מתכונים

חזרה לכל המתכונים

קטגוריות

אשכולות גרנולה עם קוואקר

לפעמים יש צורך לנשנש גרנולה בלי יוגורט או פירות אבל המרקם וההתפוררות לא ממש מאפשר. הרעיון באשכולות גרנולה הוא ליצור גרנולה שאינה מתפוררת אלא מתקבלת בגושים קטנים שיכולים להוות חטיף ונשנוש בריא. אפשר לארוז את הגרנולה בשקיות או צנצנת ולהביא אותה במתנה לחברים!!
לפעמים יש צורך לנשנש גרנולה בלי יוגורט או פירות אבל המרקם וההתפוררות לא ממש מאפשר. הרעיון באשכולות גרנולה הוא ליצור גרנולה שאינה מתפוררת אלא מתקבלת בגושים קטנים שיכולים להוות חטיף ונשנוש בריא. אפשר לארוז את הגרנולה בשקיות או צנצנת ולהביא אותה במתנה לחברים!!

מצרכים

מצרכים

 ½ 1 כוסות שיבולת שועל עבה

½ 1 כוסות קוואקר

½ 1 כוסות מבחר אגוזים ע"פ טעמכם (שקדים, פיסטוק, אגוזי מלך)

⅓  כוס גרעיני חמנייה

⅓  כוס גרעיני דלעת

½ כוס משמשים מיובשים קצוצים

¾ כוס דבש

½ ממרח שקדים 

2 כפות מים

תהליך הכנה

תהליך הכנה

1.מחממים לתנור לחום של 170 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה
2.מערבבים את כל החומרים היבשים. בקערה קטנה מערבבים את הדבש, ממרח שקדים ומים.
3.מערבבים את התערובת הנוזלית עם היבשה כך שתווצר מסה לחה ומעט דביקה.
4.מניחים בתבנית כפות של התערובת, אין צורך לרווח ביניהן.
5.אופים למשך 20-25 דקות עד שהאשכולות זהובים. ברגע הוצאה מהתנור האשכולות יהיו רכים למגע, רק לאחר התקררות הם יתקשו לחלוטין.
6.מקררים לגמרי לפני שמעבירים לכלי אטום.

תגובות

הוסף תגובה
3 תגובות
קרן:
19/07/2019 at 07:04

האם יש תחליף לדבש? אני רגישה פשוט והמתכון נראה ממש טוב

א:
14/11/2018 at 09:44

נראה טוב :)
כמה ממרח שקדים לשים?

טל :
23/11/2017 at 18:15

יש תחליף לקרם שקדים ?

השאירו תגובה

* שם
* דוא"ל
* תגובה
הוסף תגובה

התגובה נשלחה בהצלחה ותעלה לאתר בכפוף לאישור מנהלי אתר קואקר

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות