מתכונים לילדים

נאגטס עוף ותירס מושלמים!

המתכון המוכר והאהוב - נאגטס עוף ותירס שודרג ובמקום פירורי לחם יש קוואקר שגם מוסיף ערכים תזונתיים וגם שומר על הקציצות רכות וטעימות

נאגטס עוף ותירס מושלמים!

מצרכים

  • 500 גרם עוף טחון (אפשר גם פרגיות טחונות)
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1-2 גזרים, קלופים
  • 1/2 כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כוס גרגירי תירס

  • 2 כוסות פירורי לחם
  • 1/3 כוס שומשום

תהליך הכנה

– מגרדים את הגזר על החלק הדק בפומפייה ומעבירים לקערה.
– מוסיפים את שאר המצרכים ולשים היטב. מעבירים למקרר למשך 15-30 דקות.
– מוציאים, יוצרים קציצות בכל גודל שאוהבים ומצפים בפירורי לחם עם שומשום.
– טיגון: מחממים שמן בגובה 1 ס"מ ומטגנים את הקציצות מ-2 הצדדים עד הזהבה.
– אפייה: מניחים את הקציצות על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן מעט ומקפידים לשמן את הקציצות גם מעל בעזרת תרסיס שמן או מברשת עם שמן זית. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20 דקות או עד שהקציצות זהובות. מומלץ להפוך אותן פעם אחת בזמן האפייה.

 

לגרסה ללא גלוטן: משתמשים בקוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן ובמקום פירורי לחם אפשר לצפות בקוואקר ללא גלוטן או לטגן ללא ציפוי. יוצא מעולה גם בלי.

 

הכנתם? שתפו אותנו בתמונות בעמוד האינסטגרם.

 

 

נאגטס עוף ותירס. צילום: טל סיון צפורין

נאגטס עוף ותירס צילום: טל סיון צפורין



תגובות

כתיבת תגובה

שדות מסומנים בכוכבית (*)הנם שדות חובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש בעוגיות (שיבולת שועל כמובן) בהתאם למדיניות הפרטיות