בוקר מתוק

פנקייק קוואקר ובננה

פנקייקים נהדרים בטעמי בננה ודבש שתוספת של קוואקר נותנת להם מרקם עבה יותר בלי שהם יהפכו להיות כבדים. בדרך כלל אנחנו מוסיפים לפנקייקים טעם ומתיקות אחרי שהם מוכנים - מייפל, פירות, קצפת (אם רוצים ממש להתפרע) אבל המתכון לפנקייק הזה מכניס לכם טעמים נהדרים לתוך הבלילה כך שאתם יכולים אפילו לקחת את הפנקייק אתכם לדרך (עבודה, או קופסא קטנה לילדים) בלי צורך להוסיף להם דבר.

פנקייק קוואקר ובננה

מצרכים

חומרים להכנת כ 20 פנקייקים:

  • ¾ כוס קוואקר
  • 1 כוס קמח תופח
  • 2 כפות סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • 1 בננה בשלה
  • 50 גר' חמאה מומסת
  • ¼1 כוסות חלב
  • 1 כף דבש
  • 2 ביצים

תהליך הכנה

1.בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים: קמח, קוואקר, סוכר ומלח. בקערה קטנה יותר טורפים את החמאה, חלב, דבש וביצים.
2.בעזרת מזלג מועכים את הבננות עד לקבלת מרקם גס ומוסיפים אותן לתערובת הרטובה.
3.מאחדים בין החומרים היבשים לרטובים תוך כדי ערבוב מתמיד עד לקבלת מרקם חלק (למעט גושי הבננה).
4.מחממים מחבת טפלון גדולה ומשמנים במעט חמאה. מניחים כף גדושה של בלילה וממתינים עד שנוצרות בועות. הופכים ומשאירים במחבת למשך דקה. ממשיכים עם שאר התערובת (אין צורך לשמן בחמאה בכל סיבוב).

טיפ מקוואקר

  • את כוס הקמח התופח - מומלץ לערבב עם קמח מלא או קמח שיפון או כוסמת. צריכת דגנים מלאים מהווה מקור לסיבים ויטמינים ומינרלים ורכיבים תזונתיים נוספים בעלי תרומה לאורח חיים בריא, לניהול משקל ועוד.
  • הידעת? בננה מכילה פחמימה זמינה שמשמש כ מקור לאנרגיה זמינה ואשלגן, אשלגן הינו מינרל החשוב לפעילות השרירים במיוחד במהלך פעילות גופנית.
  • לצריכה של מוצרי חלב יש מגוון יתרונות בריאותיים במעגל החיים מילדות ועד בגרות- השגת מסת עצם מרבית בגיל הילדות וההתבגרות, הפחתת הסיכון ללקות באוסטיאופורוזיס בגיל מתקדם יותר, שמירה על משקל גוף תקין בכול גיל.
  • הידעת? לדבש תכונות אנטיבקטראיליות מחטאות. במחקר שבחן את יעילות הדבש בטיפול בזיהומי גרון אל מול סירופים לשיעול, נמצא כי הדבש בעל תרומה לזיהומי הגרון וללא תופעות הלוואי המשויכות לתרופות השונות. היתרונות המיוחסים לדבש קשורות בין השאר בתכולת הרכיבים הפועלים כנוגדי חמצון שהוא מכיל. בדבש רכיבים ממשפחת האופידים המגרים בפה סיבי מתיקות הסמוכים לסיבי העצב הקשורים לשיעול ומסייעים לתהליכי דיכוי השיעול.


תגובות

30 תגובות
  1. מיכל says:

    הכנתי ויצא נדיר,
    בהכנה של הפנקיים לא ספרתי ובסוף יצא לי בול 20 ממש שווה.

    • Quaker Oats says:

      איזה כיף. שמחים שאהבת

  2. בן says:

    ממש טעים אבל יצא המון המון מספיק לגדוד אפשר לעשות חצי מהכמות

    • Quaker Oats says:

      תודה בן.

  3. עדן says:

    חייב לשים דבש

  4. עדן says:

    יאמי

    • Quaker Oats says:

      תודה עדן. שמחים שאהבת 🙂

  5. אסתר says:

    אפשר לשים מים במקום חלב?

    • Quaker Oats says:

      עדיף שלא. הפנקייק יצא שטוח בטעמיו ועדיף להמיר בכל חלב אחר שאוהבים למשל סויה או אורז או שקדים.

  6. קריסטין says:

    המתכון ממש קל וטעים
    הכנתי פנקייקים גדולים(זא על כל המחבת)
    ויצא לי רק 4

  7. אלמוג says:

    במה ניתן להחליף את הדבש?

    • Quaker Oats says:

      היי אלמוג, ניתן להחליף בסילאן באותה הכמוות, בתיאבון!

  8. אלינור says:

    2 המלצות:
    1. לטחון את שיבולת השועל הצטלמה (הופכת לקמח ואז זה לא מרגיש חתיכות)
    2. להוסיף 1 כף זרעי פשתן טחון במקום.
    הילד הבררן שלי ממש אהב!

  9. עינבר says:

    אם אני רוצה 6 פנקיקים איך?

    • Quaker Oats says:

      היי, ניתן לחלק את הרכיבים בשליש, או להקפיא את הפנקייקים ולחמם בטוסטר לאחר מכן 🙂

  10. ג'ולי says:

    האם ניתן לוותר על הבננה? ואז מה צריך להוסיף?

