מתכונים

חזרה לכל המתכונים

קטגוריות

קובלר תותים ובננה

החיבור של תותים ובננה הוא כל כך קלאסי בעולם הגלידות אבל לא בהכרח בעולם הקינוחים. במתכון הזה חיברנו בין תותים ובננות, סוכר חום ומעט חומץ בלסמי...נשמע אקזוטי? לא ממש, הבלסמי מוציא את טעמי התותים, סוכר חום הוא חבר טוב של בננות וכך כולם מתערבבים להם בנחת בתחתית התבנית של הקובלר. מעליהם הנחנו "שמיכה" רכה של עוגה בחושה והכנסנו לתנור.
החיבור של תותים ובננה הוא כל כך קלאסי בעולם הגלידות אבל לא בהכרח בעולם הקינוחים. במתכון הזה חיברנו בין תותים ובננות, סוכר חום ומעט חומץ בלסמי...נשמע אקזוטי? לא ממש, הבלסמי מוציא את טעמי התותים, סוכר חום הוא חבר טוב של בננות וכך כולם מתערבבים להם בנחת בתחתית התבנית של הקובלר. מעליהם הנחנו "שמיכה" רכה של עוגה בחושה והכנסנו לתנור.

מצרכים

מצרכים

חומרים לתבנית בקוטר 24

למילוי תותים:

  • ¼ כוס (50 גר') סוכר חום
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 500 גר' תותים טריים או פירות יער קפואים חתוכים לקוביות קטנות (3 כוסות)
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 3 בננות חתוכות לפרוסות
  • 30 גר' חמאה מומסת

לציפוי:

  • 1 כוס קמח תופח
  • ½ כוס קוואקר
  • ¼ כוס סוכר
  • 125 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כוס רוויון
  • 2 כפות סוכר דמררה

תהליך הכנה

תהליך הכנה

1.מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2.למילוי- בתבנית העוגה מערבבים את כל חומרי המילוי.
3.מכינים את הציפוי- מערבבים את הקמח, הקוואקר והסוכר. משפשפים פנימה את החמאה בעזרת הידיים עד לקבלת מרקם פירורי. טורפים יחד ביצה, תמצית וניל ורוויון ומוסיפים לתערובת היבשה. מערבבים רק עד שהתערובת מתאחדת.
4.מסדרים את המנה- מעל תערובת התותים מניחים כפות גדושות מהבלילה של הציפוי. מפזרים מעל סוכר דמררה.
5.אופים למשך 35-40 דקות עד שהציפוי זהוב ואפוי לחלוטין. (אם החלק העליון השחים אבל החלק התחתון עדיין בצקי יש לכסות בנייר כסף ולהמשך לאפות).

מגישים לצד גלידת וניל.
בתאבון!

תגובות

הוסף תגובה

השאירו תגובה

* שם
* דוא"ל
* תגובה
הוסף תגובה

התגובה נשלחה בהצלחה ותעלה לאתר בכפוף לאישור מנהלי אתר קואקר

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות