מצרכים
מצרכים
חומרים לקילו גלידה
¾ כוס סוכר
3 חלמונים
2 כוסות חלב
½ כוס קוואקר
½ כפית מלח
½ כפית קינמון
½ 1 כוסות שמנת מתוקה 32%
1 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים
תהליך הכנה
תהליך הכנה
1. מקציפים את החלמונים והסוכר עד שצבעם משתנה לצהוב בהיר והמרקם הופך סמיך ומעט אוורירי.
2. בסיר בינוני, מרתיחים את החלב, מוסיפים את הקוואקר, מלח וקינמון ומערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 5 דקות עד לקבלת דייסה.
3. מורידים מהאש, מניחים להתקרר כ 5 דקות. מוסיפים בהדרגה את תערובת הביצים לדייסה תוך כדי ערבוב מתמיד (כדי שלא תיווצר לכם חביתה). מוסיפים את השמנת, מכסים את הקערה ומעבירים למקרר למשך שעה או עד שהתערובת קרה לחלוטין.
4. מעבירים את התערובת הקרה למכונת גלידה, מוסיפים את האגוזים ומפעילים ע"פ הוראות היצרן. (יש סיכוי שתצטרכו לחלק את התערובת לשני חלקים, תלוי בגודל המכונה).
5. ניתן לאכול את הגלידה מיד או לאחסן בכלי אטום במקפיא למשך שבוע.
בתאבון ושיהיה קר וטעים!
השאירו תגובה