בראנצ' מפנק

לחמניות דבש וקוואקר נתלשות

מתכון ללחמניות דבש וקוואקר נתלשות! רכות כמו ענן, קלות להכנה ומתאימות גם לממרחים מתוקים וגם למלוחים. רוצו להכין

לחמניות דבש וקוואקר נתלשות

מצרכים

  • 490 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
  • 1 כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה
  • 1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
  • 1 ביצה L
  • 5 כפות דבש
  • 1 כוס חלב או מים
  • 70 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

להברשה וציפוי:

  • 1 ביצה L
  • 4 כפות דבש

תהליך הכנה

– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים ולשים במשך 10-15 דקות או עד שהבצק רך וגמיש. מכסים ומתפיחים במשך שעה.
– מחלקים את הבצק ל-20 חתיכות שוות במשקלן ממכדררים כל בצק לכדור עגול.
– מניחים את כדורי הבצק בתבנית מלבנית בגודל 20X30 ומכסים. מתפיחים במשך 40 דקות או עד שהלחמניות תפוחות.
– מברישים בביצה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20 דקות או עד שהלחמניות זהובות.
– כשהן יוצאות מהתנור מברישים אותן בדבש ואפשר לפזר גם קוואקר או שקדים קלויים.

 

לגרסה טבעונית: מוותרים על הביצה ובמקום דבש משתמשים בסילאן. את החלב ניתן להמיר בכל חלב צמחי או במים ואת החמאה בשמן קוקוס בכמות זהה.

לחמניות דבש וקוואקר נתלשות. צילום: טל סיון צפורין

לחמניות דבש וקוואקר נתלשות. צילום: טל סיון צפורין

הכנתם? שתפו אותנו בתמונות בעמוד האינסטגרם.

 

לחמניות דבש וקוואקר נתלשות. צילום: טל סיון צפורין

לחמניות דבש וקוואקר נתלשות. צילום: טל סיון צפורין

 



תגובות

כתיבת תגובה

שדות מסומנים בכוכבית (*)הנם שדות חובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש בעוגיות (שיבולת שועל כמובן) בהתאם למדיניות הפרטיות