מתכונים

חזרה לכל הכתבות

היי צפונה! מסלול לטיול עם קוואקר

שת"פ קוואקר עם עיתון לאישה מביא לכם מסלול טיול מקסים לעונה זו לאורך חופי הצפון והגליל בשילוב מתכון מפנק של קוואקר!

שת"פ קוואקר עם עיתון לאישה מביא לכם מסלול טיול מקסים לעונה זו לאורך חופי הצפון והגליל בשילוב מתכון מפנק של קוואקר!

איפה? אל חופי הצפון והגליל המערבי.
למה? כי רצועת החוף שבין ראש הנקרה לבין עכו היא מהיפות בישראל. תמצאו בה את שמורת הנקרות של ראש הנקרה ואת החוף הצמוד; חוף בצת, החוף של אכזיב (ולצדו הפארק הלאומי אכזיב), החוף הנקי של שבי ציון ועוד פינות חמד חבויות מול הים.
מה רואים? את נקרות ראש הנקרה; הרחוב הראשי של נהרייה (שדרות הגעתון), שמסתיים בחוף הים הנאה; המצודות הצלבניות המרשימות – “מונפורט” שבנחל כזיב ו”יחיעם” שביער יחיעם; החניונים הרבים ביערות בסביבה, בהם יער חניתה, יער כברי, שמורת יחיעם ופארק גורן.
מה מנשנשים על שפת הים, עם הקפה בשקיעה? מאפינס צ’אי -  בטעם צ’אי הודי, בזכות הקינמון, ההל והפלפל האנגלי, שיוצרים מנעד טעמים עשיר. תוספת פירורי קראמבל פריכים מקוואקר משלימים את משחק המרקמים. הדרך המפנקת ללגום מהקפה השחור שבישלתם. על מנת למקסם את החוויה, קחו איתכם ספרים, עשבים לתה בשביל הקטנים, צלחת מעופפת, שש-בש וחוברות ציור לילדים, ותיהנו משעות איכות רגועות וקסומות, כשקרני השמש כבר מתחילות לרדת, השמיים נצבעים בגווני פסטל מופלאים והמים עדיין נעימים וחמימים. פסטורליה.   
עוד באזור:
העיר העתיקה של עכו המוכרת גם כאתר שימור מורשת עולמי של ארגון “אונסקו”, הגן הבהאי ליד קיבוץ שמרת, עם גני נוף מהיפים בישראל, קיבוץ לוחמי הגטאות, ומוזיאון “בית לוחמי הגטאות” והצריף של משפחת הנשיא השני, יצחק בן צבי, בקיבוץ בית קשת.
איך ולאן מגיעים?כביש מס’ 22 (עוקף הקריות) מוביל הישר לצומת עכו, משם ניתן להמשיך צפונה – לכיוון נהרייה וראש הנקרה. אפשר להגיע לאזור גם ברכבת, לתחנות עכו או נהרייה, אם בחרתם לטייל (או ללון) בסביבה הקרובה.

ומה אוכלים? מאפינס צ’אי קוואקר!

חומרים להכנת 12 מאפינס (גדולים)
לשטרוייזל (פירורי הבצק)
¼ כוס קמח
¼ כוס קוואקר
½ כוס סוכר חום בהיר
½ כפית פלפל אנגלי טחון
70 גר’ חמאה קרה חתוכה לקוביות

למאפינס:
¼ 2 כוסות קמח רגיל
¾ כוס סוכר
½ כוס סוכר חום
1 כף אבקת אפייה
½ כפית פלפל אנגלי
¼ כפית קינמון
¼ כפית הל טחון (לא חובה)
¼ כפית מלח· 120 גר’ חמאה מומסת
2 ביצים
1 כוס חלב
½ כפית תמצית וניל
100 גר’ אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית מאפינס או מרפדים במאנג’טים.
2. לשטרוייזל: מערבבים את החומרים היבשים בקערה. מוסיפים חמאה ומפוררים בידיים עד לקבלת מרקם פירורי. מכסים ומקררים לשעה.
3. למאפינס: בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים. בקערה נפרדת מקציפים חמאה עם ביצים, חלב ווניל. שופכים מעל התערובת היבשה ובעזרת לקקן “מקפלים” בעדינות. מוסיפים אגוזים ומערבבים. מעבירים לתבנית מאפינס, מפזרים את השטרויזל מעל ואופים 20 דקות עד שהמאפינס תפוחים וזהובים.

בתאבון וטיול מהנה!

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות