מתכונים

חזרה לכל המתכונים

קטגוריות

גרנולה ביתית עם טחינה וסילאן

זו הגרנולה המושלמת! לא מתוקה מידי, לא שומנית מידי, מלאה בדברים טובים ע״פ בחירתכם. טעמי הטחינה והסילאן יוצרים טעם עשיר וגוון זהוב עמוק לגרנולה. שילוב בין שיבולת שועל שלמה לקוואקר יוצרת גרנולה עדינה יותר שנהדר לאכול בבוקר עם יוגורט או חלב. חשוב מאוד לשמור את הגרנולה במיכל אטום כדי שהיא לא תאבד מהפריכות שלה.
זו הגרנולה המושלמת! לא מתוקה מידי, לא שומנית מידי, מלאה בדברים טובים ע״פ בחירתכם. טעמי הטחינה והסילאן יוצרים טעם עשיר וגוון זהוב עמוק לגרנולה. שילוב בין שיבולת שועל שלמה לקוואקר יוצרת גרנולה עדינה יותר שנהדר לאכול בבוקר עם יוגורט או חלב. חשוב מאוד לשמור את הגרנולה במיכל אטום כדי שהיא לא תאבד מהפריכות שלה.

מצרכים

מצרכים

חומרים ל 6 כוסות גרנולה:

2 כוסות שיבולת שועל שלמה

1 כוס קוואקר

½ 1 כוסות מבחר אגוזים ע"פ טעמכם (שקדים, פיסטוק, אגוזי מלך)

1/3 כוס גרעיני חמנייה

1/2 כוס צימוקים 

לרוטב

3/4 כוס סילאן

1/2 כוס טחינה גולמית

¼ כוס מים

תהליך הכנה

תהליך הכנה

1.מחממים תנור לחום של 150 מעלות. מניחים נייר אפייה בתבנית.
2.מערבבים את כל המרכיבי גרנולה היבשים למעט הצימוקים.
3.מערבבים את טחינה והסילאן, מוסיפים את המים ומערבבים היטב עד שהם נבלעים.
4.מאחדים בין המרכיבים היבשים לרטובים ומערבבים היטב עד שהתערובת הרטובה מכסה לחלוטין את היבשה ומתחילה להראות כמו גרנולה אמיתית.
5.מפזרים את התערובת על נייר האפייה בשכבה אחידה. אופים כ 30 דקות עד להזהבה של גרנולה. מערבבים פעמיים במהלך האפייה.
6.מוציאים מהתנור ומפוררים את חתיכות גרנולה כדי שלא יווצרו גושים גדולים. שימו לב - גרנולה מעט רכה? אל דאגה, ברגע שהיא מתקררת היא הופכת פריכה.

איך לאחסן גרנולה? בכלי אטום למשך שבוע וחצי.

טיפ מקוואקר

  • מכינים גרנולה? מומלץ לאחסן את כל סוגי האגוזים במקפיא ולא לחשוף לשמש כדי למנוע התפתחות פטריות עובש המפרישות רעלים.
  • הידעת? צימוקים, מכילים פיטוכימיקלים, דוגמאת חומצות פנוליות, פרו-אנטוציאנידים, אנטוציאנינים ופלבונואידים אחרים. רכיבים אלו 
  • טחינה מכילה מגוון  מינרלים כמו ברזל וסידן, וכן ויטמינים, וחומצות שומן ייחודיות טחינה משומשום מלא, עשירה  יותר ברכיבים תזונתיים כדאי  לשלבה  בתערובות לעוגה, לקציצות, לרטבים , ממרחים, גלידות ומילקשייקים מירקות או פירות. מאחר וטחינה מכילה 50% שומן, יש להגביל את צריכתה. אבל בגרנולה זה בסדר :) 

שלב ראשון

שלב ראשון

שלב שני

שלב שני

שלב שלישי

שלב שלישי

תגובות

הוסף תגובה
6 תגובות
דניאלה:
06/03/2019 at 13:23

את הצימוקים מוסיפים אחרי האפיה או לפניה?

רימונה ליבוביץ:
10/01/2019 at 12:00

היי
אני רוצה להכין גרנולה ללא גלוטן. האם יש לכם גם שיבולת שועל ללא גלוטן ?
יש לי את הקוואקר הללא"ג שלכם אבל זה להכנה מהירה.....
האם אפשר להכין את הגרנולה רק עם זה?
תודה

נריה:
23/12/2018 at 15:56

שלום, רציתי לדעת לשם מה מוסיפים מים למתכון והאם זה חובה? תודה

סיסי אוחיון:
15/12/2018 at 00:01

הכנתי את הגרנולה הביתית יצא מושלם .
אשמח לעוד מתכונים שווים .תודה

יפרח מרים:
21/02/2018 at 07:58

שלום, מה הסימן ליד המים?

Aviva :
07/01/2018 at 18:04

מתי מוסיפים את הצימוקים?

השאירו תגובה

* שם
* דוא"ל
* תגובה
הוסף תגובה

התגובה נשלחה בהצלחה ותעלה לאתר בכפוף לאישור מנהלי אתר קואקר

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות