מתכונים

חזרה לכל המתכונים

קטגוריות

עוגיות קוואקר, גרנולה ושוקולד צ׳יפס

עוגיות קוואקר גרנולה שוקולד צ׳יפס הן אחד הדברים הכי ממכרים שיש. כולם אוהבים אותם בוקר צהריים וערב. המתכון הזה לוקח את הבסיס של העוגיות האלה ומוסיף להן את הקוואקר שכמובן הופך אותן למזינות יותר ובעלות מרקם מעט שונה.
עוגיות קוואקר גרנולה שוקולד צ׳יפס הן אחד הדברים הכי ממכרים שיש. כולם אוהבים אותם בוקר צהריים וערב. המתכון הזה לוקח את הבסיס של העוגיות האלה ומוסיף להן את הקוואקר שכמובן הופך אותן למזינות יותר ובעלות מרקם מעט שונה.

מצרכים

מצרכים

מצרכים לכ-30 עוגיות גרנולה קטנות:

115 גר' חמאה רכה

2/3 כוס (125 גר') סוכר חום

1 ביצה 

1/2 כפית תמצית וניל

1 כוס קמח

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית מלח

1/2 1 כוסות קוואקר 

100 גר' פצפוצי שוקולד

½ כוס אגוזי מלך

תהליך הכנה

תהליך הכנה

1.במיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם בלי מיקסר) מערבבים היטב חמאה וסוכר חום עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הביצה, ותמצית וניל וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה.
2.בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים, קמח, סודה לשתייה, מלח וקינמון.
3.מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לתערובת החמאה, מפסיקים לערבב ברגע שהחומרים התאחדו.
4.מוסיפים קוואקר, שוקולד ואגוזים. בעזרת כף גדולה מערבבים היטב. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 30 דקות לפחות.
5.מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. בעזרת כף, מניחים כדורי בצק בגודל של כדור פינג פונג על התבנית עם רווחים של 5 ס"מ בערך. אופים למשך 12-15 דקות עד לקבלת גוון זהוב בשולי העוגייה ומעט לא אפוי במרכזה. מניחים להתקרר לטמפ' החדר לפני הגשה.
6. זהו :) יש לכם עוגיות בריאות מתוקות. בתאבון!

טיפ מקוואקר

  • הידעת? נמצא כי קינמון נקשר עם איזון רמות סוכר, והכולסטרול בדם. 
  • הידעת כי קוואקר משביע פי 2 מאשר לחם? במחקר נמצא כי יכולת הקוואקר לתרום לתחושת השובע הינה עקב הצמיגות הגבוהה של הפתיתים. מלבד הערך הקלורי ותכולות מרכיבי התזונה, גם למרקם המזון השפעה על תחושת השובע. אז תרשו לעצמכם להתפנק עם עוגיות בריאות של קוואקר!

שלב ראשון

שלב ראשון

שלב שני

שלב שני

שלב שלישי

שלב שלישי

שלב רביעי

שלב רביעי

שלב חמישי

שלב חמישי

עוגיות בריאות של קוואקר - טעים בכל בוקר מחדש

תגובות

הוסף תגובה
22 תגובות
תקווה עמרמי :
03/10/2019 at 13:12

אני מעוניינת להחליף את החמאה? מה אפשר להוסיף במקום ?

אור מזרחי:
01/09/2019 at 13:26

שאלה סוכר חום הכוונה לדמררה או חום דחוס?

עתר:
04/08/2019 at 07:28

יש אפשרות להוריד את השוקולד

מירב :
26/05/2019 at 08:14

היי, ניתן להוריד את השוקולד צ'יפס ולהוסיף במקום משהו אחר ?

קורל:
01/05/2019 at 17:10

עוגיות מדהימות ! נחטפו ברגע ! תודה (:

חלב קוקוס/שקדים:
03/04/2019 at 00:04

אם אני ארצה לצרף למתכון חלק קוקוס/שקדים
יש אפשרות?

שולי:
16/01/2019 at 15:40

מה אפשר לשים במקום סוכר,שיהיה בריא יותר?

מורן:
26/12/2018 at 10:27

אפשר להחליף קמח רגיל בקמח כוסמין?

חנוס:
21/11/2018 at 13:40

האם אפשרי להקפיא את הבצק יום יומיים לפני אפיה?

הילה:
06/11/2018 at 22:28

הכנתי כמות כפולה, יצא מקסים.
אפשר בקלות להפחית עד 1/2 מכמות הסוכר!

עדן:
20/09/2018 at 11:16

מהו הערך התזונתי לעוגיה ?

עדן:
20/09/2018 at 11:16

מהו הערך התזונתי לעוגיה ?

אפרת:
02/03/2018 at 10:53

ממש טעים ומוצלח

אפרת:
02/03/2018 at 10:53

ממש טעים ומוצלח

אפרת:
02/03/2018 at 10:53

ממש טעים ומוצלח

אפרת:
02/03/2018 at 10:53

ממש טעים ומוצלח

סלי:
17/01/2018 at 19:40

מה הכוונה אם אני ממירה את החמאה בשמן, זה ישפיע על המרקם מאיזה בחינה?
וכמה שמן אני צריכה לשים?
תודה

הלוי עליזה:
04/01/2018 at 07:44

מה הכמות של שמן קוקוס במקום חמאה?

שני:
25/12/2017 at 12:00

אם אני מחליטה להמיר את החמאה בשמן קוקוס, מה הכמות שאצטרך במקום 115 גרם חמאה?...

ענבל:
14/12/2017 at 18:46

אם אני רוצה להמיר את השמן בשמן קוקוס. מה היחס?

איילה:
04/12/2017 at 23:02

אם אני שמה שמן קוקוס, כמה אני צריכה לשים ? אותה כמות של חמאה?

שרי:
27/11/2017 at 03:22

כמה שמן קוקוס?

השאירו תגובה

* שם
* דוא"ל
* תגובה
הוסף תגובה

התגובה נשלחה בהצלחה ותעלה לאתר בכפוף לאישור מנהלי אתר קואקר

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות