מתכונים

חזרה לכל המתכונים

קטגוריות

אוזני המן של קוואקר

המתכון המוכר של אוזני ההמן, הפעם בשילוב בצק ייחודי ומפנק. קוואקר ואגוזים טחונים יוצרים בצק עשיר בטעמים ומרקמים. מילוי של תמרים ומרציפן משלים את החוויה ויוצר אוזני המן שקשה לעמוד בפניהם.
המתכון המוכר של אוזני ההמן, הפעם בשילוב בצק ייחודי ומפנק. קוואקר ואגוזים טחונים יוצרים בצק עשיר בטעמים ומרקמים. מילוי של תמרים ומרציפן משלים את החוויה ויוצר אוזני המן שקשה לעמוד בפניהם.

מצרכים

מצרכים

חומרים ל 25 אוזני המן

½ 2 כוסות קמח (320 גרם)

1 כוס קוואקר

100 גר' אבקת סוכר

200 גר' חמאה קרה

1 כפית אבקת אפייה

100 גר' אגוזי מלך קצוצים דק מאוד

1 ביצה+ 1 חלמון

¼ כפית מלח

למילוי

1 כוס ממרח תמרים

1 כפית גרידת לימון

2 כפות מיץ לימון

100 גר' מרציפן

תהליך הכנה

תהליך הכנה

1. במעבד מזון טוחנים בפולסים את אגוזי המלך. לאחר שהם קצוצים דק, מוסיפים קמח, קוואקר, סוכר, מלח וחמאה קרה ומעבדים עד למרקם פירורי. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שנוצר בצק. (אם הבצק יבש ניתן להוסיף כף מים קרים)
2. יוצרים מהבצק שני מלבנים (דוגמא בתמונות מטה), עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעה.
3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. מוציאים מלבן בצק מהמקרר (משאירים את המלבן השני בקירור), מניחים בין שני ניירות אפייה מקומחים ומרדדים עד לעובי של 3 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ (בעזרת כוס).
5. מניחים כפית מהמלית וחתיכה קטנה של מרציפן במרכז העיגול ומרימים את שולי הבצק כך שיצרו משולש. מהדקים את הקצוות ומשאירים את המרכז פתוח (צורה קלאסית של אוזן המן).
6. ממשיכים עם מלבן הבצק השני.
7. אופים למשך 20 דקות, עד שהעוגיות שחומות מעט. מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר.

טיפ מקוואקר

 ניתן לשמור בקופסא אטומה למשך 5 ימים.

שלב 1

שלב 1

שלב 2

שלב 2

שלב 3

שלב 3

שלב 4

שלב 4

שלב 5

שלב 5

שלב 6

שלב 6

המוצר בו השתמשו במתכון

קוואקר שיבולת שועל בפחית להכנה מהירה

500 גרם של בריאות וסיבים תזונתיים
קראו עוד

תגובות

הוסף תגובה

השאירו תגובה

* שם
* דוא"ל
* תגובה
הוסף תגובה

התגובה נשלחה בהצלחה ותעלה לאתר בכפוף לאישור מנהלי אתר קואקר

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות