בראנצ' מפנק

מתכון לחם שיבולת שועל וגרעינים בצ'יק צ'ק

לחם שיבולת שועל ללא לישה, ללא שמרים וללא עבודה! קערה אחת, 2 דקות במטבח וזהו. המתכון הזה רץ ברשת בשם "לחם משנה חיים" הוא פורסם לראשונה בבלוג אמריקאי וזכה להצלחה מסחררת ולא סתם. זהו אחד הלחמים הטעימים שייצא לכם להכין והוא כל כך פשוט שיש סיכוי שלא תאמינו שזה כל מה שנדרש מכם… הדבר החשוב ביותר במתכון והמרכיב היחיד שלא ניתן לוותר עליו הוא הפוסיליום. בלעדיו הלחם לא יתגבש. ניתן למצוא את המוצר בחנויות טבע.

מתכון לחם שיבולת שועל וגרעינים בצ'יק צ'ק

מצרכים

חומרים לכיכר אחת:

  • ½ כוס גרעיני חמנייה
  • ½ כוס זרעי פשתן
  • ½ כוס שקדים או אגוזי לוז
  • ½ 1 כוסות קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה
  • 2 כפות זרעי צ'יה
  • 4 כפות פוסיליום (אבקה או זרעים)
  • 1 כפית מלח ים
  • 1 כף דבש (או תחליף דבש)
  • 3 כפות שמן קנולה
  • ½ 1 כוסות מים

תהליך הכנה

1. בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים היבשים.
2. בכלי נפרד מערבבים דבש, שמן ומים. מוסיפים את תערובת הנוזלית ליבשה ומערבבים .
3. מעבירים לתבנית לחם מוארכת מרופדת בנייר אפייה (או תבנית סיליקון) מהדקים היטב ומניחים את הלחם לנוח למשך כמה שעות אפשר גם למשך כל הלילה.
4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים למשך 20 דקות. מוציאים את הלחם מהתבנית ומניחים אותו הפוך על הרשת בתנור ואופים למשך 40 דקות נוספות על שהלחם בגוון חום כהה וכשמקישים עליו הוא נשמע חלול.
5. מקררים לחלוטין לפני שפורסים.

 

הערות ותחליפים
לגרסה טבעונית: מחליפים את הדבש בסילאן.
לגרסה ללא גלוטן: מקפידים להשתמש בקוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן.

שלב ראשון

שלב ראשון - מתכון לחם שיבולת שועל וגרעינים בצ'יק צ'ק

שלב שני

שלב שני - מתכון לחם שיבולת שועל וגרעינים בצ'יק צ'ק

שלב שלישי

שלב שלישי - מתכון לחם שיבולת שועל וגרעינים בצ'יק צ'ק

שלב רביעי

שלב רביעי - מתכון לחם שיבולת שועל וגרעינים בצ'יק צ'ק

שלב חמישי

שלב חמישי - מתכון לחם שיבולת שועל וגרעינים בצ'יק צ'ק


תגובות

15 תגובות
  1. הילה says:

    הכנתי מלא פעמים ללא פוסיליום וזה יוצא מצויין, צריך לתת לעיסה לנוח לפני האפייה

  2. הרלב עדנה says:

    לא הבנתי בסופו של דבר האם אפשר לוותר על הפוסיליום.כי רוב התגובות שלא ניתן לוותר … ובסוף יש תגובה שניתן לוותר. מבולבלת.ושאלה שנייה העם ניתן להשתמש בקמח קווקר.

    • Quaker Oats says:

      לא ניתן לוותר עליו כי הוא זה שמחבר את כל המצרכים יחס. מומלץ להשתמש בקוואקר ללא טחינה לקמח.

  3. Arold Ikram says:

    שלום רב,
    עקבתי אחר המתכון 1:1, שמתי את כל המרכיבים בדיוק מירבי, הקפדתי על חום התנור ומשך האפייה. ראיתי שהלחם אינו קשה דיו, השארתי בתנור לארבעים דקות נוספות.
    עדיין, הלחם עדיין היה רטוב מבפנים. כל הטעם של הזרעים והאגוזים נהדר, רק שהם עטופים בדייסת קוואקר…
    איך אפשר לתקן את זה? פחות מים, אולי כוס אחת במקום 1.5?