    • Quaker Oats says:

      היי ג'ולי, אין בעיה לוותר על הבננה במתכון, היא שם בשביל הטעם 🙂

  11. ליטל says:

    אם אני רוצה חצי כמות? מה עליי להוריד בדיוק

    • Quaker Oats says:

      היי ליטל, על מנת להכין חצי מהכמות יש לחלק את כל המרכיבים בחצי 🙂

  12. שרון says:

    אחלה מתכון! רק שמתי כוס חלב במקום כוס ורבע, זה הספיק לגמרי.

  13. סיוון says:

    חיפשתי משהו להעביר איתו את ההסגר בבית,
    מצאתי מתכון מושלם למוצ"ש שלפני פסח,
    להיפתר מהקמח שנותר במקרר וכעיסוק כיף וטעים!!!
    יצא מדהים!!!
    אז תודה על המתכון הקליל הזה!

  14. הילה says:

    אם יש לי קמח רגיל (לא תופח) ואין לי אבקת אפייה, אפשר בכל זאת להכין ויצא בסדר?

    • Quaker Oats says:

      הייי הילה 🙂 הפנקייקים צריכים א.אפייה או סודה לשתייה. אנחנו ממליצים במידה ואין להכין קרפים, חג שמח!

  15. מאיה says:

    יצא מדהים תודה ❤

    *החלפתי את הקמח תופח בכוס קמח כוסמין . כפית אבקת אפיה וחצי כפית סודה לשתיה (רגישה לגלוטן).

  16. לאה says:

    במה אפשר להמיר את הביצים?

    • Quaker Oats says:

      היי לאה, ניתן לוותר על הביצים לחלוטין או להמיר אותם ב1/3 כוס רסק תפוחים, בתיאבון 🙂

  17. דורין says:

    האם אפשר להחליף את החמאה בשמן ואם כן כמה?

    • Quaker Oats says:

      היי דורין 🙂
      אפשר להחליף את החמאה בשתי כפות שמן רגיל או שמן קוקוס.

  18. מורן says:

    מתכון לפנקייק פשוט משגע! הכנתי את הפנקייק הזה ופשוט כל המשפחה נהנתה!

  19. רעות says:

    במקום קמח תופח.. כמה אבקת אפייה צריך להוסיף לקמח הרגיל?

    • Quaker Oats says:

      היי רעות, אפשר להשתמש בכוס קמח רגיל עם כפית א.אפייה, בתיאבון 🙂

  20. אהיחי says:

    טעים מאוד

  21. דנה says:

    יצא מהמם.
    שמתי 2 בננות במקום 1 והחלפתי את החלב הרגיל בחלב כוסמין (חדש!!)
    מ ו ש ל ם

  22. אביב says:

    האם אפשר מאותה בלילה להכין וופל בלגי?

    • Quaker Oats says:

      היי אביב, עבור וופל יש לייצר בלילה אחרת… אבל הפנקייקים שלנו נהדרים 😉

  23. מירי says:

    האם אפשר לשים בלילה במקרר, ולטגן למחרת?

    • Quaker Oats says:

      היי מירי, מאחר ויש אבקת אפייה בבלילה עדיף לא לתת לה לחכות יותר מידי זמן. ולכן מומלץ להשתמש בבלילה בתוך מספר שעות. בתיאבון!

  24. רגינה says:

    רוצה להכין פנקייק פרווה לילד רגיש לחלב. במה אפשר להחליף את החמאה המוממסת?

    • Quaker Oats says:

      היי רגינה, אפשר להחליף לשמן קוקוס 🙂

  25. נגה says:

    האם אפשר להכין את הפנקייקים ללא קמח בכלל?

    • Quaker Oats says:

      היי נגה, חייבים להשתמש בקמח במתכון. ניתן להמיר לקמח מצה באותה כמות כאשר מומלץ להרתיח את החלב ואז ליצוק עליו כדי לרכך אותו. לאחר קירור קצר אפשר להמשיך עם הביצים ויתר החומרים,
      בתיאבון חג שמח 🙂

  26. שולמית says:

    ממליצה מאד לטחון את הרטובים בבלנדר המרקם של הפנקייק לטובה!
    האם ניתן להחליף את הבננה בפירות נוספים?אילו? באיזו כמות?

    • Quaker Oats says:

      היי שולמית 🙂
      הבננה מאוד מתאימה להיכנס אל הבלילה בגלל שהיא ממש נמסה בחום. כמו כן, פירות קשים פחות מומלצים במתכון הזה. אבל בהחלט ניתן לגרד תפוח או אגס…
      בקיץ אפשר להשתמש בפירות כמו אפרסק רך מאוד, בתיאבון!

  27. זיו says:

    אם מוותרים על הבנה, צריך משהו במקום?

    • Quaker Oats says:

      כן, הבננה מוסיפה המון ושומרת על הפנקייק שלם 😉

  28. זיו says:

    יצא טעים בטירוף!

  29. המתכונית says:

    אני ממליצה לטגן אותם על שמן קנולה,

    חוץ מזה אני מאוד מרוצה מהתוצאה! זה מאוד טעים!
    אני ממליצה להוסיף למעלה סילן.

  30. מאיה says:

    האם משתמשים בקוואקר טחון או רגיל?

    • Quaker Oats says:

      רגיל ישר מהקופסא 🙂

כתיבת תגובה

שדות מסומנים בכוכבית (*)הנם שדות חובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש בעוגיות (שיבולת שועל כמובן) בהתאם למדיניות הפרטיות