מתכונים

חזרה לכל המתכונים

קטגוריות

פנקייק קוואקר ובננה

פנקייקים נהדרים בטעמי בננה ודבש שתוספת של קוואקר נותנת להם מרקם עבה יותר בלי שהם יהפכו להיות כבדים. בדרך כלל אנחנו מוסיפים לפנקייקים טעם ומתיקות אחרי שהם מוכנים- מייפל, פירות, קצפת (אם רוצים ממש להתפרע) אבל המתכון הזה מכניס לכם טעמים נהדרים לתוך הבלילה כך שאתם יכולים אפילו לקחת את הפנקייק אתכם לדרך (עבודה, או קופסא קטנה לילדים) בלי צורך להוסיף להם דבר.

פנקייק קוואקר ובננה

פנקייקים נהדרים בטעמי בננה ודבש שתוספת של קוואקר נותנת להם מרקם עבה יותר בלי שהם יהפכו להיות כבדים. בדרך כלל אנחנו מוסיפים לפנקייקים טעם ומתיקות אחרי שהם מוכנים- מייפל, פירות, קצפת (אם רוצים ממש להתפרע) אבל המתכון הזה מכניס לכם טעמים נהדרים לתוך הבלילה כך שאתם יכולים אפילו לקחת את הפנקייק אתכם לדרך (עבודה, או קופסא קטנה לילדים) בלי צורך להוסיף להם דבר.

מצרכים

מצרכים

חומרים להכנת כ 20 פנקייקים:

¾ כוס קוואקר

1 כוס קמח תופח

2 כפות סוכר

¼ כפית מלח

1 בננה בשלה

50 גר' חמאה מומסת

¼ 1 כוסות חלב

1 כף דבש

2 ביצים

תהליך הכנה

תהליך הכנה

1.בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים: קמח, קוואקר, סוכר ומלח. בקערה קטנה יותר טורפים את החמאה, חלב, דבש וביצים.
2.בעזרת מזלג מועכים את הבננות עד לקבלת מרקם גס ומוסיפים אותן לתערובת הרטובה.
3.מאחדים בין החומרים היבשים לרטובים תוך כדי ערבוב מתמיד עד לקבלת מרקם חלק (למעט גושי הבננה).
4.מחממים מחבת טפלון גדולה ומשמנים במעט חמאה. מניחים כף גדושה של בלילה וממתינים עד שנוצרות בועות. הופכים ומשאירים במחבת למשך דקה. ממשיכים עם שאר התערובת (אין צורך לשמן בחמאה בכל סיבוב).

טיפ מקוואקר

  • את כוס הקמח התופח - מומלץ לערבב עם קמח מלא או קמח שיפון או כוסמת. צריכת דגנים מלאים מהווה מקור לסיבים ויטמינים ומינרלים  ורכיבים תזונתיים נוספים בעלי תרומה לאורח חיים בריא, לניהול משקל ועוד.

  • הידעת? בננה מכילה פחמימה זמינה  שמשמש כ מקור לאנרגיה זמינה  ואשלגן, אשלגן הינו מינרל החשוב  לפעילות השרירים במיוחד במהלך פעילות גופנית.

  • לצריכה של מוצרי חלב יש מגוון יתרונות בריאותיים במעגל החיים מילדות ועד בגרות- השגת מסת עצם מרבית בגיל הילדות וההתבגרות, הפחתת הסיכון ללקות באוסטיאופורוזיס בגיל מתקדם יותר, שמירה על משקל גוף תקין בכול גיל. 
  • הידעת? לדבש תכונות אנטיבקטראיליות מחטאות. במחקר שבחן את יעילות הדבש בטיפול בזיהומי גרון אל מול סירופים לשיעול, נמצא כי הדבש בעל תרומה  לזיהומי הגרון וללא תופעות הלוואי המשויכות לתרופות השונות.  היתרונות  המיוחסים לדבש קשורות בין השאר בתכולת הרכיבים הפועלים כנוגדי חמצון שהוא מכיל. בדבש רכיבים ממשפחת האופידים המגרים בפה סיבי מתיקות הסמוכים לסיבי העצב הקשורים לשיעול ומסייעים לתהליכי דיכוי השיעול. 

תגובות

הוסף תגובה

השאירו תגובה

* שם
* דוא"ל
* תגובה
הוסף תגובה

התגובה נשלחה בהצלחה ותעלה לאתר בכפוף לאישור מנהלי אתר קואקר