בוקר מתוק

אוזני המן במילוי חמאת שקדים ושוקולד

מתכון לאוזני המן מדהימות של מור קייק. בחוץ בצק פריך המשלב בתוכו קוואקר, בפנים מילוי של שוקולד חלב עם חמאת שקדים

אוזני המן במילוי חמאת שקדים ושוקולד

מצרכים

  • 75 גרם (1/2 כוס + 1 כפית) אבקת סוכר
  • 135 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 175 גרם (1/4 1 כוסות) קמח לבן
  • 50 גרם (1/2 כוס) קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 30 מ"ל (2 כפות + 1 כפית) שמנת מתוקה

למילוי:

  • 250 גרם (1 כוס) חמאת שקדים
  • 50 גרם שוקולד חלב קצוץ גס
  • 1/4 כפית מלח
  • מעט אבקת סוכר לפזר מלמעלה

תהליך הכנה

– מתחילים בהכנת הבצק: מניחים אבקת סוכר, חמאה, קמח, קוואקר, אבקת אפיה ומלח בקערת המיקסר. מחברים וו גיטרה ומערבבים על מהירות בינונית-גבוהה למשך מספר דקות, עד לקבלת תערובת פירורית.
– מוסיפים שמנת מתוקה תוך כדי פעולת המיקסר ומעבדים עוד מספר דקות, עד לקבלת בצק יציב ואחיד.
– מעבדים בצק לדיסק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך חצי שעה-שעה, או למקפיא למשך כרבע שעה.
– בינתיים עוברים להכנת המילוי: ממיסים חמאת שקדים, שוקולד חלב ומלח במיקרוגל (בפולסים של 15-30 שניות, וערבוב עם לקקן בין לבין) או בסיר קטן על הכיריים. מעבירים למקפיא עד שהבצק מוכן, על מנת שהמילוי יתייצב ויקבל מרקם משחתי/ממרחי.
אם אתם רואים שהוא מתחיל להתייצב יותר מדי, אפשר להוציא אותו החוצה.
– מניחים את דיסק הבצק בין שני ניירות אפיה, ומרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ, או העובי המועדף עליכם. קורצים עיגולים בעזרת חותכן (אני השתמשתי בחותכן בקוטר 7 ס"מ) ומעבירים למגש או קרש גדול.
-מניחים/מזלפים עם שק זילוף קטן בערך כפית מהמילוי במרכז כל עיגול. מקפלים לאזניים וצובטים את הקצוות, כדי שהאוזן לא תיפתח במהלך האפיה.
– מעבירים את מגש אזני ההמן למקפיא למשך עשר דקות, ובינתיים מחממים תנור ל-210 מעלות.
– לאחר עשר דקות, או כשהתנור הגיע לטמפרטורה, מוציאים את המגש מהמקפיא ומעבירים את אזני ההמן לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
– מכניסים את התבנית לתנור ומיד מנמיכים את החום ל-170 מעלות. אופים 15-20, עד שהאזניים מתחילות להזהיב ממש קצת (אני אפיתי 19 דקות).
– אם רוצים, זורים מעט אבקת סוכר מעל האזניים המוכנות.

לגרסה ללא גלוטן: ממירים את הקמח לקמח רב תכליתי ללא גלוטן ומשתמשים בקווקאר ללא גלוטן.
לגרסה טבעונית: ממירים את החמאה בשמן קוקוס או בתחליף חמאה טבעוני ואת השוקולד מחליפים בשוקולד מריר.

 

הכנתם? שתפו אותנו בתמונות בעמוד האינסטגרם.

 



תגובות

כתיבת תגובה

שדות מסומנים בכוכבית (*)הנם שדות חובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש בעוגיות (שיבולת שועל כמובן) בהתאם למדיניות הפרטיות