מתכונים

חזרה לכל הכתבות

שומרים על הגזרה עם קוואקר בחנוכה!

קיבצנו עבורכם טיפים לחג מהנה בשילוב מתכון מנצח ללביבות קוואקר פשוטות וטעימות שכל האורחים יבקשו לקחת לדרך...

קיבצנו עבורכם טיפים לחג מהנה בשילוב מתכון מנצח ללביבות קוואקר פשוטות וטעימות שכל האורחים יבקשו לקחת לדרך...

פרגנו לעצמכם:  תרשו לעצמכם לאכול סופגנייה אחת השנה, אבל אחת ששווה באמת! לא צריך להתפשר על זו שמחלקים בעבודה או במסיבת החנוכה של הילדים בגן. ברגע שתפרגנו לעצמכם עם אחת ותבינו שהשד לא כזה נורא, יהיה לכם קל יותר "לשרוד" את שאר החג 
חצי סופגנייה = חצי אשמה:  בכל הדלקת נרות יש כ"כ הרבה מגוון של סופגניות בטעמים משגעים שמתחשק לקחת ביס בכל אחת! אז למה לא לחצות אותן לרבעים? כך גם אתם לא תסיימו לבד סופגנייה וגם אלו שלידכם יוכלו ליהנות מהטעם הייחודי של הסופגנייה אתכם! (אגב, זה עובד גם על לביבות....)
פעילות גופנית: עם הגשם של ישראל שמגיע פעם באף פעם אפשר להתמודד. נצלו ערב קריר להליכה בחוץ. לא מצליחים להשתכנע לקום מהספה? מזכירים לכם שעל כל סופגנייה שאכלתם תצטרכו לרוץ חצי שעה מינימום. בהצלחה!
לביבות בלי שמן: חובבי הלביבות? לא חייבים לטגן אותן בדרך המסורתית. אפו אותן בתנור והוסיפו להן מגוון ירקות כמו קישוא/זוקיני/סלק. איך עושים זאת? הפירוט המלא במתכון המצורף.

כזה מתכון לחג עוד לא היה לכם: לביבות קוואקר, אפונה, פטה ונענע -  לביבות קלילות מלאות בטעמים רעננים, שהולכות נהדר עם רוטב יוגורט חמצמץ. הקוואקר בתוך הלביבה במקום קמח נותן מרקם יציב עסיסי ועשיר.

חומרים ל-15 לביבות:
2 כוסות אפונה עדינה מופשרת
2 ביצים
⅓ כוס בצל ירוק קצוץ
2 כפות עלי נענע קצוצים
1 כפית גרידת לימון
100 גר’ גבינת פטה מפוררת
¾  כוס קוואקר
מלח/פלפל שחור
שמן לטיגון

למטבל:
1 גביע יוגורט יווני דנונה
כפית גרידת לימון
1 כף נענע קצוצה
1 כף שמן זית
מלח/פלפל

אופן ההכנה:
1. בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון טוחנים את האפונה למחית מעט גסה (חשוב!). בקערה נפרדת מערבבים את הבצל הירוק, נענע, גרידת לימון, ביצים והפטה. מוסיפים אפונה וקוואקר. מתבלים במלח /פלפל שחור.
2. מחממים מחבת ומוסיפים מעט שמן. בעזרת 2 כפות מניחים כף גדושה של התערובת בשמן החם. 3. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה. 
4. מגישים חם עם מטבל יוגורט יווני. 

 

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות