קוואקר בצ'יק

לביבות אפונה ונענע עם מטבל יוגורט יווני

לביבות קלילות מלאות בטעמים רעננים של אפונה, נענע ופטה. הלביבות האלה נהדרות עם רוטב יוגורט חמצמץ שהופך אותן למנה נהדרת לארוחת בוקר של שבת או חג. שימוש בקוואקר בתוך הלביבה במקום קמח נותן מרקם יציב עסיסי ועשיר.

לביבות אפונה ונענע עם מטבל יוגורט יווני

מצרכים

חומרים ל 15 לביבות:

  • 2 כוסות אפונה עדינה מופשרת
  • 2 ביצים
  • ⅓ כוס בצל ירוק קצוץ
  • 2 כפות עלי נענע קצוצים
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 100 גר' גבינת פטה מפוררת
  • ¾ כוס קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה
  • מלח/פלפל שחור
  • שמן לטיגון

למטבל:

  • 1 גביע יוגורט יווני דנונה
  • כפית גירדת לימון
  • 1 כף נענע קצוצה
  • 1 כף שמן זית
  • מלח/פלפל

תהליך הכנה

1.בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון טוחנים את האפונה – חשוב לא לטחון למחית אחידה אלא להשאיר את התערובת מעט גסה.
2.בקערה נפרדת מערבבים את הבצל הירוק, נענע, גרידת לימון, ביצים ופטה. מוסיפים את האפונה ואת הקוואקר. מתבלים במלח /פלפל שחור.
3.מחממים מחבת ומוסיפים מעט שמן. בעזרת 2 כפות מניחים כף גדושה של התערובת בשמן החם. ממשיכים כך עד שמחבת מלאה. מטגנים כל צד כ 3-4 דקות עד שמתקבל גוון זהוב. הופכים ומטגנים שוב כ 3 דקות.
4.מגישים חם עם מטבל יוגורט יווני.

 

הערות ותחליפים
לגרסה טבעונית: מחליפים את הביצים ב-6 כפות טחינה גולמית ואת היוגורט במטבל ליוגורט צמחי.
לגרסה ללא גלוטן: מקפידים להשתמש בקוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן.

טיפ מקוואקר

  • אפונה שייכת למשפחת הקטניות האפונה מלבד תכולת הסיבים , הויטמינים והמינרלים, מכילה גם רכיבים ייחודיים כמו לוטאין ואסתקסנטין, החשובים לפעילות העין.
  • טיפ : על מנת לחסוך בסוכר בשתיית תה, מומלץ להוסיף נענע למשקה ו/ או לואיזה, המקנים לתה טעם מתקתק ומשדרגים את טעמו.
  • הידעת? במחקר נמצא כי צריכת יוגורט מסייעת בתהליך הירידה במשקל על ידי הפחתת תחושת הרעב והתאבון. תחושת השובע לאחר אכילת יוגורט היתה גבוהה יותר מאשר תחושת השובע לאחר אכילת חטיף שוקולד.
  • טיפ: מהלימון הנותר+ מים קרים, מומלץ להכין מיץ לימון. לימון מכיל חומצה ציטרית. הציטרט בשתן נקשר לסידן ובכך כנראה מונע את התגבשות הסידן לאבנים.

שלב ראשון

שלב ראשון - לביבות אפונה ונענע עם מטבל יוגורט יווני

שלב שני

שלב שני - לביבות אפונה ונענע עם מטבל יוגורט יווני

שלב שלישי

שלב שלישי - לביבות אפונה ונענע עם מטבל יוגורט יווני

שלב רביעי

שלב רביעי - לביבות אפונה ונענע עם מטבל יוגורט יווני


תגובות

2 תגובות
  1. טל טקטמי says:

    אפיתי אותן והוספתי כוסברה קצוצה גם, יצא מעולה ללקק את האצבעות – תודה רבה 🤗

  2. דנה says:

    האם אפשר לאפות את הלביבות?

    • Quaker Oats says:

      כן, ניתן לאפות בתנור 180 מעלות למשך 30 דקות

כתיבת תגובה

שדות מסומנים בכוכבית (*)הנם שדות חובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש בעוגיות (שיבולת שועל כמובן) בהתאם למדיניות הפרטיות