מתכונים

שאלות ותשובות

מה זה שיבולת שועל?

שיבולת שועל משויכת לקבוצת הדגנים. השיבולת הינה צמח חד שנתי ירוק בעל עלים ארוכים וצרים ותפרחת המתנשאת על קנים גבוהים.

האם שיבולת שועל עוברת תהליך כלשהו או שזה המוצר הטבעי?

גרעיני שיבולת השועל עוברים קילוף מהקליפה החיצונית, טיפול תרמי קל, חיתוך לגודל הרצוי והשטחה על מנת שיתבשלו מהר יותר.

מהו מרקם המוצר?

הפתיתים בעלי מרקם רך זה המרקם של פתיתי שיבולת השועל של קוואקר. הפתיתים עוברים תהליך של אידוי, חיתוך ושיטוח שמביא אותם למרקם הזה.

כיצד מומלץ לאחסן את המוצרים?

יש לאחסן את המוצרים במקום קריר ויבש ללא לחות, וכמובן לדאוג שהמוצר יהיה סגור

מהו ההבדל בין שקית לפחית?

ההבדל בין השקית לפחית הוא בשיטת האריזה שמקנה משך חיי מדף ארוך יותר למוצר שבפחית - 3 שנים, לעומת המוצר בשקית - 1.5 שנים. האריזה של פחית מתבצעת בווקום ולכן הפתיתים דחוסים להבדיל מהשקית.

מדוע התכולה של השקית לא נכנסת לפחית למרות שהמשקל זהה?

שיבולת השועל בפחית נארזת בשיטת דחיסה ולכן תופסת פחות מקום מהמוצר בשקית למרות שהמשקל זהה

יש על המוצר סימנים שחורים (פיגמנטציה), האם המוצר לא טרי?

הסימנים השחורים הנם פיגמנטציה שעל גבי שיבולת השועל. הפיגמנטציה לעיתים קיימת כתוצאה מתנאי הטבע (קרקע, מזג אויר, מים וכו'). חשוב לדעת כי למרות סימני הפיגמנטציה המוצר אינו פגום ובטוח למאכל.

מתי מומלץ לצרוך את המוצר?

רצוי ואפילו ממולץ לצרוך שיבולת שועל לאורך כל היום! שיבולת השועל נפלאה כארוחת בוקר, כתוספת לארוחה ואפילו כחלק מקינוחים מפנקים.

מהי הכשרות של המוצרים?

קוואקר בפחית ובשקית: כשר פרווה בהשגחת הרב ישראל יעקב ליכטנשטיין ראב"ד בד"ץ KF לונדון באישור הרבנות הראשית לישראל נקי מחשש "חדש" *הכשרות הנ"ל נחשבת ככשרות גבוהה. דגני בוקר ריבועים רגיל וריבועים עם קנמון: כשר חלבי לאוכלי אבקת חלב נוכרי בהשגחת U ארה"ב ובאישור הרבנות הראשית לישראל ללא חשש חדש דגני בוקר קפטן קראנצ' עם חמאת בוטנים וקפטן קראנצ' רגיל: כשר פרווה בהשגחת U ארה"ב ובאישור הרבנות הראשית לישראל ללא חשש חדש פתיתי שיבולת שועל להכנה מהירה עם תפוחי עץ וקנמון/ צימוקים ותבלינים/ מייפל וסוכר חום: כשר פרווה בהשגחת U ארה"ב ובאישור הרבנות הראשית לישראל ללא חשש חדש

מי המשווק של קוואקר?

החל מתאריך 01.01.2014 היבוא והשיווק של המוצר מתבצע ע"י חברת שטראוס פריטו ליי בע"מ

למה ההכשר של דגני בוקר ריבועים רגיל וריבועים עם קנמון חלבי למרות רכיבי המוצר?

המוצר אינו מכיל חלב אך מיוצר בקו המייצר מוצרים שמכילים חלב. מבחינת כשרות, הקו לא הוכשר לפרווה ולכן הוא בחזקת "חלבי". מבחינת אלרגנים, אחרי ייצור עם רכיבי חלב מבוצע ניקיון יסודי ובדיקה לשאריות אלרגן חלב שלפי תוצאותיה לאורך זמן ניתן לומר כי המוצר אינו מכיל שאריות חלב.

כיצד מאחסנים ומחממים קוואקר שיבולת שועל מוכנה (רגילה בלבד)?

אחסון - קררו את קוואקר שיבולת השועל ולאחר מכן חלקו למנות שוות בקופסאות אחסון המיועדות לשימוש בטוח במיקרוגל. כסו היטב והכניסו למקרר או למקפיא.

כיצד יש לחמם שיבולת שועל שאוחסנה במקרר?

- הסירו את המכסה והוסיפו 2 כפות מים או חלב. הניחו את המכסה באופן חלקי. - הכניסו למיקרוגל בעוצמה בינונית (50%) למשך דקה וחצי. - ערבבו היטב. שפכו לדייסה 3 - 4 כפות נוזלים במידת הצורך ובהתאם למרקם הרצוי. - הכניסו למיקרוגל למשך 30 שניות בכל פעם עד לחימום, ערבבו היטב.

הקפאתי שיבולת שועל וכעת אני רוצה לחמם אותה, כיצד לעשות את זה נכון?

- הסירו את המכסה באופן חלקי. הכניסו למיקרוגל ובחרו באפשרות הפשרה (30%). המתינו להפשרה, בערך 5 - 6 דקות. - ערבבו היטב. - הוסיפו לדייסה נוזלים, כף אחת בכל פעם, ערבבו היטב שוב בכל פעם שמוסיפים נוזלים עד לקבלת המרקם הרצוי.

מהי משמעות הכיתוב "מומלץ לשימוש לפני" על גבי האריזה?

הכיתוב "מומלץ לשימוש לפני" המופיע על גבי אריזות המוצרים מציין מתי יש להשתמש במוצר כדי לקבל תוצאה טובה יותר השומרת על טריות המוצר באופן מרבי. מוצרים שנמצאים על המדף וזמן השימוש המומלץ שלהם עבר בטוחים לשימוש אך עלולים לקבל טעם, צבע וערך תזונתי שונים.

כיצד שיבולת שועל תורמת לתחושת השובע?

סיבים שאינם מתמוססים: מספק תחושת שובע לאורך היום. סיבים מסיסים: סיבים אלו עוזבים את הגוף לאט יותר מבד"כ מה שגורם לגוף להרגיש מלא יותר.

כתוב שהקוואקר מספק "תחושת רוויה" למה הכוונה?

איכות המוצר בשילוב תחושת השובע והיעדרות תחושת רעב.

האם יש קשר בין גודל המנה לרכיבים התזונתיים?

לא בהכרח, אכילת קוואקר מספקת ערכים ויתרונות תזונתיים באותה המידה. ההבדלים בין הגודל והצורה של המנות רק משפיעים על הטקסטורה וזמן הבישול!

האם ישנו קשר בין שיבולת שועל לכולסטרול?

מחקרים מראים כי אכילת שיבולת שועל עוזרת לשמירה על כולסטרול נמוך.

כיצד מכינים דייסת קוואקר?

תהליך הכנה מיקרוגל: כל מה שצריך לעשות הוא לשים 3 כפות של "קוואקר" (כ-40 גרם) בקערה המתאימה לבישול במיקרוגל, להוסיף 2/3 כוס מים או חלב (לבחירתכם), לחמם בעוצמה גבוהה 1-2 דקות- בהתאם לעוצמת המיקרוגל- לבחוש ולהגיש. כיריים: הרתיחו כוס מים או חלב, הוסיפו קורט מלח ו-1/3 כוס "קוואקר" ובשלו הכל במשך דקה תוך כדי בחישה ואז אחלו לעצמכם "בתיאבון" :)

לא מצאת את מה שחיפשת?

ליצירת קשר