מתכונים

חזרה לכל הכתבות

כיצד תעשירו את עגלת הסופר בדגנים מלאים?

החלטתם שאתם רוצים להתחיל להוסיף עוד דגנים מלאים לתזונה שלכם ומוותרים על סוכרים? כנראה שעגלת הסופר שלכם הולכת להיראות קצת אחרת...

החלטתם שאתם רוצים להתחיל להוסיף עוד דגנים מלאים לתזונה שלכם ומוותרים על סוכרים? כנראה שעגלת הסופר שלכם הולכת להיראות קצת אחרת...

בהתחלה זה נשמע די פשוט, לא?
רק ממירים את דגני הבוקר לדגנים מלאים, בוחרים בלחם חום במקום לחם לבן ואת התפוח אדמה מחליפים בבטטה, אך לא יעבור זמן רב ותבינו שהרצון לשינוי התזונתי עשוי להפוך למעט מבלבל אז מאיפה מתחילים?

רובנו כבר יודעים שכאשר צבע הלחם חום, זה לא אומר בוודאות שהוא מדגן מלא ועשיר בסיבים תזונתיים.

קחו לעצמכם כמה רגעים וסרקו את רשימת המרכיבים בכדי לקבל תמונה כללית מלאה יותר,

חפשו את אחד הדגנים המלאים הנפוצים בין הרכיבים הראשונים המצוינים ברשימה:

  • קוואקר – שיבולת שועל
  • אורז חום או אורז בר
  • כוסמת
  • בורגול
  • חיטה מלאה
  • קינואה

שימו לב לשמות מטעים          

עכשיו אחרי שאתם מכירים את הדגנים המלאים הנפוצים, קראו היטב את רשימת הרכיבים ונסו להבין עד כמה הם דומיננטיים במוצר. למשל, לחם דגנים אינו בהכרח לחם מחיטה מלאה. יתכן ומדובר בלחם לבן שפוזרו עליו מעט דגנים לקישוט, זה עדיין לא הופך אותו ללחם דגנים. זכרו, שבאופן טבעי אנו נוטים להשלים למילה דגנים את שם התואר מלאים. אך חשוב שתדעו שזה לא תמיד נכון.

לחם כפרי מהו?
ככל הנראה לחם מלא, אבל יתכן שהוא פשוט לחם שנאפה בכפר. מה שאומר ששמות תואר יפים לא מספיקים וחשוב להבין את מה ההרכב האמתי של המוצר וכיצד הדגן המלא בא לידי ביטוי בהרכבו.

100% חיטה. המשמעות של 100% חיטה היא שהרכיב היחיד שנמצא במוצר הוא חיטה. אך אין זה אומר שמדובר בחיטה מלאה. גם קמח לבן הוא 100% חיטה.

התבלבלתם? זה לגמרי בסדר. את קריאת התוויות צריך לתרגל אבל אחרי מספר פעמים כבר תשלטו בחומר ותדעו בדיוק מה הרכיבים שנכנסים אליכם לעגלה.
ובפעם הבאה שאתם בסופר חשבו פעמיים לפני שאתם מוסיפים עוד מוצר לעגלת הקניות שלכם.

בא לכם להכין את הלחם בעצמכם? יש לנו מתכון מהמם ללחם קוואקר וגרעינים בצ'יק!

הלחם הזה הוא ללא לישה, ללא שמרים וכמעט ללא עבודה! קערה אחת, 2 דקות במטבח וזהו. המתכון הזה רץ ברשת בשם "לחם משנה חיים" הוא פורסם לראשונה בבלוג אמריקאי וזכה להצלחה מסחררת ולא סתם. זהו אחד הלחמים הטעימים שייצא לכם להכין והוא כל כך פשוט שיש סיכוי שלא תאמינו שזה כל מה שנדרש מכם.

הדבר החשוב ביותר במתכון והמרכיב היחיד שלא ניתן לוותר עליו הוא הפוסיליום. בלעדיו הלחם לא יתגבש. נשמע מרתיע אבל ניתן למצוא את המוצר בחנויות הטבע.

מצרכים

חומרים לכיכר אחת
0.5 כוס גרעיני חמנייה
0.5 כוס זרעי פשתן
0.5 כוס שקדים או אגוזי לוז
1.5 כוסות קוואקר
2 כפות זרעי צ'יה
4 כפות פוסיליום (אבקה או זרעים)
1 כפית מלח ים
1 כף דבש (או תחליף דבש)
3 כפות שמן קנולה
1.5 כוסות מים

תהליך הכנה

  1. בקערה בינונית מערבבים את כל החומרים היבשים.
  2. בכלי נפרד מערבבים דבש, שמן ומים. מוסיפים את תערובת הנוזלית ליבשה ומערבבים .
  3. מעבירים לתבנית לחם מוארכת מרופדת בנייר אפייה (או תבנית סיליקון) מהדקים היטב ומניחים את הלחם לנוח למשך כמה שעות אפשר גם למשך כל הלילה.
  4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים למשך 20 דקות. מוציאים את הלחם מהתבנית ומניחים אותו הפוך על הרשת בתנור ואופים למשך 40 דקות נוספות על שהלחם בגוון חום כהה וכשמקישים עליו הוא נשמע חלול.
  5. מקררים לחלוטין לפני שפורסים.

 

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות