מתכונים

חזרה לכל המתכונים

קטגוריות

קיש גבינת עיזים, קוואקר ופלפל קלוי

התחתית של הקיש לא פחות חשובה מהמילוי! את האמירה הזו לקחנו לליבנו והמתכון הזה נותן כבוד גדול לתחתית. קמח מלא וקוואקר נותנים טוויסט לבצק פריך קלאסי ומוסיפים טעם ומרקם לקיש עצמו.
התחתית של הקיש לא פחות חשובה מהמילוי! את האמירה הזו לקחנו לליבנו והמתכון הזה נותן כבוד גדול לתחתית. קמח מלא וקוואקר נותנים טוויסט לבצק פריך קלאסי ומוסיפים טעם ומרקם לקיש עצמו.

מצרכים

מצרכים

קוטר 26 ס"מ

לתחתית:

½ כוס קוואקר

½ כוס שיבולת שועל שלמה

½ כוס קמח מלא

120 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 חלמון

1 כפית מלח גס

למילוי:

1 מיכל שמנת מתוקה 15% יטבתה

2 ביצים

2 כפות קוואקר

½ גביע שמנת חמוצה יטבתה

מלח/ פלפל

חופן עלי בזיליקום קצוצים גס

3 פלפלים אדומים קלויים וקלופים

⅓ גליל גבינת עיזים רכה

תהליך הכנה

תהליך הכנה

1. במעבד מזון טוחנים את כל מרכיבי התחתית למעט הביצה, עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד עד שנוצר גוש או פירורים לחים (בערך 2 דקות) אם המרקם עדיין יבש אפשר להוסיף כף או שתיים של מים.
2. מהדקים את הבסיס לתחתית ודפנות התבנית, מעבירים למקפיא למשך חצי שעה.
3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
4. מניחים מעל התחתית נייר אפייה או נייר כסף ומעליו משקולות אפייה (אפשר שעועית יבשה או אורז), אופים למשך 15 דקות עד שהתחתית מקבל גוון בהיר.
5. להכנת המילוי- טורפים בקערה את הביצים, שמנת, קוואקר, מלח/פלפל. מוסיפים את הבזיליקום.
6. מעבירים את התערובת לתבנית, מסדרים מעל רצועות של פלפלים קלויים ופרוסות גבינת עיזים
7. אופים למשך 30 דקות עד שהקיש זהוב.

שלב ראשון

שלב ראשון

שלב שני

שלב שני

שלב שלישי

שלב שלישי

שלב רביעי

שלב רביעי

תגובות

הוסף תגובה

השאירו תגובה

* שם
* דוא"ל
* תגובה
הוסף תגובה

התגובה נשלחה בהצלחה ותעלה לאתר בכפוף לאישור מנהלי אתר קואקר

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות