מתכונים

חזרה לכל המתכונים

קטגוריות

מתכון לעוגת בננה וקוואקר

כשחושבים על עוגת בננה טובה חושבים על מרקם עסיסי, טעם עשיר ומתקתק של בננות בשלות, קצת שוקולד מריר ואגוזי מלך. זו העוגה שתשאיר מאחור את כל המתכונים שיש לכם לעוגות בננה. היא כל מה שדמיינתם ויותר! ממליצים להכין את כל הכמות כי היא מתחסלת בשנייה ולכן תמיד טוב שיש שתיים!
כשחושבים על עוגת בננה טובה חושבים על מרקם עסיסי, טעם עשיר ומתקתק של בננות בשלות, קצת שוקולד מריר ואגוזי מלך. זו העוגה שתשאיר מאחור את כל המתכונים שיש לכם לעוגות בננה. היא כל מה שדמיינתם ויותר! ממליצים להכין את כל הכמות כי היא מתחסלת בשנייה ולכן תמיד טוב שיש שתיים!

מצרכים

מצרכים

חומרים לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

150 גר' חמאה רכה ללא מלח

200 גר' סוכר לבן

3 ביצים (עדיף בטמפ' החדר)

3-4 בננות בשלות מעוכות

1/2 כוס רוויון או יוגורט דנונה

2 כוסות קמח לבן מנופה

⅓ כוס קוואקר

1 כפית גדושה סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

50 גר' אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)

50 גר' שוקולד מריר קצוץ (לא חובה)

תהליך הכנה

תהליך הכנה

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים את צדי תבנית האפייה במעט חמאה ומרפדים את התחתית בנייר אפייה (עוזר לחילוץ אבל לא חובה אם לא מתכוונים להעביר לכלי הגשה).
2. מקציפים במיקסר את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה וקרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בתערובות.
3. מעבירים את הבננות המעוכות והרוויון לתערובת ומערבבים.
4. בקערה נפרדת מערבבים יחד את קמח, קוואקר, סודה לשתייה ומלח.
5. מקפלים יחד את התערובת הרטובה עם היבשה ומפסיקים ברגע שהם התאחדו (זהירות לא לערבב יותר מידי זה משפיע עם המרקם הסופי של עוגה).
6. בשלב הזה אפשר להוסיף את האגוזים או השוקולד ולערבב קלות.
7. אופים למשך 45 דקות, עד שהקיסם יוצא עם פירורים לחים.

תגובות

הוסף תגובה
2 תגובות
ציפי:
20/12/2018 at 14:40

האם ניתן להחליף את הבננות במשהו אחר? אני לא אוכלת בננות.

לילך :
23/12/2017 at 19:20

שלום
מעונינת להכין את העוגה אבל פרווה במה אני יכולה להמיר את הרויון או היוגורט בבקשה
תודה על המענה
לילך

השאירו תגובה

* שם
* דוא"ל
* תגובה
הוסף תגובה

התגובה נשלחה בהצלחה ותעלה לאתר בכפוף לאישור מנהלי אתר קואקר

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות