מתכונים

חזרה לכל הכתבות

חמישה טיפים קטנים שמשנים בגדול

תזונת הילדים מעסיקה אותנו, ההורים, רבות. אנו חושבים כיצד אנו יכולים לספק להם ארוחה טעימה שישמחו לאכול ובמקביל תענה על הצרכים התזונתיים ותשלב בה ערכים מזינים. אז ישבנו יחד עם שני ארד, התזונאית שלנו, ואספנו לכם חמישה טיפים שיעניקו לילדיכם "ביטחון תזונתי"

תזונת הילדים מעסיקה אותנו, ההורים, רבות. אנו חושבים כיצד אנו יכולים לספק להם ארוחה טעימה שישמחו לאכול ובמקביל תענה על הצרכים התזונתיים ותשלב בה ערכים מזינים. אז ישבנו יחד עם שני ארד, התזונאית שלנו, ואספנו לכם חמישה טיפים שיעניקו לילדיכם "ביטחון תזונתי"

 
  1. חביתת כוח – שלבו בארוחת הערב "חביתת כוח" כלומר חביתה שעשויה מביצה שלמה בתוספת חלבון מביצה נוספת, כך תוודאו שהילד צורך מספיק חלבון במהלך היום.
  2. קילוף זברה – לרוב ילדים מעדיפים ירקות ללא הקליפה, אך חשוב לדעת שהקליפה אכן מזינה ותורמת לעיכול. לכן, מצאנו לכם פתרון שהוא גם מזין וגם כיפי - זברה! קלפו מחצית מהירקות ואת המחצית שנותרה השאירו עם הקליפה.
  3. ירקות בייבי – גם אם ילדיכם מסרבים לצרוך ירקות אל תתייאשו ונסו להציע ירקות בייבי כמו עגבניות שרי, פלפלונים, גזרים גמדיים ומלפפוני בייבי.
  4. פינוקים עם ערך מוסף – ילדים רבים אוהבים לנשנש משהו מתוק ולכן, מומלץ להמתיק להם את התפריט באמצעות שייק פירות עשוי רכיבים טבעיים, כוס מיץ תפוזים סחוט או כוס שוקו... כל אלו יכולים למלא חלק ממכסת הוויטמינים, המינרלים והסידן היומי הדרושים לילדים.
  5. העדיפו דגנים מלאים - ילדים רבים מעדיפים לחם לבן, אך חשוב לשלב דגנים מלאים עשירים בסיבים בתפריט היומי שלהם. לחם הוא לא הדרך היחידה לצרוך דגן מלא הוסיפו להם בתפריט הבוקר דייסת קוואקר במקום דייסת סולת, בטטה במקום תפוח אדמה ואורז מלא במקום אורז לבן.

בא לכם לפנק את הילדים בחטיפי גרנולה בצ'יק? יש לנו מתכון מושלם בשבילכם!
חטיף גרנולה משודרג, מלא בכל טוב ולפי הטעמים שאוהבים. כדי למקסם את החוויה של חטיף, ניתן לארוז אותם באריזות אישיות ולקחת בתיק למקרה שקצת רעבים או שמתעורר חשק למשהו מתוק ומזין!


מצרכים:

חומרית לתבנית 30*20 (20 חטיפים מלבניים):

1/2 1 כוסות שיבולת שועל עבה

1 כוס קוואקר מהיר להכנה

2/3 כוס סוכר חום

1/2 כוס קמח מלא

1/2 כפית מלח

1 כוס  פצפוצי שוקולד 

1/2  כוס חמאת בוטנים לא ממותקת

1/3 כוס דבש (או תחליף דבש)

100 גר' חמאה מומסת (או שמן קוקוס / מחמאה)

1 1/2  כפות מים

תהליך הכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים- קוואקר, סוכר חום, קמח מלא, מלח ופצפוצי שוקולד.
  3. בקערה נפרדת מאחדים את כל החומרים הרטובים- חמאת בוטנים, דבש, חמאה ומים. מערבבים היטב.
  4. שופכים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים היטב עד שנוצרת מסה אחידה ללא חלקים יבשים.
  5. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משטחים את התערובת ומהדקים היטב.
  6. אופים בתנור למשך 25-30 דקות, עד שהצדדים משחימים. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין לפני שחותכים. מאוד חשוב לא לחתוך לפני שהחטיפים התקררו לגמרי, אחרת הם ישברו במהלך החיתוך. כדי לקבל חטיפים במרקם דביק מעט, חשוב לא לאפות יותר מידי, רק עד שמתחיל להזהיב. אם רוצים מרקם יותר קראנצ'י, אופים עוד 5 דקות.
  7. חותכים לקוביות או מלבנים.
  8. לשמירה על הפריכות חשוב לאחסן בקופסא אטומה למשך 4 ימים או במקפיא למשך חודשיים.

 

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות