיר רחב ושטוח עד שהם מתחילים להזהיב מעט. חשוב לחכות שהם יזהיבו ויקבלו צריבה כדי שהם יהיו קראנצ'יים.
4. מוסיפים רוטב צ'ילי ומערבבים היטב תוך כדי קלייה במחבת במשך 3-5 דקות.
5. מעבירים את התערובת לנייר אפייה שפורשים על השיש ומניחים לגרנולה להתקרר.
הערות ותחליפים
– לגרסה ללא גלוטן: מקפידים להשתמש בקוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן.
– מתכון טבעוני
האם אפשר לאפות בתנור במקום על הגז?
היי ענבל, בטח 🙂
אפשר לקלות בתנור בחום של 170 מעלות למשך 20 -25 דקות,
בתיאבון!
איך מאחסנים את הגרנולה וכמה זמן אפשר לשמור?
היי הלית 🙂
ניתן לאחסן בצנצנת אטומה במזווה או במקפיא במידה ומכינים כמות גדולה ולא רוצים שהיא תצבור לחות.
יצא לי מדהים אי אפשר להפסיק לנשנש