    • Quaker Oats says:

      האם הכנסת את כל המרכיבים כולל הפסיליום?

  4. שרית says:

    האם אפשר לעשות מהתערובת לחמניות בתבנית סיליקון?

    • Quaker Oats says:

      אפשרי אם כי יצא מעט דחוס

  5. שרית says:

    איך עושים מהתערובת לחמניות?

  6. עינת says:

    מה זה פוסיליום? איפה קונים??

    • Quaker Oats says:

      היי עינת 🙂 סיבים שמפיקים מקליפות צמח שנקרא לחך והם סופחי נוזלים. ניתן למצוא בחנויות טבע.

  7. עדן-לי says:

    תודה על המתכון קודם כל! שאלה קטנה לי… האם אפשר במקום פסיליום להשתמש בטחינה?

    • Quaker Oats says:

      היי, קודם כל תודה לך 🙂
      הפוסיליום הוא המרכיב הקושר את הלחם ולכן לא ניתן להחליפו,
      בתיאבון!

  8. רבקה says:

    אפשר להכין בלי פולסיום?

    • Quaker Oats says:

      היי רבקה, הפוסיליום זה החומר המקשר של הלחם ובלעדיו הכל יתפרק לכן לצערנו לא ניתן להכין את המתכון בלעדיו

  9. א says:

    האם מניחים לנוח כמה שעות בחוץ או במקרר?

    • Quaker Oats says:

      היי, במידה וטמפורטורת החדר מאוד חמה, עדיף במקרר, אך במידה וטמפרוטרת החדר נעימה וממוזגת אז ניתן בחוץ. בתיאבון 🙂

  10. Alon says:

    האם אפשרי גם בטוסטר אובן ?

    • Quaker Oats says:

      היי אלון, כל עוד הטוסטר מגיע לחום של 180 מעלות, אין שום בעיה 🙂

  11. עפרה says:

    שלום רב,
    היכן ניתן לרכוש את הקוואקר ללא גלוטן?
    תודה

    • Quaker Oats says:

      היי, ניתן למצוא את פחית הקוואקר ללא גלוטן שלנו במגוון נקודות מכירה ברחבי הארץ,
      נשמח לדעת באיזה איזור ניסית להשיג כדי שנוכל לתת מידע נוסף ומדוייק 🙂

  12. שרי says:

    שלום רב המתכון ללחם קוואקר ללא גלוטן די מתסכל אותי , בכל האתרים שמפורסם הלחם נאמר להשתמש ב קוואקר רגיל ולא אינסטנט! והמתכון כאן מתייחס לאינסטנט וללא גלוטן!! האם אין בעיה והלחם מצליח? זמני האפיה אחרי שמוציאים את הלחם מהתבנית אצלכם הוא 40 דקות , ובכל האתרים הוא שעה וחצי! האם ההבדל בגלל סוג הרוואקר? תודה על תשובתכם

    • Quaker Oats says:

      היי שרי, אין סיבה לתסכול 🙂 אם פועלים בדיוק לפי שלבי המתכון הוא מצליח. הקוואקר שאת משתמשת בו יכול להיות לל"ג ויכול להיות גם רגיל. בחירה שלך, זמן האפייה לא משתנה.

  13. דליה טל says:

    איזה קואקר לקנות?
    יש קמח ויש קואקר עדין…
    ואיזה פוסיליום?
    האם קליפת גרעין גם תתאים?
    תודה

    • Quaker Oats says:

      קוואקר רגיל דק שלנו. קליפת גרעין גם תתאים

  14. רחל says:

    האם אפשר לוותר על הפסילויום או האם יש משהו כתחליף? אולי פרוביוטיקה?

    • Quaker Oats says:

      אפשר, ואפשר גם פשוט לוותר 🙂

  15. דרורה כהן says:

    לחם טעים מאוד.ומשביע.תודה

כתיבת תגובה

שדות מסומנים בכוכבית (*)הנם שדות חובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש בעוגיות (שיבולת שועל כמובן) בהתאם למדיניות הפרטיות