בוקר מתוק

סקונס קוואקר – מייפל פקאן

קינוח מושלם של סקונס חמימים ומפנקים עם זיגוג מתקתק של מייפל ופקאן.

סקונס קוואקר – מייפל פקאן

מצרכים

  • חומרים להכנת 12-15 מאפים
  • 3 כוסות (500גר') קמח רגיל
  • 3/4 כוס קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה
  • 2 כפות אבקת אפייה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
  • ½ כוס פקאנים
  • ¼ כוס מייפל טהור יד מרדכי
  • 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 300 מ"ל חלב יטבתה
  • 1 ביצה טרופה להברשה

ציפוי מייפל קוואקר

  • 3 כפות מייפל
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • ¼ כוס פקאנים קצוצים דק
  • 1 כפית קפה נמס עלית

תהליך הכנה

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. במחבת ללא שמן קולים את הפקאנים קלות עד שהם משחימים מעט. כשהם מתקררים, קוצצים אותם דק.
2. מנפים את הקמח לתוך קערה גדולה ומוסיפים קוואקר, קפה נמס, אבקת אפייה, סוכר ומלח ומערבבים. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בעזרת הידיים עד לקבלת מרקם פירורי.
3. יוצרים גומחה ושופכים לתוכה חלב מייפל ופקאנים. בעזרת מזלג, מערבבים בעדינות את החלב אל תוך התערובת. ממשיכים לערבב עד לקבלת בצק דביק מאוד. חשוב לא לעבד יותר מידי, יש ללוש רק עד לקבלת גוש בצק. אם התערובת רטובה מידי אפשר להוסיף מעט קמח.
4. על משטח מקומח משטחים בעזרת הידיים את הבצק לעובי של 3-4 ס"מ (אם הבצק מאוד דביק מפזרים מעליו מעט קמח). בעזרת חותכן בקוטר 3 ס"מ קורצים עיגולי בצק עבים.
5. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים את הסקונס בתבנית. מברישים בביצה טרופה ואופים למשך 12-15 דקות עד להזהבה.
6. להכנת הציפוי- מערבבים את כל החומרים ומניחים כפית מהתערובת על הסקונס כשהם עדיין חמימים.

הערות ותחליפים
לגרסה טבעונית: מחליפים את החלב בחלב צמחי באותה הכמות, את החמאה בשמן קוקוס ואת הביצה הטרופה בכף סילאן מעורבב עם כפית שמן.



תגובות

כתיבת תגובה

שדות מסומנים בכוכבית (*)הנם שדות חובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש בעוגיות (שיבולת שועל כמובן) בהתאם למדיניות הפרטיות