קוואקר בצ'יק

לביבות קוואקר ללא גלוטן

יש מתכונים כאלו שפשוט מפתיעים. איך מכינים לביבות תפוחי אדמה שהן גם אפויות, גם ללא גלוטן, גם טבעוניות וגם....טעימות? מזל שהלכנו לבלוגריות של סלונה שפתרו לנו את הכול במתכון פשוט ומנצח

מצרכים

המצרכים:

  • 2 תפוחי אדמה מגורדים
  • 1 תפוח אדמה מבושל במים
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 כוסות קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה
  • חופן שמיר קצוץ / חופן עירית קצוצה
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1/4 כפית כורכום
  • קורט מלח ופלפל לבן (אפשרי להוסיף גם שן שום כתושה).

תהליך הכנה

1. קוצצים את הבצל ומטגנים עד שקיפות.

2. מגרדים שניים מהתפוחי אדמה בפומפייה דקה.

3. מבשלים את התפוח אדמה הנוסף במים עם הקליפה, עד ריכוך. מצננים, מקלפים מהקליפה ומועכים לפירה.

4. מערבבים עם הקוואקר, השמיר, הטחינה, הבצל והתבלינים. מוסיפים את תפוחי האדמה.

5. יוצרים קציצות ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה. ניתן להבריש את הקציצות במעט שמן זית.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-25-30 דקות.

 

הערות ותחליפים
– אפשר להגיש לצד ירקות חתוכים ויוגורט (שאפשר לשדרג גם עם שמיר).
לגרסה ללא גלוטן: מקפידים להשתמש בקוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן.
– מתכון טבעוני 



המוצר בו השתמשו במתכון

קוואקר שיבולת שועל בשקית להכנה מהירה

500 גרם של בריאות וסיבים תזונתיים
קראו עוד

תגובות

1 תגובות
  1. שיקמה says:

    אפשר במקום תפוח אדמה לשים בטטות ?

    • Quaker Oats says:

      בטח, גם בגזרים או בקישואים 🙂

כתיבת תגובה

שדות מסומנים בכוכבית (*)הנם שדות חובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש בעוגיות (שיבולת שועל כמובן) בהתאם למדיניות הפרטיות