קוואקר בצ'יק

חטיף גרנולה

הרעיון היה ליצור חטיף גרנולה שדומה מאוד לחטיפים הקנויים רק שיהיה מלא בכל טוב ולפי הטעמים שאוהבים. כדי למקסם את החוויה של חטיף מומלץ לארוז אותם באריזות אישיות ולקחת בתיק למקרה שקצת רעבים או שמתעורר חשק למשהו מתוק ומזין! כדי לקבל חטיפים במרקם דביק מעט, חשוב לא לאפות יותר מידי, רק עד שמתחיל להזהיב. אם רוצים מרקם יותר קראנצ'י, אופים עוד 5 דקות. לשמירה על הפריכות חשוב לאחסן בקופסא אטומה למשך 4 ימים או במקפיא למשך חודשיים.

חטיף גרנולה

מצרכים

חומרית לתבנית 30*20 (20 חטיפים מלבניים):

  • ½1 כוסות שיבולת שועל עבה
  • 1 כוס קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה
  • ⅔ כוס סוכר חום
  • ½ כוס קמח מלא
  • ½ כפית מלח
  • 1 כוס פצפוצי שוקולד
  • ½ כוס חמאת בוטנים לא ממותקת
  • ⅓ כוס דבש (או תחליף דבש)
  • 100 גר' חמאה מומסת (או שמן קוקוס / מחמאה)
  • ½ 1 כפות מים

תהליך הכנה

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2.בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים- קוואקר, סוכר חום, קמח מלא, מלח ופצפוצי שוקולד.
3.בקערה נפרדת מאחדים את כל החומרים הרטובים- חמאת בוטנים, דבש, חמאה ומים. מערבבים היטב.
4.שופכים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים היטב עד שנוצרת מסה אחידה ללא חלקים יבשים.
5.מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משטחים את התערובת ומהדקים היטב.
6.אופים בתנור למשך 25-30 דקות, עד שהצדדים משחימים. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שחותכים. מאוד חשוב לא לחתוך לפני שהחטיפים התקררו לגמרי, אחרת הם ישברו במהלך החיתוך.
7.חותכים לקוביות או מלבנים.

 

הערות ותחליפים
לגרסה ללא גלוטן: מחליפים את הקמח לקמח לאפייה ללא גלוטן ומקפידים להשתמש בקוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן.

טיפ מקוואקר

  • הידעת? קוואקר הוא דגן ייחודי מבין כל הדגנים. זאת בזכות תכולת הויטמינים, המינרלים, הסיבים במיוחד הסיב - בטא גלוקן, המקנה לקוואקר את צמיגותו. בזכות הרכב זה, לקוואקר תכונות המסייעות לתחושת שובע
  • למרות תרומתו לטעם, מומלץ להפחית צריכת מלח ככל האפשר ולהשתמש בעשבי תיבול (בזיליקום, כוסברה, כמון ועוד) התורמים לטעם המלוח –פיקנטי. צריכה גבוהה של מלח תורמת משמעותית להעלאת הסיכון ליתר לחץ דם, ומחלות נוספות.


תגובות

12 תגובות
  1. ננוש says:

    אם אין לי שיבולת שועל עבה רק דקה מה אני עושה?

    • Quaker Oats says:

      ספציפית כאן מומלץ לשלב בין השניים.

  2. אני says:

    מתוק ממש
    אפשר להפחית בסוכר

  3. שרה says:

    האם אפשר להשתמש רק בשבולת שועל להכנה מהירה או שחייב ה2 סוגים

    • Quaker Oats says:

      צריך את 2 הסוגים.

  4. שרה לוי says:

    אפשר להשתמש רק בשבולת שועל להכנה מהירה או שחיב להשתמש גם בעבה

  5. טל says:

    יצא מעולה! הכל נחטף!

  6. זקלין זגזג says:

    האם אפשר להשתמש בשמן זית במקום שמן קוקוס

    • Quaker Oats says:

      היי ז'קלין 🙂
      אפשר להמיר לשמן זית במקום שמן קוקוס, אבל זה ישפיע מעט על המרקם והחטיף יצא פחות פריך

  7. טליה says:

    מהמדביקים יש לי רק קוואקר דק, טחינה וסוכר לבן. אין לי חמאה, אלא שמן רגיל.
    האם ניתן לעשות איתם, ומה הכמות?!
    האם ישנה דרך להמנע לגמרי מהסוכר? מאחר ויש לי צוציקית בת שנתיים וחצי, אני מנסה להמנע עד כמה שניתן מסוכר.

    • Quaker Oats says:

      היי טליה, אפשר להשתמש בשמן במקום חמאה, כאשר יחסי ההמרה הם 80% שמן. במקום סוכר ניתן לשים ממרח תמרים או דבש, בתיאבון 🙂

  8. עפרי says:

    האם אפשר במקום השוקולד לשים דברים אחרים – חמוציות. צימוקים אגוזים או שילוב של הכל?

    • Quaker Oats says:

      היי עפרי, בהחלט 🙂
      לגמרי אפשרי להחליף את השוקולד באגוזים וחמוציות לפי אותה כמות.

  9. איריס says:

    האם ניתן להחליף חמאת בוטנים בטחינה?

    • Quaker Oats says:

      היי איריס, בטח, טחינה זה מצויין ומחליפים באותה הכמות 🙂

  10. ליאת says:

    חשבתי שקווקאר זה שיבולת שועל.. אם כן מהי שיבולת שועל??

    • Quaker Oats says:

      היי ליאת, קוואקר זה אכן שיבולת שועל 🙂

  11. חרן סימה says:

    במה ניתן להחליף את החמאה ובאיזה כמות כדי שהמתכון יהיה פרווה?

    • Quaker Oats says:

      אפשר להמיר חמאה בשמן קוקוס 80% שמן ביחס לכמות החמאה

  12. כהן דרורה says:

    לגבי המתכון של חטיפי גרנולה..חמאה אינה טיבעוני ,הייתי ממליצה להוריד בכלל ולהוסיף במקום עוד שתי כפות של חמאת בוטנים או זרעי צ'יה שהושרו במעט מים. פשוט כדי שיתפוס את העיסה..גם כמות הסוכר מוגזמת ,ניתן להפחית ולהוסיף מעט סטיביה..יתקבל חטיף מופחת קלוריות ,סוכר ושומן…תודה

כתיבת תגובה

שדות מסומנים בכוכבית (*)הנם שדות חובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש בעוגיות (שיבולת שועל כמובן) בהתאם למדיניות הפרטיות