בוקר מתוק

קראמבל תפוחים

קראמבל תפוחים הוא קינוח שקשה לסרב לו. קראמבל זו מנה של ניגודים ולכן היא כל כך נהדרת. פריכות הקראמבל ונימוחות התפוחים, טעמים חמצמצים ומתוקים, חם וקר (כי הכי טעים לאכול את הקינוח עם קצפת או גלידה). כנראה שלא סתם אומרים שניגודים נמשכים!!

קראמבל תפוחים

מצרכים

המרכיבים (ל-6 מנות, תבנית גדולה של 24 ס"מ או 6 כלי אישיים): לקראמבל:

  • 1 כוס קמח לבן
  • 5 כפות קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

לתפוחים:

  • 6 תפוחים ירוקים חמצמצים חתוכים
  • לקוביות עם הקליפה
  • 50 גר׳ חמאה
  • ½ כוס צימוקים
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כפות סוכר חום

תהליך הכנה

1.מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2.הכנת הקראמבל: מערבבים את החומרים היבשים. מוסיפים קוביות חמאה ובעזרת הידיים מתחילים לערבב ולפורר את החמאה אל תוך הקמח עד שנוצר מרקם פירורי.
3.להכנת המלית: במחבת גדולה, ממיסים את החמאה עם הסוכר והקינמון. מוסיפים את התפוחים והצימוקים ומערבבים. מבשלים את התפוחים בחמאה למשך 5 דקות.
4.מעבירים את התפוחים לתבנית גדולה או תבניות אישיות עד ל-3/4 גובה.
5.מפזרים את פירורי הבצק מעל התפוחים.
6.אופים למשך כ-40 דקות או עד שהמאפה זהוב.
7.מגישים חם עם גלידת וניל או קצפת.

 

הערות ותחליפים
לגרסה טבעונית: מחליפים את החמאה בשמן קוקוס.
לגרסה ללא גלוטן: מחליפים את הקמח בקמח לאפייה ללא גלוטן ומקפידים להשתמש בקוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן.

שלב ראשון

שלב ראשון - קראמבל תפוחים

שלב שני

שלב שני - קראמבל תפוחים

שלב שלישי

שלב שלישי - קראמבל תפוחים

שלב רביעי

שלב רביעי - קראמבל תפוחים


תגובות

כתיבת תגובה

שדות מסומנים בכוכבית (*)הנם שדות חובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש בעוגיות (שיבולת שועל כמובן) בהתאם למדיניות הפרטיות