בוקר מתוק

עוגיות שיבולת שועל וטחינה

נימוחות, רכות, טעימות ומלאות בכל טוב, עוגיות שיבולת שועל וטחינה שקשה לסרב להן ומתאימות לכל שעה בכל יום.

מצרכים

  • כוס קוואקר - שיבולת שועל להכנה מהירה
  • כוס טחינה גולמית
  • ½ כוס סוכר חום בהיר
  • ¼ כוס חלב סויה
  • ⅓ כוס קוקוס טחון
  • ⅛ כפית סודה לשתייה
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ¼ כפית קינמון
  • ½ כפית וניל
  • 2 כפות צ'יה

תהליך הכנה

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. טוחנים בבלנדר את שיבולת השועל.
3. מערבבים את כל המרכיבים יחד לתערובת אחידה.
4. מניחים על נייר אפייה, מגלגלים עם הנייר לנקניק.
5. מצננים במקרר כל-20 דקות.
6. חותכים לעיגולים בעובי ½ ס״מ.
7. אופים את העוגיות 8-10 דקות עד להזהבה קלה.


הערות ותחליפים
לגרסה ללא גלוטן: מקפידים להשתמש בקוואקר – שיבולת שועל להכנה מהירה ללא גלוטן.
– מתכון טבעוני 



תגובות

27 תגובות
  1. תמר says:

    היי האם אפשר במקום זרעי צ'יה להשתמש בזרעי פשתן?

    • Quaker Oats says:

      ספציפית פה לא זה זרעי צ'יה הם התחליף לביצים.

  2. זהבה says:

    מתכון מצויין שאשמור לי לפעמים הבאות. תודה רבה.
    את הקווקר לא טחנתי(לא שמתי לב שצריך)
    במקום זרעי צ'יה שמתי פשתן
    הוספתי שוקולד שבור
    ועכשיו, צריך ים של כוח רצון לאכול עוגיה אחת ולא יותר…..

  3. מור says:

    הכנתי את המתכון הזה פעמיים, פעם אחת עם ביצה ופעם שנייה עם זרעי צ'יה וחייבת לציין שעם ביצה המתכון הזה בהרבה יותר טוב מבחינת המרקם… ללא ביצה העוגיות ממש מתפוררות וחבל, כי הן נורא טעימות!!

  4. שולי says:

    ניתן להמיר את הטחינה בחמאת בוטנים?

    • Quaker Oats says:

      היי שולי 🙂
      ניתן להמיר את הטחינה בחמאת בוטנים ללא סוכר, אך מומלץ לדלל אותה במעט שמן על מנת לשמור על מרקם דומה לטחינה

  5. נינה says:

    מתכון מעולה!! במקום ציה הוספתי ביצה, וכמובן אגוזים, שקדים וקצת אוכמניות מיובשות. להכפיל כמויות

  6. לי says:

    אפשר במקום חלב סויה חלב רגיל? ומה אפשר במקום קוקוס?

    • Quaker Oats says:

      היי לי 🙂
      ניתן להמיר את חלב הסויה בחלב רגיל ובמקום קוקוס ניתן להשתמש באגוזים או שקדים טחונים באותה הכמות,
      בתיאבון!

  7. אני says:

    היי, אם ממירים את הציה בביצה חייבים לטחון את הקוואקר לפני?

    • Quaker Oats says:

      היי, אין צורך לטחון את הקוואקר לפני, במידה וממירים את הצ'יה בביצה 🙂

  8. טוני says:

    הטעם יצא משוגע.
    הדבר היחיד זה שהעוגיות נורא מתפוררות גם לפני האפייה בשלב העיגולים וגם לאחר האפייה.
    האם אפשר להוסיף משהו שיהיו יותר קשיחות?

    • Quaker Oats says:

      היי טוני, איזה כיף לשמוע 🙂
      ניתן להוסיף 1/3 כוס רסק תפוחים על מנת להוסיף לחות ולחבר את האלמנטים,
      בתיאבון!

  9. אבישג says:

    שלום, במה ניתן להחליף את הטחינה?

    • Quaker Oats says:

      היי אבישג, ניתן להחליף את הטחינה ב-3/4 כוס של חמאת שקדים.

  10. רובא says:

    האם ניתן להחליף את הסוכר חום בסוכר רגיל??

    • Quaker Oats says:

      היי, בטח 🙂
      ניתן להחליף באותה הכמות, בתיאבון!

  11. מאור says:

    היי,
    אפשר לוותר על הסודה לשתייה?

    • Quaker Oats says:

      היי מאור, ניתן להחליף את הסודה לשתייה עם אבקת אפייה באותה הכמות. בתיאבון 🙂

  12. דניאל says:

    האם ניתן להמיר את החלב סויה בחלב רגיל ?

    • Quaker Oats says:

      היי דניאל, בהחלט 🙂
      אין בעיה להמיר לחלב רגיל.

