בוקר מתוק

קראק פאי של מסעדת "מגזינו"

הכירו את המתכון של מסעדת מגזינו לקראק פאי! ועכשיו גם אתם יכולים להכין את המתכון המושלם הזה, אצלכם בבית. תיהנו! נעשה בשיתוף פעולה עם מסעדת המגזינו. שף קונידטור - ברק כהן. צלם - אפיק גבאי

קראק פאי של מסעדת "מגזינו"

מצרכים

עוגיית קוואקר:

  • 130 גרם חמאה
  • 85 גרם סוכר דמררה
  • 45 גרם סוכר לבן
  • 20 גרם חלמון
  • 90 גרם קמח לחם
  • 135 גרם קוואקר (שיבולת שועל להכנה מהירה)
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/3 כפית סודה לשתייה
  • 2 גרם מלח

קלתית של הקראק פאי:

  • עוגיית קוואקר (מרכיבים מעלה)
  • 15 גרם סוכר דמררה
  • 75 גרם חמאה ממוסת
  • קורט מלח

מילוי הקראק פאי:

  • 200 גרם סוכר לבן
  • 120 גרם סוכר דמררה
  • 14 גרם אבקת חלב
  • 18 גרם גרגירי תירס מיובשים טחונים(או קמח תירס)
  • 4 גרם מלח
  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 100 גרם שמנת מתוקה
  • 100 גרם חלמון
  • כפית שטוחה תמצית וניל

תהליך הכנה

עוגיית קוואקר – במיקסר עם וו גיטרה להקציף חמאה וסוכרים, לערבב בנפרד את כל המרכיבים היבשים ביחד. כאשר החמאה במיקסר חלקה ללא גושים, להוסיף את החלמון ולערבב עד שמתאחד ובסוף להוסיף את כל היבשים למיקסר עד קבלת הבצק. לשטח על תבנית ולאפות 25 דקות בחום של 160 ולקרר.
קלתית הקראק פאי- לפורר בידיים את העוגייה לתוך קערה ולהוסיף לה את הסוכר והמלח במקביל להמיס את החמאה, ולערבב את הכול יחד. לשפוך את כל התערובת לתוך תבנית ולהדק את השוליים והתחתית ולקרר.
מילוי- בקערה לערבב את כל חומרי הגלם היבשים, בנפרד להמיס את החמאה כאשר היא מבעבעת לשפוך את החמאה על היבשים, לערבב ולהוסיף את השמנת והווניל, לערבב ולהוסיף את החלמון עד קבלת תערובת אחידה והומוגנית. לשפוך לתוך הקלתית, לאפות 25-30 דקות בחום של 200 מעלות.


הערות ותחליפים
– לקישוט ניתן לפזר אבקת סוכר.
לגרסה ללא גלוטן: מחליפים את הקמח בקמח לאפייה נטול גלוטן ומקפידים להשתמש בקוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן.

שלב ראשון

שלב ראשון - קראק פאי של מסעדת "מגזינו"

שלב שני

שלב שני - קראק פאי של מסעדת "מגזינו"

שלב שלישי

שלב שלישי - קראק פאי של מסעדת "מגזינו"

שלב רביעי

שלב רביעי - קראק פאי של מסעדת "מגזינו"


המוצר בו השתמשו במתכון

קוואקר שיבולת שועל בפחית להכנה מהירה

500 גרם של בריאות וסיבים תזונתיים
קראו עוד

תגובות

15 תגובות
  1. סיגל says:

    אתם מצרפים לעוגה קצפת משמנת חמוצה. איך מכינים אותה ?

    • Quaker Oats says:

      בקראק פאי של מגזינו שיש באתר יש שמנת חמוצה ואין ציפוי.

  2. פגי says:

    יצא נהדר. תבנית 28 כדי שהתחתית תהיה דקה. אפשר לפזר פקאנים לפני ההכנסה לתנור

    • Quaker Oats says:

      היי פגי, ניתן לפזר פקאנים לפני, אבל עדיף שיהיו קלויים מעט במחבת קודם לכן.

  3. טל says:

    במה אפשר להשתמש במקום קמח תירס??

    • Quaker Oats says:

      היי טל, ניתן להמיר בקמח שקדים.

  4. מיכאל לוי (, says:

    היי היי
    האם מומלץ להמיר את הקמח לים בקמח פסטה?
    יש לי גם קמח רגיל אך רציתי לדעת מה עדיף (:

    • Quaker Oats says:

      היי, ניתן להמיר בקמח פסטה אבל השינוי לא מאוד משמעותי

  5. מאי says:

    היי באיזה תחליף קמח אפשר להשתמש כדי להפוך את המתכון ללא גלוטן?

    • Quaker Oats says:

      היי מאי, כל קמח ללא גלוטן רב תכליתי יעבוד נהדר. לא קמחי עדשים.

  6. רוני says:

    היי,
    במה ניתן להחליף את גרגירי התירס המיובשים ואת הקמח תירס?

    • Quaker Oats says:

      היי רוני, ניתן להמיר בקמח שקדים.

  7. ליאור says:

    היי,
    אפשר להשתמש בגרגירי תירס שמיועדים להכנת פופקורן ולטחון אותם במעבד מזון?

    • Quaker Oats says:

      היי ליאור 🙂
      אנו לא ממליצים לעשות שימוש בגרגירי תירס של פופקורן במתכון, או לטחון אותם במעבד המזון.

  8. עדן says:

    עדיף להגיש אחרי מקרר או טרי?

    • Quaker Oats says:

      היי עדן, אחרי קירור 🙂

  9. Gur says:

    אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום קמח לחם?

    • Quaker Oats says:

      היי גור, אין בעיה להמיר לקמח רגיל 🙂

  10. מור says:

    אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום קמח לחם?

    • Quaker Oats says:

      היי מור, בטח 🙂

  11. רוני says:

    אחרי אפייה של 25 דקות ב200 מעלות, הפאי יצר ממש חום ואפילו התחיל להישרף..אבל הבלילה עוד בלילתית, עוד לא התייצבה..מה עושים?

    • Quaker Oats says:

      היי רוני, מאחר והבלילה מתייצבת לאחר הקירור, זה בסדר שהיא נראית רוטטת ביציאה מהתנור 🙂

  12. פאר says:

    היי
    במה אפשר להחליף את אבקת החלב?

    • Quaker Oats says:

      היי, ניתן לוותר על אבקת החלב, בתיאבון 🙂

  13. פז says:

    כמה זמן הפאי נשמר במקרר? האם אפשר להקפיא? אם כן, כמה זמן?

    • Quaker Oats says:

      היי, ניתן לשמור את הפאי במקרר למשך כארבעה ימים 🙂

  14. טלי says:

    מה הכוונה 20 גרם חלמון?
    אפשר מתכון בכוסות?

    • Quaker Oats says:

      היי טלי, הכוונה היא לחלמון של ביצה בגודל M

  15. נטע says:

    מה גודל התבנית? ואיזה סוג?

    • Quaker Oats says:

      היי נטע, תבנית פאי בקוטר 24

  16. Quaker Oats says:

    היי אריאלה, לא ניסינו ולכן קשה לדעת 🙂

כתיבת תגובה

שדות מסומנים בכוכבית (*)הנם שדות חובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש בעוגיות (שיבולת שועל כמובן) בהתאם למדיניות הפרטיות