מתכונים

חזרה לכל המתכונים

קטגוריות

סקונס קוואקר - מייפל פקאן

בכל ארוחת חג, הסקונס הללו יכולים להיות הקינוח המושלם. תפוחים חמימים מהתנור עם ניחוח מייפל ומעליהם זיגוג מייפל פקאן בשביל השחיתות והפינוק. להצלחת המתכון שימו לב לא לעבד את הבצק מעבר לנדרש, המרקם המושלם יוצא כשכמעט לא מערבבים. אם הבצק יוצא דביק מידי פשוט תפזרו מעט קמח על משטח העבודה וקצת קמח מעל הבצק.
בכל ארוחת חג, הסקונס הללו יכולים להיות הקינוח המושלם. תפוחים חמימים מהתנור עם ניחוח מייפל ומעליהם זיגוג מייפל פקאן בשביל השחיתות והפינוק. להצלחת המתכון שימו לב לא לעבד את הבצק מעבר לנדרש, המרקם המושלם יוצא כשכמעט לא מערבבים. אם הבצק יוצא דביק מידי פשוט תפזרו מעט קמח על משטח העבודה וקצת קמח מעל הבצק.

מצרכים

מצרכים

חומרים להכנת 12-15 מאפים

3 כוסות (500גר') קמח רגיל

3/4 כוס קוואקר

2 כפות אבקת אפייה

1 כף סוכר

1 כפית מלח

½ כוס פקאנים

¼ כוס מייפל טהור

120 גר'חמאה קרה חתוכה לקוביות

300 מ"ל חלב יטבתה

1 ביצה טרופה להברשה

ציפוי מייפל קוואקר

3 כפות מייפל

½ כפית תמצית וניל

2 כפות קוואקר

2כפות אבקת סוכר

¼ כוס פקאנים קצוצים דק

תהליך הכנה

תהליך הכנה

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. במחבת ללא שמן קולים את הפקאנים קלות עד שהם משחימים מעט. כשהם מתקררים, קוצצים אותם דק.
2. מנפים את הקמח לתוך קערה גדולה ומוסיפים קוואקר, אבקת אפייה, סוכר ומלח ומערבבים. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בעזרת הידיים עד לקבלת מרקם פירורי.
3. יוצרים גומחה ושופכים לתוכה חלב מייפל ופקאנים. בעזרת מזלג, מערבבים בעדינות את החלב אל תוך התערובת. ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק דביק מאוד. חשוב לא לעבד יותר מידי, יש ללוש רק עד לקבלת גוש בצק. אם התערובת רטובה מידי אפשר להוסיף מעט קמח.
4. על משטח מקומח משטחים בעזרת הידיים את הבצק לעובי של 3-4 ס"מ (אם הבצק מאוד דביק מפזרים מעליו מעט קמח). בעזרת חותכן בקוטר 3 ס"מ קורצים עיגולי בצק עבים.
5. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את הסקונס בתבנית. מברישים בביצה טרופה ואופים למשך 12-15 דקות עד להזהבה.
6. להכנת הציפוי- מערבבים את כל החומרים ומניחים כפית מהתערובת על הסקונס כשהם עדיין חמימים.

תגובות

הוסף תגובה

השאירו תגובה

* שם
* דוא"ל
* תגובה
הוסף תגובה

התגובה נשלחה בהצלחה ותעלה לאתר בכפוף לאישור מנהלי אתר קואקר

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות