מתכונים

חזרה לכל הכתבות

חוגגים ט"ו בשבט עם קוואקר

אין כמו ראש השנה לאילנות בשביל לנצל את הסופ"ש לאחלה טיול. צרפנו לכם המלצה לטיול עם המשפחה ביחד עם מתכון עוגיות קוואקר ברוח החג שתוכלו לצרף בתיק ולחלק בדרך. חג שמח

אין כמו ראש השנה לאילנות בשביל לנצל את הסופ"ש לאחלה טיול. צרפנו לכם המלצה לטיול עם המשפחה ביחד עם מתכון עוגיות קוואקר ברוח החג שתוכלו לצרף בתיק ולחלק בדרך. חג שמח


את פסטיבל דרום אדום אתם מכירים?
כמידי שנה בחודש פברואר מתמלא צפון הנגב בכלניות אדומות, שמסבירות את שמו של הפסטיבל הנפלא – דרום אדום. השנה, מציין הפסטיבל עשור להיווסדו והוא יהיה בסימן אהבה לטבע לכבוד ט"ו בשבט כמובן. בין הפעילויות שניתן למצוא בפסטיבל; סדנה לשתילת עציצים, התנסות בבנייה אקולוגית ושתילת צמחי תבלין יריד אוכל, הופעות חיות של אמנים, סדנאות יצירה בטבע ועוד.

ומה נאכל?
אין כמו פירות יבשים במהלך השנה לנשנוש בריא מול הטלוויזיה, בזמן העבודה, או בכלל כתוספת שמשדרגת כל מתכון. ומה לגבי ט"ו בשבט? על אחת כמה וכמה. מנהג אכילות הפירות היבשים השתרש כל כך בט"ו בשבט, מאחר וזה שריד גלותי של כמיהה לאכילת הפירות העסיסיים של ארץ ישראל בימים עברו, דבר שלא התאפשר בגלל חוסר באמצעי קירור נאותים. אבל כפי שכבר אמרנו, הפירות היבשים לא צריכים להשתלב בתפריט בחג האילנות בלבד, השתמשו בהם כל השנה; אתם רק תרוויחו מזה.
הוסיפו אותם לסלטים, לגרנולה, לדייסת הקוואקר בבוקר , לקורנפלקס וסתם כשמתחשק משהו מתוק ולא רוצים להעמיס בשוקולדים.

ומה לגבי מתכון שמתאים בדיוק לעונה? קבלו את עוגיות השקדים של קוואקר.
ארזו את התיק, הכינו את המשפחה, חכו לסופ"ש ושיהיה יופי של טיול לחג!

 עוגיות שקדים
חומרים להכנת 24 עוגיות:
 100גר' חמאה רכה
¼ כוס סוכר חום
2 כפות מייפל
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
½ כוס קמח לבן או מלא
½ 1 כוסות שקדים (200 גר' שקדים שלמים טחונים דק במעבד מזון)
1 כוס קוואקר
כוס ריבה לבחירתכם

תהליך הכנה
1.בקערת מיקסר מערבבים היטב חמאה, סוכר חום וחלמון ביצה (שומרים את החלבון בצד).
2.מוסיפים וניל ומייפל ומערבבים. מוסיפים את החומרים היבשים- קמח, וקוואקר ו ¾ כוס שקדים טחונים (היתרה תשמש לציפוי). ומערבבים עד לקבלת תערובת במרקם יציב.
3.מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
4.בעזרת הידיים יוצרים כדורים קטנים. מגלגלים את הכדור בחלבון ואז בתערובת השקדים
5.מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מסדרים את הכדורים על התבנית. אופים למשך 5 דקות, מוצאים מהתנור ובעזרת הבוהן יוצרים גומחה קטנה במרכז. ממלאים במעט ריבה ואופים למשך 10-12 דקות נוספות עד שהריבה מבעבעת והשקדים התחילו לקבל גוון זהוב.

מצננים מעט לפני ההגשה

אם רוצים לקצר תהליכים אפשר:
-
לוותר על שלולית הריבה, ליצור מהבצק גליל, למרוח בחלבון ולצפות בשברי שקדים. מקפיאים למשך 20 דקות, פורסים ואופים 12-15 דקות.
- לוותר על גלגול בחלבון וציפוי השקדים ורק ללכת על עוגייה עם שלולית ריבה...

בתאבון וחג שמח

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות