בוקר מתוק

עוגיות טחינה וקוואקר מתמוססות בפה

מה קורה כשטחינה וקוואקר נפגשים - קבלו את העוגיות הכי טעימות, מתמוססות בפה וקלות להכנה. עוגיות טחינה בגרסה משודרגת ומאוזנת יותר

עוגיות טחינה וקוואקר מתמוססות בפה

מצרכים

  • 1 ו-1/2 כוסות קמח תופח
  • 1/2 כוס קוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה
  • 5 כפות קורנפלור
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 100 גר חמאה רכה
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1 ביצה L

לעיטור:

  • אבקת סוכר

תהליך הכנה

– בקערה בינונית שמים את כל המצרכים ולשים עד לקבלת בצק נוח שמתגבש לכדור בידיים. אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף טיפה קמח ואם הוא יבש אפשר להוסיף טחינה גולמית.
– יוצרים כדורים עם ידיים מעט רטובות ומניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 15 דקות או עד שהעוגיות מעט נסדקות והן עדיין קצת רכות.
– בעודן חמות מגלגלים אותן באבקת סוכר.
– מאפשרים להן להצטנן ורק אז מעבירים לקופסה ושומרים מחוץ למקרר.
– רוצים לשדרג? אפשר להניח חצי שקד מעל כל עוגייה לפני האפייה.

 

לגרסה ללא גלוטן: ממירים את הקמח בקמח רב תכליתי ללא גלוטן ואת הקוואקר מחליפים בקוואקר ללא גלוטן.
לגרסה טבעונית: משמיטים את הביצה ובמקומה שמים 2-3 כפות מים. במקום חמאה משתמשים בשמן קוקוס בכמות זהה.

 

עוגיות טחינה. צילום: טל סיון צפורין

תה חם ועוגיות בצד ואתם מסודרים. צילום: טל סיון צפורין



תגובות

כתיבת תגובה

שדות מסומנים בכוכבית (*)הנם שדות חובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש בעוגיות (שיבולת שועל כמובן) בהתאם למדיניות הפרטיות