מתכונים

חזרה לכל המתכונים

קטגוריות

מאפה מהיר של עגבניות וקייל עם פירורי קוואקר

מכירים את המתכון שלנו לקראמבל תפוחים שיש כאן באתר? אז המתכון הזה קיבל ממנו השראה אך לקח כיוון קצת שונה. בתחתית התבנית יתבשלו להן עגבניות שרי ועלי קייל ברוטב של עצמן...מעליהן ינוחו פירורי לחם וקוואקר עם גבינת פרמזן ועשבי תיבול. המפגש בין הפריכות של הציפוי לעסיסיות של העגבניות הופך את המנה הזו לכל כך מיוחדת.
מכירים את המתכון שלנו לקראמבל תפוחים שיש כאן באתר? אז המתכון הזה קיבל ממנו השראה אך לקח כיוון קצת שונה. בתחתית התבנית יתבשלו להן עגבניות שרי ועלי קייל ברוטב של עצמן...מעליהן ינוחו פירורי לחם וקוואקר עם גבינת פרמזן ועשבי תיבול. המפגש בין הפריכות של הציפוי לעסיסיות של העגבניות הופך את המנה הזו לכל כך מיוחדת.

מצרכים

מצרכים

חומרים ל-6 מנות, בתבנית גדולה של 24 ס"מ או 6 כלים אישיים:

לבצק:

1 כוס פירורי לחם מסוג פנקו

½ כוס קוואקר

½ כוס שיבולת שועל שלמה

1/2 כפית מלח גס

2 כפות גבינת פרמזן מגוררת

2 ענפי רוזמרין קצוצים

2 שיני שום כתושות

3 כפות שמן זית יד מרדכי

30 גר׳ חמאה

לעגבניות:

750 גרם עגבניות שרי עסיסיות

2 כוסות קייל טעם הטבע (או תרד) קצוץ גס

1 כף שמן זית יד מרדכי

1/2 כפית מלח גס

להגשה: שמנת חמוצה של יטבתה או יוגורט כבשים

תהליך הכנה

תהליך הכנה

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. לפירורים- מעבירים את כל החומרים לקערה ובעזרת הידיים מערבבים היטב כך שכל התערובת מצופה בשמן זית וחמאה והתבלינים נטמעו היטב בפירורים.
3. מניחים את העגבניות בתבנית חסינת חום, מעל העגבניות מניחים את הקייל, מזליפים שמן זית. מפזרים מלח גס ומערבבים.
4. מפזרים מעל את תערובת הפירורים, מכסים את התבנית בנייר כסף. מכניסים לתנור למשך 30 דקות. מורידים את הנייר ואופים למשך 15 דקות נוספות עד שהמאפה זהוב והעגבניות התבשלו היטב. מגישים חם עם מעט יוגורט.

תגובות

הוסף תגובה

השאירו תגובה

* שם
* דוא"ל
* תגובה
הוסף תגובה

התגובה נשלחה בהצלחה ותעלה לאתר בכפוף לאישור מנהלי אתר קואקר

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות