מתכונים

חזרה לכל המתכונים

קטגוריות

סלט ירקות עם גרנולה מלוחה מושלמת

סלט ירקות זו מנה שקיימת כמעט בכל ארוחה. לכן, הכנו לכם מתכון לסלט צבעוני בתוספת של גרנולה פריכה, טעימה ועשירה בסיבים תזונתיים וכל טוב... בינינו, גם כיף פשוט לנשנש את הגרנולה ישר מהצנצנת בין הארוחות. נעשה בשיתוף פעולה עם רחלי קרוט מהבלוג קרוטית.
סלט ירקות זו מנה שקיימת כמעט בכל ארוחה. לכן, הכנו לכם מתכון לסלט צבעוני בתוספת של גרנולה פריכה, טעימה ועשירה בסיבים תזונתיים וכל טוב... בינינו, גם כיף פשוט לנשנש את הגרנולה ישר מהצנצנת בין הארוחות. נעשה בשיתוף פעולה עם רחלי קרוט מהבלוג קרוטית.

מצרכים

מצרכים

מצרכים לסלט:

8 מיני מלפפונים או 2 מלפפונים רגילים

10 עגבניות שרי, עדיף מסוג תמר

1/3 כרוב לבן או סגול (או שניהם)

1/2 בצל סגול, קלוף – לא חובה

1/2 צרור עלי פטרוזיליה או כוסברה

1 גזר, קלוף

3 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

מצרכים לגרנולה:

1 כוס קוואקר (שיבולת שועל להכנה מהירה)

1/3 כוס גרעיני חמנייה

1/3 כוס שומשום

1/3 כוס גרעיני דלעת

1/3 כוס פרוסות שקדים

1/3 כוס פקאנים או קשיו, טבעיים וקצוצים גס

1 כפית מלח

4 כפות רוטב צילי

1/2 כפית אבקת שום

תהליך הכנה

תהליך הכנה

1. חותכים את הירקות לקוביות קטנות וזהות בגודלן (כך תיצרו ביס שיש בו הכל ולא רק חתיכה גדולה של אחד הירקות). חשוב מאוד לחתוך קטן את הבצל כדי שלא ישתלט על כל הסלט.
2. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח ומערבבים היטב.
3. להכנת הגרנולה: קולים את כל המצרכים, פרט לשומשום ולרוטב צילי, בסיר רחב ושטוח עד שהם מתחילים להזהיב מעט. חשוב לחכות שהם יזהיבו ויקבלו צריבה כדי שהם יהיו קראנציים.
4. מוסיפים רוטב צילי ומערבבים היטב תוך כדי קלייה במחבת במשך 3-5 דקות.
5. מעבירים את התערובת לנייר אפייה שפורשים על השיש ומניחים לגרנולה להתקרר.

שלב ראשון

שלב ראשון

שלב שני

שלב שני

שלב שלישי

שלב שלישי

שלב רביעי

שלב רביעי

שלב חמישי

שלב חמישי

תגובות

הוסף תגובה

השאירו תגובה

* שם
* דוא"ל
* תגובה
הוסף תגובה

התגובה נשלחה בהצלחה ותעלה לאתר בכפוף לאישור מנהלי אתר קואקר

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות