בראנצ' מפנק

לחמניות קוטג' וקוואקר קלות להכנה

לחמניות קוטג' וקוואקר רכות וטעימות שייתפסו את המשבצת של "לחמניית הבית". הקוואקר במתכון מצמצם את כמות הקמח ואתם נהנים מחלופה מזינה יותר לילדים ולכם

לחמניות קוטג' וקוואקר קלות להכנה

מצרכים

  • 490 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
  • 3/4 כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה
  • 1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
  • 1 גביע קוטג'
  • 2 כפות מייפל
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח

להברשה:

  • 1 ביצה L מדוללת ב-2 כפות מים
  • שומשום

תהליך הכנה

– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים ולשים במשך 10-15 דקות או עד שהבצק רך וגמיש. מכסים ומתפיחים במשך שעה.
– מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 100 גרם, מועכים לצורת פיתה ומגלגלים לרולדה. מניחים על השיש, מכוסה, למנוחה של 15 דקות.
– מרדדים כל רולדה שכזו לנחש ארוך וקושרים לצורת קשר או ללחמניית שמונה. ואפשר גם ליצור שבלול ללחמנייה עגולה.
– מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה, מכסים ומתפיחים במשך 40-50 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
– מברישים בביצה מהולה במים ומפזרים שומשום בנדיבות.
– אופים בתנור שחומן מראש ל-180 מעלות במשך 15-20 דקות או עד שהלחמניות זהובות.

לגרסה טבעונית: ממירים את הקוטג' בכל גבינה לבנה טבעונית או בחלב צמחי (בכמות זהה). במקום ביצה מברישים בסילאן עם מעט שמן זית.

 

הכנתם? שתפו אותנו בתמונות בעמוד האינסטגרם.

 

 

לחמניות קוטג' וקוואקר. צילום: טל סיון צפורין


תגובות

כתיבת תגובה

שדות מסומנים בכוכבית (*)הנם שדות חובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש בעוגיות (שיבולת שועל כמובן) בהתאם למדיניות הפרטיות