מתכון לחם שיבולת שועל וגרעינים בצ'יק צ'ק
לחם שיבולת שועל ללא לישה, ללא שמרים וללא עבודה! קערה אחת, 2 דקות במטבח וזהו. המתכון הזה רץ ברשת בשם "לחם משנה חיים" הוא פורסם לראשונה בבלוג אמריקאי וזכה להצלחה מסחררת ולא סתם. זהו אחד הלחמים הטעימים שייצא לכם להכין והוא כל כך פשוט שיש סיכוי שלא תאמינו שזה כל מה שנדרש מכם… הדבר החשוב ביותר במתכון והמרכיב היחיד שלא ניתן לוותר עליו הוא הפוסיליום. בלעדיו הלחם לא יתגבש. ניתן למצוא את המוצר בחנויות טבע.

62
הכנתי מלא פעמים ללא פוסיליום וזה יוצא מצויין, צריך לתת לעיסה לנוח לפני האפייה
לא הבנתי בסופו של דבר האם אפשר לוותר על הפוסיליום.כי רוב התגובות שלא ניתן לוותר … ובסוף יש תגובה שניתן לוותר. מבולבלת.ושאלה שנייה העם ניתן להשתמש בקמח קווקר.
לא ניתן לוותר עליו כי הוא זה שמחבר את כל המצרכים יחס. מומלץ להשתמש בקוואקר ללא טחינה לקמח.
שלום רב,
עקבתי אחר המתכון 1:1, שמתי את כל המרכיבים בדיוק מירבי, הקפדתי על חום התנור ומשך האפייה. ראיתי שהלחם אינו קשה דיו, השארתי בתנור לארבעים דקות נוספות.
עדיין, הלחם עדיין היה רטוב מבפנים. כל הטעם של הזרעים והאגוזים נהדר, רק שהם עטופים בדייסת קוואקר…
איך אפשר לתקן את זה? פחות מים, אולי כוס אחת במקום 1.5?
האם הכנסת את כל המרכיבים כולל הפסיליום?
האם אפשר לעשות מהתערובת לחמניות בתבנית סיליקון?
אפשרי אם כי יצא מעט דחוס
איך עושים מהתערובת לחמניות?
מה זה פוסיליום? איפה קונים??
היי עינת 🙂 סיבים שמפיקים מקליפות צמח שנקרא לחך והם סופחי נוזלים. ניתן למצוא בחנויות טבע.
תודה על המתכון קודם כל! שאלה קטנה לי… האם אפשר במקום פסיליום להשתמש בטחינה?
היי, קודם כל תודה לך 🙂
הפוסיליום הוא המרכיב הקושר את הלחם ולכן לא ניתן להחליפו,
בתיאבון!
אפשר להכין בלי פולסיום?
היי רבקה, הפוסיליום זה החומר המקשר של הלחם ובלעדיו הכל יתפרק לכן לצערנו לא ניתן להכין את המתכון בלעדיו
האם מניחים לנוח כמה שעות בחוץ או במקרר?
היי, במידה וטמפורטורת החדר מאוד חמה, עדיף במקרר, אך במידה וטמפרוטרת החדר נעימה וממוזגת אז ניתן בחוץ. בתיאבון 🙂
האם אפשרי גם בטוסטר אובן ?
היי אלון, כל עוד הטוסטר מגיע לחום של 180 מעלות, אין שום בעיה 🙂
שלום רב,
היכן ניתן לרכוש את הקוואקר ללא גלוטן?
תודה
היי, ניתן למצוא את פחית הקוואקר ללא גלוטן שלנו במגוון נקודות מכירה ברחבי הארץ,
נשמח לדעת באיזה איזור ניסית להשיג כדי שנוכל לתת מידע נוסף ומדוייק 🙂
שלום רב המתכון ללחם קוואקר ללא גלוטן די מתסכל אותי , בכל האתרים שמפורסם הלחם נאמר להשתמש ב קוואקר רגיל ולא אינסטנט! והמתכון כאן מתייחס לאינסטנט וללא גלוטן!! האם אין בעיה והלחם מצליח? זמני האפיה אחרי שמוציאים את הלחם מהתבנית אצלכם הוא 40 דקות , ובכל האתרים הוא שעה וחצי! האם ההבדל בגלל סוג הרוואקר? תודה על תשובתכם
היי שרי, אין סיבה לתסכול 🙂 אם פועלים בדיוק לפי שלבי המתכון הוא מצליח. הקוואקר שאת משתמשת בו יכול להיות לל"ג ויכול להיות גם רגיל. בחירה שלך, זמן האפייה לא משתנה.
איזה קואקר לקנות?
יש קמח ויש קואקר עדין…
ואיזה פוסיליום?
האם קליפת גרעין גם תתאים?
תודה
קוואקר רגיל דק שלנו. קליפת גרעין גם תתאים
האם אפשר לוותר על הפסילויום או האם יש משהו כתחליף? אולי פרוביוטיקה?
אפשר, ואפשר גם פשוט לוותר 🙂
לחם טעים מאוד.ומשביע.תודה