מתכונים

חזרה לכל המתכונים

קטגוריות

חטיף גרנולה

הרעיון היה ליצור חטיף גרנולה שדומה מאוד לחטיפים הקנויים רק שיהיה מלא בכל טוב ולפי הטעמים שאוהבים. כדי למקסם את החוויה של חטיף מומלץ לארוז אותם באריזות אישיות ולקחת בתיק למקרה שקצת רעבים או שמתעורר חשק למשהו מתוק ומזין! כדי לקבל חטיפים במרקם דביק מעט, חשוב לא לאפות יותר מידי, רק עד שמתחיל להזהיב. אם רוצים מרקם יותר קראנצ'י, אופים עוד 5 דקות. לשמירה על הפריכות חשוב לאחסן בקופסא אטומה למשך 4 ימים או במקפיא למשך חודשיים.
הרעיון היה ליצור חטיף גרנולה שדומה מאוד לחטיפים הקנויים רק שיהיה מלא בכל טוב ולפי הטעמים שאוהבים. כדי למקסם את החוויה של חטיף מומלץ לארוז אותם באריזות אישיות ולקחת בתיק למקרה שקצת רעבים או שמתעורר חשק למשהו מתוק ומזין! כדי לקבל חטיפים במרקם דביק מעט, חשוב לא לאפות יותר מידי, רק עד שמתחיל להזהיב. אם רוצים מרקם יותר קראנצ'י, אופים עוד 5 דקות. לשמירה על הפריכות חשוב לאחסן בקופסא אטומה למשך 4 ימים או במקפיא למשך חודשיים.

מצרכים

מצרכים

חומרית לתבנית 30*20 (20 חטיפים מלבניים):

 ½ 1 כוסות שיבולת שועל עבה

1 כוס קוואקר מהיר להכנה

⅔  כוס סוכר חום

½  כוס קמח מלא

½  כפית מלח

1 כוס  פצפוצי שוקולד 

½  כוס חמאת בוטנים לא ממותקת

⅓  כוס דבש (או תחליף דבש)

100 גר' חמאה מומסת (או שמן קוקוס / מחמאה)

½ 1 כפות מים

תהליך הכנה

תהליך הכנה

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2.בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים- קוואקר, סוכר חום, קמח מלא, מלח ופצפוצי שוקולד.
3.בקערה נפרדת מאחדים את כל החומרים הרטובים- חמאת בוטנים, דבש, חמאה ומים. מערבבים היטב.
4.שופכים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים היטב עד שנוצרת מסה אחידה ללא חלקים יבשים.
5.מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משטחים את התערובת ומהדקים היטב.
6.אופים בתנור למשך 25-30 דקות, עד שהצדדים משחימים. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שחותכים. מאוד חשוב לא לחתוך לפני שהחטיפים התקררו לגמרי, אחרת הם ישברו במהלך החיתוך.
7.חותכים לקוביות או מלבנים.

טיפ מקוואקר

  • הידעת? קוואקר הוא דגן ייחודי מבין כל הדגנים. זאת בזכות תכולת הויטמינים, המינרלים, הסיבים במיוחד הסיב - בטא גלוקן, המקנה לקוואקר את צמיגותו. בזכות הרכב זה, לקוואקר תכונות המסייעות לתחושת שובע 
  • למרות תרומתו לטעם, מומלץ להפחית צריכת מלח ככל האפשר ולהשתמש בעשבי תיבול (בזיליקום, כוסברה, כמון ועוד) התורמים לטעם המלוח –פיקנטי.  צריכה גבוהה של מלח תורמת משמעותית להעלאת הסיכון ליתר לחץ דם, ומחלות נוספות.

תגובות

הוסף תגובה
2 תגובות
חרן סימה:
10/09/2017 at 03:18

במה ניתן להחליף את החמאה ובאיזה כמות כדי שהמתכון יהיה פרווה?

כהן דרורה:
06/09/2017 at 22:11

לגבי המתכון של חטיפי גרנולה..חמאה אינה טיבעוני ,הייתי ממליצה להוריד בכלל ולהוסיף במקום עוד שתי כפות של חמאת בוטנים או זרעי צ'יה שהושרו במעט מים. פשוט כדי שיתפוס את העיסה..גם כמות הסוכר מוגזמת ,ניתן להפחית ולהוסיף מעט סטיביה..יתקבל חטיף מופחת קלוריות ,סוכר ושומן...תודה

השאירו תגובה

* שם
* דוא"ל
* תגובה
הוסף תגובה

התגובה נשלחה בהצלחה ותעלה לאתר בכפוף לאישור מנהלי אתר קואקר