מתכונים

חזרה לכל המתכונים

קטגוריות

מתכון לפוקצ'ה

זה מתכון מפתיע. כשקוראים אותו לראשונה לא ברור שהוא מניב את הלחם הכי טעים שאי פעם יצא לכם להכין! מי שפוחד משמרים, מי ששונא ללוש, ומי שרוצה להשתמש במגוון קמחים זה המתכון בשבילכם. זו לא הגזמה, נסו ותראו! אפשר גם להכין מהבצק הזה לחמניות נהדרות (זה רק קצת יותר התעסקות…)
זה מתכון מפתיע. כשקוראים אותו לראשונה לא ברור שהוא מניב את הלחם הכי טעים שאי פעם יצא לכם להכין! מי שפוחד משמרים, מי ששונא ללוש, ומי שרוצה להשתמש במגוון קמחים זה המתכון בשבילכם. זו לא הגזמה, נסו ותראו! אפשר גם להכין מהבצק הזה לחמניות נהדרות (זה רק קצת יותר התעסקות…)

מצרכים

מצרכים

חומרים ל 30 לחמניות או 2 פוקאצ'ות גדולות:

1 קילו קמח לבן 

½2 כפות שמרים יבשים

1 כוס קוואקר

7 כפות סוכר

1 כף מלח

6 כוסות מים חמימים

תהליך הכנה

תהליך הכנה

1.בקערה גדולה מאוד מערבבים את הקמח והשמרים. לאחר מכן מוסיפים את יתרת החומרים, שיבולת שועל, סוכר, מלח ומים. מערבבים היטב, לא להיבהל- מתקבלת עיסה נוזלית מאוד.
2.מכסים את הקערה עם שקית ניילון (לא נצמד) ומתפיחים כשעה. זהירות! הבצק גדל לממדים עצומים.
3.מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
4.מעבירים חצי מהמסה לתבנית כך שתיווצר שכבה לא עבה מידי של בצק. מפזרים עגבניות שרי, פלפל ירוק חריף או בצל. מפזרים מלח גס. חוזרים על הפעולה עם התבנית השנייה.
5.אופים למשך 15 דקות, עד שפוקאצ׳ה שחומה. מוציאים מהתנור מפרידים מהנייר, פורסים לרצועות ומגישים.

טיפ מקוואקר

  • הידעת? פלפל חריף בעל תכונות רבות הוא מכיל כלורופיל, קוורציטין (אנטיאוקסידנט חזק), קרוטנואידים החשובים במיוחד לפעילות העין וקפסציאין האחראי על החריפות, ותורם לפעילות השריר ומניעת תחושת כאב. או בצל. מפזרים מלח גס

תגובות

הוסף תגובה

השאירו תגובה

* שם
* דוא"ל
* תגובה
הוסף תגובה

התגובה נשלחה בהצלחה ותעלה לאתר בכפוף לאישור מנהלי אתר קואקר

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות