מתכונים

חזרה לכל המתכונים

קטגוריות

מרק דלורית צלויה

אם חשקה נפשכם במרק מהביל סמיך ועשיר זה המרק בשבילכם! פשוט וקל להכנה אך אוצר בתוכו מתיקות עדינה של דלורית צלויה ועומק טעמים של ירקות שורש. הוספת קוואקר למרק תעשיר את טעמו ותיתן לו סמיכות עדינה.
אם חשקה נפשכם במרק מהביל סמיך ועשיר זה המרק בשבילכם! פשוט וקל להכנה אך אוצר בתוכו מתיקות עדינה של דלורית צלויה ועומק טעמים של ירקות שורש. הוספת קוואקר למרק תעשיר את טעמו ותיתן לו סמיכות עדינה.

מצרכים

מצרכים

1 דלורית גדולה חצויה לאורך

2 כפות שמן זית יד מרדכי

קורט מלח גס

4 ענפי טימין

2 ענפי סלרי קצוצים גס

1 שורש סלרי קטן קצוץ לקוביות

1 ענף עלי סלרי קצוץ גס

1 בצל גדול קצוץ

1 גזר קצוץ

3/4 כוס קוואקר

1200 מ"ל ציר עוף או ירקות או מים

1 כפית כמון (לא חובה)

מלח/ פלפל לתיבול

תהליך הכנה

תהליך הכנה

מחממים תנור לחום של 200 מעלות ובמקביל מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מניחים את הדלורית החצויה, מזליפים שמן זית, מתבלים במלח ומניחים על כל חצי דלורית ענף טימין. אופים למשך 45-50 דקות עד שהדלורית מעט שחומה ורכה לחלוטין.
בינתיים בסיר בינוני מטגנים בצל וסלרי עם שמן זית, עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים גזר ושורש סלרי ומטגנים עוד כ 5 דקות.
כשהדלורית התקררה מעט, מוציאים את תכולתה בעזרת כף ומעבירים לסיר. מוסיפים מים ומבשלים למשך 20 דקות.
בעזרת בלנדר מוט, טוחנים את המרק ומוסיפים את הקוואקר. מתבלים במלח/ פלפל וכמון. מבשלים עוד 10 דקות.
מגישים עם מעט שמנת חמוצה וגרעיני דלעת קלויים.

בתאבון

תגובות

הוסף תגובה

השאירו תגובה

* שם
* דוא"ל
* תגובה
הוסף תגובה

התגובה נשלחה בהצלחה ותעלה לאתר בכפוף לאישור מנהלי אתר קואקר

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות