מתכונים לילדים

בראוניז טריקולד וקוואקר ללא אפייה

אתם יכולים לקרוא להם בראוניז, חיתוכיות או קוביות השוקולד הכי טעימות שיש. כך או כך, מדובר באחד הקינוחים הכי טעימים שמשלבים תחתית של שוקולד עם קוואקר וציפוי משויש של שוקולד חלב ולבן. צילום: אפיק גבאי

בראוניז טריקולד וקוואקר ללא אפייה

מצרכים

  • 2 כוסות קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 300 גרם שוקולד מריר פרה
  • 1/4 כוס שמן קוקוס

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד חלב פרה
  • 4-5 כפות שמנת מתוקה להקצפה
  • 50 גרם שוקולד לבן פרה

תהליך הכנה

– שוברים את השוקולד וממיסים בתוך קערה שמתאימה למיקרו עם השמן קוקוס, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד חלק.
– מוסיפים קוואקר ותמצית וניל ומערבבים היטב.
– מניחים נייר אפייה בתחתית תבנית בגודל 20X20 ועליו שופכים את תערובת השוקולד עם הקוואקר.
– מעבירים למקרר למשך שעה ובינתיים מכינים את הציפוי.
– ממיסים שוקולד חלב ביחד עם שמן קוקוס עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. במקביל ממיסים שוקולד לבן בקערה נפרדת.
– מוציאים את הבראוניז מהמקרר ושופכים מעל שוקולד חלב. מזלפים מעל פסים של שוקולד לבן ומשיישים מעט עם קיסם או גב סכין.
– מחזירים למקרר לשעתיים לפחות או עד שרוצים לחתוך ולהגיש.

 

הערות ושדרוגים
– לגרסה טבעונית
: ממירים את הציפוי בשוקולד מריר בלבד ללא שוקולד חלב או לבן (בכמות של 100 גרם) או משתמשים בשוקולד ללא מוצרי חלב. את השמנת המתוקה ממירים בקרם קוקוס או חלב צמחי מכל סוג שאוהבים.
– לגרסה נטולת גלוטן: מקפידים להשתמש בקוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן.

 

 

לעוד מתכונים עם רגע מתוק 

 



תגובות

כתיבת תגובה

שדות מסומנים בכוכבית (*)הנם שדות חובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש בעוגיות (שיבולת שועל כמובן) בהתאם למדיניות הפרטיות