  13. אלי says:

    נתחיל מזה שהטעם מעולה !
    יחד עם זאת , משום מה לא הצלחתי לאחד את הבצק לכדי גליל. ומה שכן הצלחתי התפורר לי עם החיתוך. אז נאלצתי לאלתר (היה לי חבל על כל החומרים) , שיטחתי את הבצק בתבנית , אפיתי הרבה יותר מהזמן הנקוב (כל פעם הארכתי את האפייה) , לבסוף חתכתי לריבועים , ריווחתי אותם בתבנית גדולה יותר וייבשתי כמו ביסקוטי.
    לא מה שקוויתי שיקרה עם המתכון הזה , אבל הטעם באמת מעולה וממכר.
    אשמח לדעת מה הסיבה שלא הצלחתי לאחד את החומרים לגליל… (עשיתי הכל ע"פ ההנחיות)

    • Quaker Oats says:

      היי אלי 🙂 האם טחנת את הקוואקר עד ליצירת קמח וציננת לאחר מכן במקרר?
      2 השלבים האלה מאוד חשובים ליצירת גליל הדוק שניתן לחתוך. אופציה נוספת, היא ליצור מהבצק המקורר כדורים, לשטח מעט על תבנית תנור עם נייר אפייה ולאפות כעוגיות עגולות.
      בתיאבון!

  14. מיכל says:

    נראה טעים. אם אני מחליפה את הצ'יאה בביצה, האם צריך לאפות יותר זמן…בכל זאת ביצה 🙂 תודה

    • Quaker Oats says:

      מומלץ להוסיף עוד 2 דקות לאפייה ובכל מקרה חשוב לבדוק שהעוגיות הזהיבו. מאוד תלוי בעוצמת התנור ובעובי העוגיות.

  15. פנינה סטילקול says:

    האם הלישה ידנית?

    • Quaker Oats says:

      אכן, מדובר בערבוב ידני של כל מצרכים עד שנוצר בצק אחיד ומגובש 🙂

  16. סימוני says:

    היי, אפשר להמיר את הסוכר לתחליף סוכר? (סוויטאנגו)

    • Quaker Oats says:

      היי, ניתן להתשמש בתחליף סוכר, או ב-1/3 כוס דבש או סילאן למרקם יותר דביק, בתיאבון 🙂

  17. רינת says:

    מתכון מנצח , תודה :))
    יצא טעיםםם
    ממליצה לא לטחון את השיבולת שועל .

  18. לינוי says:

    היי, אפשר להחליף את הקוקוס במשהו אחר? או להוריד לחלוטין?

    • Quaker Oats says:

      היי לינוי, אפשר להמיר את הקוקוס באבקת שקדים (שקדים טחונים דק) או לוותר עליהם לחלוטין, בתיאבון!

  19. לירון says:

    הי, אנחנו לא מאוהבי הקוקוס. מה אפשר במקום?

    • Quaker Oats says:

      היי לירון, אפשר להמיר את הקוקוס באבקת שקדים (שקדים טחונים דק) או לוותר עליהם לחלוטין 🙂

  20. רונית says:

    אפשר להשתמש בקוואקר ללא גלוטן?

    • Quaker Oats says:

      בהחלט 🙂

  21. מירית says:

    האם חייבים את הציה? אפשר להמיר בביצה?

    • Quaker Oats says:

      היי מירית, לא חייבים להשתמש בצ׳יה ואפשר להמיר בביצה אחת, בתיאבון 🙂

  22. שי ג says:

    היי, מעדיפה ללא חלב כלל (לא סויה ולא רגיל).
    במה אפשר להחליף? אםשר להשתמש במים?

    • Quaker Oats says:

      היי שי, מאחר ויש צורך בנוזל שיחבר את כל המרכיבים יחד אפשר לנסות עם מיץ תפוזים או רסק תפוחים, בתיאבון!

  23. יהודית says:

    פספסתי את טחינת שיבולת השועל ובכ"ז יצא מעולה ב"ה!! כולם אהבו! תודה על המתכון

  24. נטלי says:

    אפשר להשתמש בקוואקר דק להכנה מהירה?

    • Quaker Oats says:

      בטח 🙂

    • Quaker Oats says:

      בטח 🙂

  25. הדר says:

    היי, באיזה רכיב טבעי אפשר להחליף את הסוכר?

    • Quaker Oats says:

      היי הדר, ניתן להחליף ב-1/3 כוס סילאן או דבש, בתיאבון 🙂

  26. מיסאא says:

    היי,
    אפשר להחליף סוכר בדבש, סילאן או מייפל טבעי?

    • Quaker Oats says:

      בהחלט 🙂
      ניתן להמיר ב1/3 כוס סילאן או דבש, בתיאבון!

  27. ורד גרינפלד says:

    במתכון זה חיבים חלב סויה?

    • Quaker Oats says:

      היי ורד, אפשר להחליף את החלב סויה עם כל חלב אחר 🙂

כתיבת תגובה

שדות מסומנים בכוכבית (*)הנם שדות חובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש בעוגיות (שיבולת שועל כמובן) בהתאם למדיניות הפרטיות