מתכונים

חזרה לכל הכתבות

יום האישה בקוואקר

לכבוד יום האישה החל ב-8.3, ריכזנו לך 8 טיפים פשוטים ומדהימים לאורח חיים בריא שיעזרו לך לפרגן לאישה שבך

לכבוד יום האישה החל ב-8.3, ריכזנו לך 8 טיפים פשוטים ומדהימים לאורח חיים בריא שיעזרו לך לפרגן לאישה שבך


1. אכלי ארוחת בוקר בריאה, דלת שומן בכל בוקר. דגש על דגנים מלאים, פירות ומוצרי חלב דלי שומן.

2. צרכי לפחות שש מנות של דגנים בכל יום, לפחות שלושה מהם צריך להיות דגנים מלאים; לחם מחיטה מלאה, קוואקר, אורז מלא, שיבולת שועל שלמה, פופקורן, דגנים מחיטה מלאה ואלו רק דוגמאות של דגנים שתוכלי לכלול בתזונה בריאה.

3. לכי לחנות המכולת, ורכשי פרי אחד שמעולם לא טעמת קודם לכן. אם מעולם לא נפגשת בו בעבר – אל תהססי לשאול את הירקן/המוכר, להתייעץ ואפילו לקבל מתכון מעניין לשלב בו את הפרי. אם לא מצאת מתכון זכרי שכמעט כל הפירות משתלבים נפלא בדייסת קוואקר פשוטה.

4. עדיין במכולת? בחרי גם ירק אחד שלא אכלת מזמן. כאשר את מגיעה הביתה, פתחי את ספר הבישול האהוב עליך או חפשי באינטרנט מתכון חדש המשלב את הירק. אם לא מצאת, אפשר רק לשטוף אותו ולאכול אותו טרי ומבושל.

5. תאכלי ארוחת צהריים צמחונית לפחות פעם בשבוע. לא מוצאת משהו שטעים לך? חפשי מתכונים מעניינים או רכשי ספר בישול צמחוני.

6. שלבי את דייסת הקוואקר עם יוגורט סויה (טופו) או חלב סויה.

7. החליפי קינוח עתיר שומן וקלוריות בקינוח אחד עם פירות או יוגורט קפוא דל שומן.

8. שתי הרבה מים בכל יום.

כמובן: זכרי לפתוח את הבוקר מידי יום עם דייסת קוואקר משגעת, שתעלה לך חיוך על הפנים ותגרום לך לפתוח את הבוקר הכי טוב שאפשר.

אם מתחשק לך לגוון עם חטיף גרנולה מרענן: קבלי מתכון פשוט לחטיפי גרנולה ביתיים עם קוואקר:

 

חומרים לתבנית 30*20 (20 חטיפים מלבניים):

 ½ 1 כוסות שיבולת שועל עבה

1 כוס קוואקר מהיר להכנה

⅔  כוס סוכר חום

½  כוס קמח מלא

½  כפית מלח

1 כוס  פצפוצי שוקולד 

½  כוס חמאת בוטנים לא ממותקת

⅓  כוס דבש

100 גר' חמאה מומסת

½ 1 כפות מים

תהליך הכנה
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2.בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים- קוואקר, סוכר חום, קמח מלא, מלח ופצפוצי שוקולד.
3.בקערה נפרדת מאחדים את כל החומרים הרטובים- חמאת בוטנים, דבש, חמאה ומים. מערבבים היטב.
4.שופכים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים היטב עד שנוצרת מסה אחידה ללא חלקים יבשים.
5.מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משטחים את התערובת ומהדקים היטב.
6.אופים בתנור למשך 25-30 דקות, עד שהצדדים משחימים. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שחותכים. מאוד חשוב לא לחתוך לפני שהחטיפים התקררו לגמרי, אחרת הם ישברו במהלך החיתוך.
7.חותכים לקוביות או מלבנים.


 
מוזמנת להפיץ את הכתבה לחברות. יום האישה שמח 

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות