עוגיות שיבולת שועל וטחינה
נימוחות, רכות, טעימות ומלאות בכל טוב, עוגיות שיבולת שועל וטחינה שקשה לסרב להן ומתאימות לכל שעה בכל יום.
51
נימוחות, רכות, טעימות ומלאות בכל טוב, עוגיות שיבולת שועל וטחינה שקשה לסרב להן ומתאימות לכל שעה בכל יום.
51
1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. טוחנים בבלנדר את שיבולת השועל.
3. מערבבים את כל המרכיבים יחד לתערובת אחידה.
4. מניחים על נייר אפייה, מגלגלים עם הנייר לנקניק.
5. מצננים במקרר כל-20 דקות.
6. חותכים לעיגולים בעובי ½ ס״מ.
7. אופים את העוגיות 8-10 דקות עד להזהבה קלה.
הערות ותחליפים
– לגרסה ללא גלוטן: מקפידים להשתמש בקוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן.
– מתכון טבעוני
51
שדות מסומנים בכוכבית (*)הנם שדות חובה
היי האם אפשר במקום זרעי צ'יה להשתמש בזרעי פשתן?
ספציפית פה לא זה זרעי צ'יה הם התחליף לביצים.
מתכון מצויין שאשמור לי לפעמים הבאות. תודה רבה.
את הקווקר לא טחנתי(לא שמתי לב שצריך)
במקום זרעי צ'יה שמתי פשתן
הוספתי שוקולד שבור
ועכשיו, צריך ים של כוח רצון לאכול עוגיה אחת ולא יותר…..
הכנתי את המתכון הזה פעמיים, פעם אחת עם ביצה ופעם שנייה עם זרעי צ'יה וחייבת לציין שעם ביצה המתכון הזה בהרבה יותר טוב מבחינת המרקם… ללא ביצה העוגיות ממש מתפוררות וחבל, כי הן נורא טעימות!!
ניתן להמיר את הטחינה בחמאת בוטנים?
היי שולי 🙂
ניתן להמיר את הטחינה בחמאת בוטנים ללא סוכר, אך מומלץ לדלל אותה במעט שמן על מנת לשמור על מרקם דומה לטחינה
מתכון מעולה!! במקום ציה הוספתי ביצה, וכמובן אגוזים, שקדים וקצת אוכמניות מיובשות. להכפיל כמויות
אפשר במקום חלב סויה חלב רגיל? ומה אפשר במקום קוקוס?
היי לי 🙂
ניתן להמיר את חלב הסויה בחלב רגיל ובמקום קוקוס ניתן להשתמש באגוזים או שקדים טחונים באותה הכמות,
בתיאבון!
היי, אם ממירים את הציה בביצה חייבים לטחון את הקוואקר לפני?
היי, אין צורך לטחון את הקוואקר לפני, במידה וממירים את הצ'יה בביצה 🙂
הטעם יצא משוגע.
הדבר היחיד זה שהעוגיות נורא מתפוררות גם לפני האפייה בשלב העיגולים וגם לאחר האפייה.
האם אפשר להוסיף משהו שיהיו יותר קשיחות?
היי טוני, איזה כיף לשמוע 🙂
ניתן להוסיף 1/3 כוס רסק תפוחים על מנת להוסיף לחות ולחבר את האלמנטים,
בתיאבון!
שלום, במה ניתן להחליף את הטחינה?
היי אבישג, ניתן להחליף את הטחינה ב-3/4 כוס של חמאת שקדים.
האם ניתן להחליף את הסוכר חום בסוכר רגיל??
היי, בטח 🙂
ניתן להחליף באותה הכמות, בתיאבון!
היי,
אפשר לוותר על הסודה לשתייה?
היי מאור, ניתן להחליף את הסודה לשתייה עם אבקת אפייה באותה הכמות. בתיאבון 🙂
האם ניתן להמיר את החלב סויה בחלב רגיל ?
היי דניאל, בהחלט 🙂
אין בעיה להמיר לחלב רגיל.
נתחיל מזה שהטעם מעולה !
יחד עם זאת , משום מה לא הצלחתי לאחד את הבצק לכדי גליל. ומה שכן הצלחתי התפורר לי עם החיתוך. אז נאלצתי לאלתר (היה לי חבל על כל החומרים) , שיטחתי את הבצק בתבנית , אפיתי הרבה יותר מהזמן הנקוב (כל פעם הארכתי את האפייה) , לבסוף חתכתי לריבועים , ריווחתי אותם בתבנית גדולה יותר וייבשתי כמו ביסקוטי.
לא מה שקוויתי שיקרה עם המתכון הזה , אבל הטעם באמת מעולה וממכר.
אשמח לדעת מה הסיבה שלא הצלחתי לאחד את החומרים לגליל… (עשיתי הכל ע"פ ההנחיות)
היי אלי 🙂 האם טחנת את הקוואקר עד ליצירת קמח וציננת לאחר מכן במקרר?
2 השלבים האלה מאוד חשובים ליצירת גליל הדוק שניתן לחתוך. אופציה נוספת, היא ליצור מהבצק המקורר כדורים, לשטח מעט על תבנית תנור עם נייר אפייה ולאפות כעוגיות עגולות.
בתיאבון!
נראה טעים. אם אני מחליפה את הצ'יאה בביצה, האם צריך לאפות יותר זמן…בכל זאת ביצה 🙂 תודה
מומלץ להוסיף עוד 2 דקות לאפייה ובכל מקרה חשוב לבדוק שהעוגיות הזהיבו. מאוד תלוי בעוצמת התנור ובעובי העוגיות.
האם הלישה ידנית?
אכן, מדובר בערבוב ידני של כל מצרכים עד שנוצר בצק אחיד ומגובש 🙂
היי, אפשר להמיר את הסוכר לתחליף סוכר? (סוויטאנגו)
היי, ניתן להתשמש בתחליף סוכר, או ב-1/3 כוס דבש או סילאן למרקם יותר דביק, בתיאבון 🙂
מתכון מנצח , תודה :))
יצא טעיםםם
ממליצה לא לטחון את השיבולת שועל .
היי, אפשר להחליף את הקוקוס במשהו אחר? או להוריד לחלוטין?
היי לינוי, אפשר להמיר את הקוקוס באבקת שקדים (שקדים טחונים דק) או לוותר עליהם לחלוטין, בתיאבון!
הי, אנחנו לא מאוהבי הקוקוס. מה אפשר במקום?
היי לירון, אפשר להמיר את הקוקוס באבקת שקדים (שקדים טחונים דק) או לוותר עליהם לחלוטין 🙂
אפשר להשתמש בקוואקר ללא גלוטן?
בהחלט 🙂
האם חייבים את הציה? אפשר להמיר בביצה?
היי מירית, לא חייבים להשתמש בצ׳יה ואפשר להמיר בביצה אחת, בתיאבון 🙂
היי, מעדיפה ללא חלב כלל (לא סויה ולא רגיל).
במה אפשר להחליף? אםשר להשתמש במים?
היי שי, מאחר ויש צורך בנוזל שיחבר את כל המרכיבים יחד אפשר לנסות עם מיץ תפוזים או רסק תפוחים, בתיאבון!
פספסתי את טחינת שיבולת השועל ובכ"ז יצא מעולה ב"ה!! כולם אהבו! תודה על המתכון
אפשר להשתמש בקוואקר דק להכנה מהירה?
בטח 🙂
בטח 🙂
היי, באיזה רכיב טבעי אפשר להחליף את הסוכר?
היי הדר, ניתן להחליף ב-1/3 כוס סילאן או דבש, בתיאבון 🙂
היי,
אפשר להחליף סוכר בדבש, סילאן או מייפל טבעי?
בהחלט 🙂
ניתן להמיר ב1/3 כוס סילאן או דבש, בתיאבון!
במתכון זה חיבים חלב סויה?
היי ורד, אפשר להחליף את החלב סויה עם כל חלב אחר 🙂