מתכונים

חזרה לכל הכתבות

5 מקומות משגעים לפיקניק עם מתכון מנצח!

אספנו עבורכם את המקומות הכי שווים לפיקניקים בשילוב מתכון קוואקר שמתאים בדיוק לקחת לדרך

אספנו עבורכם את המקומות הכי שווים לפיקניקים בשילוב מתכון קוואקר שמתאים בדיוק לקחת לדרך

 

פיקניק בטבע נשמע יותר טוב ברעיון מאשר בפועל, אנחנו יודעים :) לעיתים כ"כ חם שמעדיפים להישאר בבית. אבל אם מסתכלים לרגע על העונה, אנחנו עוד לא ממש בקיץ, ובתחילת האביב. שזה זמן מספיק טוב כדי להחליט להקדיש כמה שעות בסופ"ש, או אפילו באמצע שבוע (במידה והתמזל מזלכם ואתם גרים קרוב) ולקפוץ לפיקניק כייפי בחיק הטבע.
הילדים יהיו מבסוטים ולא ישימו לב שהם אוכלים את אותו האוכל כי הנוף שונה, אתם תהיו מבסוטים כי הם יסיימו מהצלחת, ובעיקר כולכם תרוויחו זמן גיבוש משפחתי וכייפי.
רוצים לטייל בזוג או לבד? גם טוב. אין כמו פיקניק בטבע, בכל יום.

קבלו כמה אתרי פיקניק משגעים שחבל לפספס:
פארק הירקון: אם אתם גרים בת"א אתם בטח מבלים בפארק בהליכות בשעות הערב, או שטים בסירות עם הקטנטנים. אבל אל תשכחו את חורשת האקליפטוס המרהיבה המתאימה לפיקניקים קסומים, או כל הפינות השקטות והמבודדות בהן תוכלו לעשות הפסקה מהרעש של העיר באמצע הירוק.
יער בירייה: היער ממוקם בגליל העליון בין צומת מירון וממשיך עד ראש פינה. בין עצירת קפה אחת לשולחן פיקניק אחר, תוכלו לטייל במעיינות, להנות מאתרים היסטוריים וצמחייה עשירה ויפיפייה המקיפה את האזור.
אגמון החולה: ממוקם כמה ק"מ לאחר צומת יסוד המעלה, בכביש 90. בזמן הפיקניק תוכלו לצפות גם בציפורים הנודדות וליהנות מהטבע המקיף את האגם המקסים.
הסטף: אחד מהאתרים המזוהים ביותר עם אזור ירושלים והסביבה. בזמן שהותכם תוכלו ליהנות מבוסתנים וגני ירק, נוף מרהיב לעין כרם ומערב ירושלים.
פארק גולדה: פארק מקסים בדרך לאילת, עם בריכה קטנה באמצע וכמה שולחנות פיקניק, הפעם תבלו בעצירה קצת אחרת ששונה מחנויות הנוחות שבדרך, תוכלו לדוג דגים ואפילו להדליק מנגל בשמורה.

 ומה לוקחים לדרך? חיתוכיות ריבה וקוואקר כמובן!

למתכון:
1 כוסות קמח רגיל
1 כוס סוכר חום כהה
¼1 כוסות קוואקר
¾ כפית מלח
½ כפית אבקת אפייה
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
150 גר' חמאה קרה,  חתוכה לקוביות
1 צנצנת (250 גר') מעדן פירות יד מרדכי


תהליך הכנה

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בגדול 30*20 בנייר אפייה כך שדפנות הנייר יצוצו בצידי התבנית.
2. במעבד מזון, מערבבים את כל החומרים היבשים. מוסיפים את החמאה ומעבדים לקבלת מרקם פירורי.
3. שומרים בצד ½ 1 כוסות של התערובת ואת היתרה מסדרים בתבנית ומהדקים היטב לתחתית.
4. אופים למשך 12-15 דקות עד שהתחתית זהובה. מעבירים לרשת צינון ומצננים כ10 דקות. 
5. כשהבסיס הגיע לטמפרטורת החדר מורחים מעליו את הריבה בשכבה אחידה. מפזרים את הפירורים ששמרנו בצד. (הפירורים לא חייבים לכסות את הריבה לחלוטין רק להיות מפוזרים באופן אחיד).
6. אופים למשך 18-20 דקות עד שהפירורים זהובים. 
7. מעבירים לרשת צינון ומקררים לחלוטין לפני החיתוך.
 8. ניתן לשמור בכלי אטום למשך יומיים.

קוואקר - טעים בכל בוקר מחדש

 

 

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות