מתכונים

חזרה לכל המתכונים

קטגוריות

לחם קוואקר וגרעינים בצ'יק צק

הלחם הזה הוא: ללא לישה, ללא שמרים וללא עבודה! קערה אחת, 2 דקות במטבח וזהו. המתכון הזה רץ ברשת בשם "לחם משנה חיים" הוא פורסם לראשונה בבלוג אמריקאי וזכה להצלחה מסחררת ולא סתם. זהו אחד הלחמים הטעימים שייצא לכם להכין והוא כל כך פשוט שיש סיכוי שלא תאמינו שזה כל מה שנדרש מכם… הדבר החשוב ביותר במתכון והמרכיב היחיד שלא ניתן לוותר עליו הוא הפוסיליום. בלעדיו הלחם לא יתגבש. ניתן למצוא את המוצר בחנויות טבע.
הלחם הזה הוא: ללא לישה, ללא שמרים וללא עבודה! קערה אחת, 2 דקות במטבח וזהו. המתכון הזה רץ ברשת בשם "לחם משנה חיים" הוא פורסם לראשונה בבלוג אמריקאי וזכה להצלחה מסחררת ולא סתם. זהו אחד הלחמים הטעימים שייצא לכם להכין והוא כל כך פשוט שיש סיכוי שלא תאמינו שזה כל מה שנדרש מכם… הדבר החשוב ביותר במתכון והמרכיב היחיד שלא ניתן לוותר עליו הוא הפוסיליום. בלעדיו הלחם לא יתגבש. ניתן למצוא את המוצר בחנויות טבע.

מצרכים

מצרכים

חומרים לכיכר אחת

  • ½ כוס גרעיני חמנייה
  • ½  כוס זרעי פשתן
  • ½ כוס שקדים או אגוזי לוז
  • ½ 1 כוסות קוואקר
  • 2 כפות זרעי צ'יה
  • 4 כפות פוסיליום (אבקה או זרעים)
  • 1 כפית מלח ים
  • 1 כף דבש (או תחליף דבש)
  • 3 כפות שמן קנולה
  • ½ 1 כוסות מים

תהליך הכנה

תהליך הכנה

1. בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים היבשים.
2. בכלי נפרד מערבבים דבש, שמן ומים. מוסיפים את תערובת הנוזלית ליבשה ומערבבים .
3. מעבירים לתבנית לחם מוארכת מרופדת בנייר אפייה (או תבנית סיליקון) מהדקים היטב ומניחים את הלחם לנוח למשך כמה שעות אפשר גם למשך כל הלילה.
4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים למשך 20 דקות. מוציאים את הלחם מהתבנית ומניחים אותו הפוך על הרשת בתנור ואופים למשך 40 דקות נוספות על שהלחם בגוון חום כהה וכשמקישים עליו הוא נשמע חלול.
5. מקררים לחלוטין לפני שפורסים.

שלב ראשון

שלב ראשון

שלב שני

שלב שני

שלב שלישי

שלב שלישי

שלב רביעי

שלב רביעי

שלב חמישי

שלב חמישי

תגובות

הוסף תגובה
10 תגובות
שפרה:
30/06/2019 at 14:55

האם לטחון את הגרעינים והאגוזים?
האם אפשר עם קמח שבולת שועל במקום פתיתי?
אם כן מה הכמות?

שחר:
26/06/2019 at 19:07

האם ניתן לטחון את המרכיבים כדי לקבל יותר מרקם של לחם? או לפחות את חלקם?

שרה :
22/06/2019 at 11:31

אם אפשר שמן זית או שמן קוקוס במקום שמן קנולה? תודה.

א:
28/05/2019 at 12:05

האם מניחים לנוח כמה שעות בחוץ או במקרר?

Alon :
13/01/2019 at 19:49

האם אפשרי גם בטוסטר אובן ?

עפרה:
03/11/2018 at 07:26

שלום רב,
היכן ניתן לרכוש את הקוואקר ללא גלוטן?
תודה

שרי:
30/11/2017 at 21:47

שלום רב המתכון ללחם קוואקר ללא גלוטן די מתסכל אותי , בכל האתרים שמפורסם הלחם נאמר להשתמש ב קוואקר רגיל ולא אינסטנט! והמתכון כאן מתייחס לאינסטנט וללא גלוטן!! האם אין בעיה והלחם מצליח? זמני האפיה אחרי שמוציאים את הלחם מהתבנית אצלכם הוא 40 דקות , ובכל האתרים הוא שעה וחצי! האם ההבדל בגלל סוג הרוואקר? תודה על תשובתכם

דליה טל:
10/11/2017 at 16:32

איזה קואקר לקנות?
יש קמח ויש קואקר עדין...
ואיזה פוסיליום?
האם קליפת גרעין גם תתאים?
תודה

רחל :
05/11/2017 at 12:31

האם אפשר לוותר על הפסילויום או האם יש משהו כתחליף? אולי פרוביוטיקה?

דרורה כהן:
06/09/2017 at 22:14

לחם טעים מאוד.ומשביע.תודה

השאירו תגובה

* שם
* דוא"ל
* תגובה
הוסף תגובה

התגובה נשלחה בהצלחה ותעלה לאתר בכפוף לאישור מנהלי אתר קואקר

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות