מתכונים טבעוניים

גרנולה ביתית עם טחינה וסילאן

זו הגרנולה המושלמת! לא מתוקה מידי, לא שומנית מידי, מלאה בדברים טובים ע״פ בחירתכם. טעמי הטחינה והסילאן יוצרים טעם עשיר וגוון זהוב עמוק לגרנולה. שילוב בין שיבולת שועל שלמה לקוואקר יוצרת גרנולה עדינה יותר שנהדר לאכול בבוקר עם יוגורט או חלב. חשוב מאוד לשמור את הגרנולה במיכל אטום כדי שהיא לא תאבד מהפריכות שלה.

גרנולה ביתית עם טחינה וסילאן

מצרכים

חומרים ל 6 כוסות גרנולה:

  • 2 כוסות שיבולת שועל שלמה
  • 1 כוס קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה
  • ½ 1 כוסות מבחר אגוזים ע"פ טעמכם (שקדים, פיסטוק, אגוזי מלך)
  • 1/3 כוס גרעיני חמנייה
  • 1/2 כוס צימוקים

מצרכים לרוטב:

  • 3/4 כוס סילאן טבעי יד מרדכי
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • ¼ כוס מים

תהליך הכנה

1.מחממים תנור לחום של 150 מעלות. מניחים נייר אפייה בתבנית.
2.מערבבים את כל המרכיבי גרנולה היבשים למעט הצימוקים.
3.מערבבים את טחינה והסילאן, מוסיפים את המים ומערבבים היטב עד שהם נבלעים.
4.מאחדים בין המרכיבים היבשים לרטובים ומערבבים היטב עד שהתערובת הרטובה מכסה לחלוטין את היבשה ומתחילה להראות כמו גרנולה אמיתית.
5.מפזרים את התערובת על נייר האפייה בשכבה אחידה. אופים כ 30 דקות עד להזהבה של גרנולה. מערבבים פעמיים במהלך האפייה.
6.מוציאים מהתנור ומפוררים את חתיכות גרנולה כדי שלא יווצרו גושים גדולים. שימו לב – גרנולה מעט רכה? אל דאגה, ברגע שהיא מתקררת היא הופכת פריכה.

איך לאחסן גרנולה? בכלי אטום למשך שבוע וחצי.

 

הערות ותחליפים
לגרסה ללא גלוטן: מקפידים להשתמש בקוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן ובשיבולת שועל שלמה ללא גלוטן.
– מתכון טבעוני 

טיפ מקוואקר

  • מכינים גרנולה? מומלץ לאחסן את כל סוגי האגוזים במקפיא ולא לחשוף לשמש כדי למנוע התפתחות פטריות עובש המפרישות רעלים.
  • הידעת? צימוקים, מכילים פיטוכימיקלים, דוגמאת חומצות פנוליות, פרו-אנטוציאנידים, אנטוציאנינים ופלבונואידים אחרים. רכיבים אלו
  • טחינה מכילה מגוון מינרלים כמו ברזל וסידן, וכן ויטמינים, וחומצות שומן ייחודיות טחינה משומשום מלא, עשירה יותר ברכיבים תזונתיים כדאי לשלבה בתערובות לעוגה, לקציצות, לרטבים , ממרחים, גלידות ומילקשייקים מירקות או פירות. מאחר וטחינה מכילה 50% שומן, יש להגביל את צריכתה. אבל בגרנולה זה בסדר :)

שלב ראשון

שלב ראשון - גרנולה ביתית עם טחינה וסילאן

שלב שני

שלב שני - גרנולה ביתית עם טחינה וסילאן

שלב שלישי

שלב שלישי - גרנולה ביתית עם טחינה וסילאן


תגובות

2 תגובות
  1. חחחח says:

    מה לגבי הצימוקים מתי להוסיף ?

    • Quaker Oats says:

      היי, לאחר שהגרנולה יוצאת מהתנור מוסיפים את הצימוקים ו/או כל פרי יבש אחר שאוהבים 🙂

  2. אמירה אגם says:

    הגרנולה נשמע מתכון מעולה ואני מתכוונת להכין אותה ואז אגיב לגבי הטעם, בכל אופן תודה על מתכון

כתיבת תגובה

שדות מסומנים בכוכבית (*)הנם שדות חובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש בעוגיות (שיבולת שועל כמובן) בהתאם למדיניות הפרטיות